Aardappelgratin

12 personen Benodigdheden: 50 gram boter 2 kg vastkokende aardappels 2,5 dl kookroom 2,5 dl crème fraîche 8 gram zout [...]

Knolselderijcrème

8 personen Benodigdheden: 1 grote knolselderij 1 dl room peper en zout Bereidingswijze: Schil de knolselderij en snijd in grove [...]

Gepofte groenten

Een lekker bijgerecht voor 12 personen Benodigdheden: 1 grote knolselderij 1 koolraap 1 bos bospeen 2 dl olijfolie 2 teentjes [...]

Spruitjes met pancetta en kastanjes

Benodigdheden: 1kg schone gemaakte spruiten(+/- 1200gr vuilgewicht) 200gr in reepjes gesneden pancetta 300gr gekookte tamme kastanjes 50gr roomboter Bereidingswijze: Kook [...]

Taartje van courgette en champignons

Benodigdheden: 4st groene courgette 500gr kastanje champignons in plakjes gesneden 2st sjalotten in halve ringen gesneden 100gr geschaafde Parmezaanse kaas [...]

Bijpassende Saus

Het meest voor de hand liggend en heerlijk is natuurlijk de cranberry compote of een van de andere sauzen die [...]

Groene Groente garnituur

Een heerlijke mix van groene groenten: 400g haricots verts, 400g sugar snaps en 400g gesneden groene courgette voor 10 personen. [...]

Pommes duchesse

Deze zijn kant en klaar te verkrijgen, maar als je van lekker koken houdt en er wel wat tijd aan [...]

De bereiding van de paaskip

Een paaskip bereiden is een mooi ritueel, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het [...]

Traditionele hollandaise saus

Onze chefkok Bert heeft een origineel recept voor een echte culinaire Hollandaise saus samengesteld. Heerlijk bij asperges bijvoorbeeld!! Hiervoor moet [...]

Roerbak asperges

Ingrediënten 1 bosjes groene asperges 1 kg geschilde witte asperges (*) 200 gram shiitake klein bosje lente ui olijf olie [...]