Chutney van abrikoos, appel en rozijnen

Benodigdheden: 500gr gedroogde abrikozen 400gr suiker 2 st kaneel pijpjes 40gr bakgember (geconfijte gember) 1 uitgeperste limoen 50gr poedersuiker 2 jonagold appel (gesneden in fijne blokjes) 50gr rozijnen [...]

Bijpassende Saus

Het meest voor de hand liggend en heerlijk is natuurlijk de cranberry compote of een van de andere sauzen die je bij ons kunt bestellen. Maar als je [...]

Groene Groente garnituur

Een heerlijke mix van groene groenten: 400g haricots verts, 400g sugar snaps en 400g gesneden groene courgette voor 10 personen. Deze groenten eerst even schoonmaken. Dus bij de [...]

Pommes duchesse

Deze zijn kant en klaar te verkrijgen, maar als je van lekker koken houdt en er wel wat tijd aan wilt besteden dan hebben we ook nog een [...]

De bereiding van de paaskip

Een paaskip bereiden is een mooi ritueel, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het juist leuk. We hebben het je natuurlijk wel [...]

Traditionele hollandaise saus

Onze chefkok Bert heeft een origineel recept voor een echte culinaire Hollandaise saus samengesteld. Heerlijk bij asperges bijvoorbeeld!! Hiervoor moet je allereerst een zogenaamde Castric maken, een ingekookte [...]

Gebakken witlof met kastanje champignons

6 tot 8 personen Ingrediënten 16 stronkjes witlof 1 sjalot 1/2 eetlepel rietsuiker 250 kastanje champignons Zout en peper     Bereidingswijze  De witlof uit elkaar snijden en [...]

Roerbak asperges

Ingrediënten 1 bosjes groene asperges 1 kg geschilde witte asperges (*) 200 gram shiitake klein bosje lente ui olijf olie klontje roomboter   (*) als de asperges nog [...]