BESTEL ONLINE DE ALLERBESTE KERSTKALKOEN EN ANDERE CULINAIRE TOPPRODUCTEN VOOR HET HEERLIJKSTE KERSTDINER THUIS

Boers&Boers is inmiddels alom bekend in Nederland en België met de allerbeste gevulde kerstkalkoen die er te krijgen is. We werken daarvoor samen met de Engelse familie Copas, die al vele prijzen met hun gevogelte gewonnen heeft. Daarnaast hebben we een aantal prachtige aanvullende producten, soms Brits zoals prachtige St George ham, pulled pork en een heerlijke lamsbout, maar ook steeds vaker van dichter bij huis, zoals beenham van Limburgs kloostervarken. We hebben dit jaar natuurlijk ook weer onze veel geprezen Beef Wellington op het menu staan, met chateubriand van Hereford rund en natuurlijk ontbreekt ook wild niet in het assortiment met hertenrugfilet uit Schotland, maar ook ree en hazenpeper van de Veluwe. Tot slot kun je ook weer mooie Schotse zalm vinden en andere heerlijke visproducten, waaronder onze door chef kok Bert gemaakte kreeftensoep. En nog heel veel ander lekkers.

Stuk voor stuk prachtige en vaak unieke producten en ingrediënten voor een zelf gemakkelijk thuis bereid culinair hoogstandje!

Een enorm succes en geschikt voor “niet kok” tot “topkok”.
Petra , Rhoon
Het is heerlijk en makkelijk en tegen een eerlijke prijs.
H. hannenberg, Enschede
Uitstekend product en prima service, absolute aanrader. Voor een amateur als ik was dit de manier.
B. Roodnat, Tienhoven
Met de Copas kalkoen en meegeleverde bereidingswijzer van Boers&Boers kan je kerstdiner niet mislukken.
J. Steennis, Driebergen
De service van Boers&Boers is prima, soepel besteltraject, kalkoen werd uitstekend verpakt aangeleverd.
E. Postma, Zuid-Scharwoude
Door de perfecte handleiding en het begeleidende filmpje is ook aan mij de kookkunst van een kalkoen besteed.
E. Schouten, Rotterdam
Super kalkoen van de hoogste kwaliteit, ook de vulling en daarbij een service ongelofelijk !
A. Theunissen, Lanaken Belgie
De beloftes die ze doen op de site kloppen voor 100%.
S. Broekema, Groningen
Van het begin tot het eind was alles perfect geregeld. De smaak van de gevulde kalkoen was boven verwachting.
M. Witsenburg , Leiden
Een echte aanrader voor iedereen met een drukke agenda rond de Kerstperiode.
Fam. Bruinsma, Grootebroek
Mooi op tijd geleverd, duidelijke instructies en het belangrijkste; een heerlijke kalkoen die een mooi leven achter de rug heeft.
Emiel, Gouda
Makkelijk. Je kalkoen slaagt altijd. Mals sappig en….. LEKKER!!!!!!
K. Simmerman, Leiden
Het was een beleving vanaf moment van bestellen t/m het kerstdiner. Niet goedkoop maar uitmuntende kwaliteit.
Fam. Vonk, 's-Gravenhage
Onze kalkoen was geweldig van kwaliteit en werd exact volgens afspraak geleverd.
José , Breda
Alles was perfect geregeld en de smaak uitstekend. Het was het klapstuk van het kerstdiner!!!!!
Caroline van den Brom , Rotterdam
Nog nooit zo’n heerlijke kalkoen gehad en zo probleemloos kunnen bereiden!
Peter Post, Wijk bij Duurstede
Wij zochten al jaren naar een niet te droge, sappige en smakelijke kalkoen voor Kerstmis. Bij dit bedrijf hebben we die dus gevonden, kan dit van harte aanbevelen voor ieder die dit leest.
B. Nieuwenhuizen, Alkmaar
Boers en Boers kalkoen is de beste kalkoen die we ooit hebben genuttigd. Eten al 30 jaar kalkoen met de Kerst, maar deze was subliem.
P. van der Velde, Katwijk

SPECIALE COPAS KALKOEN BESTELLEN

Iets unieks op tafel zetten deze kerst? Bestel dan onze ‘very very special’ Copas kalkoen. Deze bijzondere kalkoenen worden gehouden op het landgoed van de Engelse familie Copas, die al ruim 50 jaar met veel passie de allerbeste kalkoenen van Engeland op de markt brengt.

ONZE KALKOENEN LOPEN VRIJ ROND OP DE VELDEN

De kalkoenen die je bij Boers&Boers bestelt lopen ruim 6 maanden vrij rond op de velden en in de boomgaarden van het familielandgoed, in tegenstelling tot veel andere kalkoenen die na een snel groeiproces met nauwelijks bewegingsruimte al na 2 maanden geslacht worden. Hierdoor hebben de Copas kalkoenen een natuurlijke vetlaag die bij de bereiding tegen uitdroging beschermt. Zoals ook door Stichting Wakker Dier expliciet wordt gewaardeerd, wordt de kalkoen met veel aandacht en respect geslacht en wordt het vlees op traditionele en ambachtelijke wijze bereid, vergelijkbaar met hoe dat met wild gebeurt.

MALSER EN BETER VAN STRUCTUUR

De Copas kalkoenen zijn na bereiding malser en beter van structuur dan welke andere kalkoen dan ook. Niet voor niets heeft deze ‘Rolls Royce’ onder de kalkoenen vele prijzen gewonnen en wordt afgenomen door Engelse en inmiddels ook aardig wat bekende Nederlanders!!

AL ONTBEEND EN EXQUIS GEVULD

Om het je nog makkelijker te maken hebben we de kalkoen al helemaal vanbinnen ontbeend en op exquise wijze gevuld, met kalkoen- en kipgehakt van de Copas farm en bij kerst passende ingrediënten, zoals onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, vijgen, een bosuitje, rode ui en paprika. Vanwege het succes van afgelopen jaar hebben we dit jaar vooral voorraad ingekocht van de nieuwe vulling, waar we ook heerlijke vijgen aan toevoegen en bij kerst passende specerijen zoals kaneel, kardamom en een vleugje kruidnagel. Verder op smaak gebracht met bij kerst passende specerijen zoals onder meer wat kaneel, kardamom en een vleugje kruidnagel. Alles voor een prachtig en nog lekkerder eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We worden elk jaar weer aangenaam verrast door de vele enthousiaste reacties. Niet alleen van culinaire journalisten, recensenten en bloggers (zie in de media), maar nog veel belangrijker van onze klanten (zie klantenervaringen of op onze Facebook of Instagram pagina).

Zorgeloos samen genieten van een top kerstdiner

Met de zeer speciale Copas kerstkalkoen kun je zelf een prachtig diner bereiden zoals je dat normaal alleen in toprestaurants kunt krijgen. De kalkoen kan centraal staan in een diner voor 10-12 personen, maar je kunt er natuurlijk ook met minder mensen van genieten en zoals de Engelsen dat doen ook bijvoorbeeld de volgende dag nog overheerlijke kalkoensandwiches maken voor de kerstbrunch of andere lekkernijen. De kerstkalkoen past overigens goed in een gemiddelde oven, ondanks het gewicht van ca. 4.5-5.0kg.

We hebben de kalkoen al helemaal vanbinnen ontbeend en gevuld met een verfijnde melange van kalkoen- en kipgehakt, paprika, kastanjechampignons, abrikozen, appeltjes, vijgen en natuurlijk cranberries, afgemaakt met een lekker bosuitje. Een heerlijke zoet hartige combinatie die uitstekend past in de moderne kersttraditie. We laten overigens wel de poten gewoon eraan zitten, waardoor het prachtig presenteert en ook nog eens extra lekker is.

We leveren als onderdeel van het pakket een speciale thermometer mee en een unieke speciale marinade met heerlijke kruiden om het vlees nog meer tot zijn recht te laten komen. De kalkoen kan na de bereiding in de oven, zoals een rollade, in mooie gevulde plakken worden gesneden, waarmee succes aan tafel verzekerd is. Het vlees ziet er niet alleen prachtig uit, maar is dus ook makkelijk te bereiden en natuurlijk het allerbelangrijkste: onevenaarbaar lekker! Door het ras van de kalkoenen en de natuurlijke en zorgvuldige wijze waarop de kalkoenen worden grootgebracht hoef je niet bang te zijn dat het vlees droog wordt, wat je nog weleens bij andere kalkoenen hoort.

KERSTMENU BESTELLEN VOOR KLEINERE GEZELSCHAPPEN

Ook dit jaar hebben we weer een aantal hele mooie alternatieven voor als je kerst met een kleiner gezelschap wilt vieren en zo’n grote kalkoen wat veel is. Zo hebben we een kalkoenrollade met dezelfde vulling als de hele kalkoen. De rollade weegt ca.1,5 kg en is daarmee voldoende voor ca. 6 personen. Het grote voordeel is dat het makkelijk is om plakjes te snijden en je kunt ook nog iets bewaren voor een later moment, dus het is ook geschikt als je met wat minder mensen bent of het als onderdeel van bijvoorbeeld een buffet wilt presenteren.

Daarnaast hebben we ook traditioneel onze gevulde kip, met dezelfde heerlijke kerstvulling als de kalkoen, ca. 3 kg en daarmee eveneens goed voor ca 6-8 personen. En verder een aantal andere mooie alternatieven, waaronder een fantastische Beef Wellington, lamsbout of bijvoorbeeld prachtig vlees van wild hert uit Schotland of een wildstoof van de Veluwe.

VERY VERY SPECIAL SUGGESTIONS

In 2017 zijn we een samenwerking aangegaan met een van de mooiste bedrijven in Engeland als het om heerlijke authentieke kerstproducten gaat: Dukeshill. Ze zijn beroemd om hun onevenaarbare hammen, leveren aan het Britse koninklijk huis en hebben een fantastisch assortiment waar wij een aantal prachtige producten uit gekozen hebben. Daarnaast hebben we in Nigel Sampson de ideale partner gevonden voor een van Neerlands favorieten voor het kerstdiner: hertenrugfilet! Nigel helpt ons om het mooiste vlees te betrekken van wild hert dat leeft op de gronden van twee prachtige Schotse landgoederen. Maar we hebben het ook wat dichter bij huis gezocht, met een hele mooie beenham van Limburgs Kloostervarken en daarnaast een nieuwe samenwerking, met Jager&Boer, een lokale leverancier uit Zwolle. Zij hebben een exquise boutique en verkopen daar prachtig vlees en andere producten, zelf gejaagd of betrokken van boeren uit de omgeving. We hebben dezelfde passie voor mooi, lekker en eerlijk eten en hebben elkaar voor kerst gevonden voor een aantal wildproducten die nu via onze shop te verkrijgen zijn, zoals een mooie reerug die wat sterker van smaak is dan de Schotse hertenrug, een heerlijke wildstoof en wildsoep en tot slot nog een echte hazenpeper, waarmee je gegarandeerd succes kunt behalen aan de kerstdis!

FISH &MORE

Na bewezen succes gaan we ook dit jaar weer in zee met de Rotterdamse top visleverancier Schmidt. Trouw als we willen blijven aan onze Britse westerburen hebben we natuurlijk Schotse zalm, ook in groot formaat voor relatiegeschenken, maar ook forel, paling, garnalen en…kreeftensoep! Dat laatste is een samenwerking tussen onze chef Bert en Schmidt, waarbij je met de basis van Bert en de rivierkreeftjes van Schmidt in een handomdraai een heerlijke romige kreeftensoep kunt maken.

THE PERFECT KNIFE & CUTTING BOARD

Samen met familiebedrijf en dé messenspecialist Robert Herder hebben we het ideale mes ontworpen voor het aansnijden van gevulde kalkoen, Beef Wellington of andere mooie vleesgerechten. Volledig met de hand gemaakt en van de allerbeste kwaliteit, voor levenslang culinair plezier! We hebben dit jaar weer onze speciale actie waarbij je het mes voor de helft van de prijs kunt (van € 110 voor € 55) bemachtigen als je voor minimaal € 115 (ex bezorgkosten) aan andere producten bij ons bestelt. En om het nog mooier te maken hebben we ook dit jaar de bijpassende snijplank door Robert Herder laten maken. Ook daarvoor hebben we een aantrekkelijke aanbieding, want deze kun je eveneens voor de helft van de prijs bemachtigen (van € 190 voor € 95), als je voor € 150 (ex bezorgkosten) aan andere producten bij ons bestelt. Mocht je vragen hebben over deze aanbiedingen, stuur ons dan even een mailtje: klant@boersenboers.nl

DE PERFECTE WIJN BIJ JE KERSTMENU BESTELLEN

Bij een onvergetelijke Kerst of andere feestelijke momenten zoals Pasen horen culinaire hoogstandjes en de mooiste wijnen. Wijnen die het kerstdiner of de paasbrunch een extra dimensie geven, die het geheel compleet maken. Hiervoor hebben we de hulp ingeschakeld van wijnblogger Nadien de Visser.

Nadien de Visser is de drijvende kracht achter wijnblog Le Club des Vins. Haar passie voor wijn is zes jaar geleden ontstaan in Frankrijk (waar anders?) en sindsdien is ze niet meer te stoppen. Ze leest, proeft en schrijft er lustig op los op. Ze is ‘met onderscheiding’ geslaagd voor het Wine & Spirit Education Trust Exam (WSET-3) en geeft ze tegenwoordig zelf les bij de Wijnstudio.

We legden haar de vraag voor: welke wijn gaat het beste bij ons gevogelte? Na urenlange proefsessies hebben we een rijtje pareltjes gevonden. Klassiek, maar ook wijnen met een twist voor de avontuurlijke wijndrinker. Kijk snel verder en laat je verrassen.

Je kunt de wijn direct met je andere aankopen bestellen zonder extra bezorgkosten.

Inspiratie voor het Kerstmenu

We hebben Pauline (van Uit Pauline’s Keuken) en Francesca (Francesca Kookt) bereid gevonden om een kerstmenu samen te stellen waarin kalkoen de hoofdrol speelt. Lekker makkelijk, want vaak is het opdoen van ideeën en inspiratie misschien nog wel het lastigste in alle voorbereidingen voor een toch al hectische kerst.

KERSTMENU VIA PAULINES KEUKEN

Pauline Weuring van uitpaulineskeuken.nl is een van de meest toonaangevende foodbloggers in Nederland en foodie in hart en nieren. Ze staat garant voor leuke, lekkere en inspirerende recepten en laat elke dag zien dat lekker koken niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Pauline is vooral ook heel leuk en gezellig en sinds haar kennismaking met ons en onze kalkoen een van onze grootste ambassadeurs, wat natuurlijk super is!! Ze is ook met ons in London en op de farm geweest toen we ons bedrijf net gestart hadden, een paar jaar geleden, zie haar blog.

Pauline heeft ook speciaal voor ons een kerstmenu samengesteld waarin ze onder meer laat zien hoe je een ongevulde kalkoen van ons kunt vullen en bereiden. Hieronder vind je het menu.

KERSTMENU VIA FRANCESCA KOOKT

Francesca is een van de bekendste culinaire blogsters en een van onze fans van het eerste uur. Je kunt haar vinden op francescakookt.nl met elke dag nieuwe en smaakvolle recepten. Ze is ook een keer mee geweest naar de Copas Farm in Engeland om onze kalkoenen in hun prachtige omgeving te zien. Ze heeft daar erg leuk verslag van gedaan in een van haar blogs.

We hebben een menu samengesteld van bestaande recepten die je ook bij Francesca op de site kunt vinden. En vanzelfsprekend is het hoofdgerecht kalkoen, in dit geval de gevulde kalkoen. Daarbij hebben we vooral ook aandacht besteed aan de bijgerechten die je bij de kalkoen zou kunnen eten.

BEKIJK ONS VOLLEDIG ASSORTIMENT

DEDICATED BEZORGDIENST

FALEN IS GEEN OPTIE! BEKIJK HIER HET AFLEVERPROCES

DELICOUS SEASONAL SPECIALTIES

ZIE HIER ONZE PRODUCTEN VOOR EEN ONVERGETELIJK DINER

IN DE MEDIA

GEEN KRANTENKNIPSELS MAAR STUK VOOR STUK TROFEEËN

RECEPTEN

INSPIRATIE VOOR HEERLIJKE BIJGERECHTEN

DE KALKOEN BEREIDEN IN DE OVEN

Het bereiden van een kalkoen is een mooi ritueel, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het juist leuk. We hebben het je natuurlijk wel zo gemakkelijk mogelijk gemaakt, om daarmee veel zorg weg te nemen en een zo optimaal en lekker mogelijk eindresultaat te kunnen krijgen. Het is vooral de oven die het werk moet doen!

We nemen je samen met Rene Pluijm (van tv-programma Pluijm’s Eetbare Wereld) en onze eigen chefkok Bert van Rijt mee in een aantal eenvoudige stappen om je een idee te geven. Daarnaast vind je hier ook de bereidingen van onze andere hoofdgerechten, zoals kip, ham en beef.

En dan is het weer december. Met de vraag wat doen we voor ons team?
Hoe geven we ze blijk van onze waardering zonder te vervallen in ‘random’ cadeautjes die je het hele jaar door kunt kopen.
Het smaakvolste cadeau van de afgelopen jaren kwam van Boers & Boers. Voor iedereen een gevulde en ontbeende Copas Turkey!
Die we afmaakten met een fles rode Pinot Noir plus een braadslee. Boers & Boers zorgde bovendien voor een perfecte service (levering), tips (bereiding) en afhandeling.
Kerst kan beginnen. Boers & Boers is binnen!

Mathieu Grob, Creative Director | Brand New Live

Vossius probeert elk jaar haar klanten te verrassen met een origineel kerstcadeau. Zo kwamen we afgelopen jaar op de gevulde kalkoen van Boers en Boers. Dat is een echte hit gebleken met heel veel leuke reacties van onze klanten. Het was prachtig om te zien wat het allemaal losmaakte: verlotingen, etentjes, leuke reacties. Echt heel erg geslaagd.

We hoefden eigenlijk alleen de lijst met afleveradressen op te stellen waarna Boers en Boers verder de hele bezorging ter hand nam. En dat alles ook nog eens op hele korte termijn. Een aanrader, echt een attentie die blijft hangen met een hele goede service!

Bas Vos | Vossius Consultancy B.V.

NIEUWSBRIEF

Leuk zeg! Ik wil graag op de hoogte blijven

RELATIEGESCHENK

Lees hier meer over dit bijzondere geschenk

COPAS FARM

Neem een kijkje bij de Copas boerderij in Engeland

BEREIDING

Bekijk hier hoe ons gevogelte bereid wordt