Benodigdheden:
1 gevulde Copas kalkoen (via Boers&Boers)
2 courgettes rond
1 punt paprika
8 Shiitake paddestoelen
12 haricots verts
2 appels
50 gram amandelspijs
4 kaneelstokjes
1 lepel rietsuiker
Simply Spices kruiden

Bereidingswijze: 
Gaar de kalkoen aan het spit op indirect vuur. Leg onder de kalkoen, tussen de kolen een bakje met water, om uit drogen te voorkomen. De kalkoen is gaar als deze een temperatuur heeft bereikt van 58-60 graden. Zorg ervoor dat de tempratuur van de barbecue 110-120 graden is. Laat de kalkoen in 2 á 3 uur gaar worden.

Snijd ondertussen de appels doormidden en haal met een appelboor het klokhuis eruit. Hol de appels uit en doe de stukken appel die je weg snijdt in een bak. Maak de appelstukjes aan met amandelspijs, kaneel en rietsuiker. Vul de appels met dit mengsel en wikkel de appels in aluminiumfolie. Leg deze op een rooster in de barbecue bij de kalkoen.

Snij de courgettebollen doormidden en hol deze uit, bewaar het vruchtvlees. Snijd de haricots verts, Shiitake en de puntpaprika in kleine stukjes. Doe de kleine stukjes bij elkaar in een bak en kruid ze met Simply Spices. Vul de courgettes met dit mengsel en zet 10 min. op de barbecue bij de appels en de kalkoen.

Serveer alles samen met de kalkoen, eet smakelijk!