Aardappelgratin
12 personen Benodigdheden: 50 gram boter 2 kg vastkokende aardappels 2,5 dl kookroom 2,5 dl crème fraîche 8 gram zout [...]
Knolselderijcrème
8 personen Benodigdheden: 1 grote knolselderij 1 dl room peper en zout Bereidingswijze: Schil de knolselderij en snijd in grove [...]
Gepofte groenten
Een lekker bijgerecht voor 12 personen Benodigdheden: 1 grote knolselderij 1 koolraap 1 bos bospeen 2 dl olijfolie 2 teentjes [...]
Stoofpeertjes bij het kerstdiner
Je kunt van alles serveren bij de kalkoen. Leuke tips zijn op veel blogs of in tijdschriften te vinden. Stoofpeertjes [...]
Spruitjes met pancetta en kastanjes
Benodigdheden: 1kg schone gemaakte spruiten(+/- 1200gr vuilgewicht) 200gr in reepjes gesneden pancetta 300gr gekookte tamme kastanjes 50gr roomboter Bereidingswijze: Kook [...]
Taartje van courgette en champignons
Benodigdheden: 4st groene courgette 500gr kastanje champignons in plakjes gesneden 2st sjalotten in halve ringen gesneden 100gr geschaafde Parmezaanse kaas [...]
Chutney van abrikoos, appel en rozijnen
Benodigdheden: 500gr gedroogde abrikozen 400gr suiker 2 st kaneel pijpjes 40gr bakgember (geconfijte gember) 1 uitgeperste limoen 50gr poedersuiker 2 [...]
Bijpassende Saus
Het meest voor de hand liggend en heerlijk is natuurlijk de cranberry compote of een van de andere sauzen die [...]
Groene Groente garnituur
Een heerlijke mix van groene groenten: 400g haricots verts, 400g sugar snaps en 400g gesneden groene courgette voor 10 personen. [...]
Pommes duchesse
Deze zijn kant en klaar te verkrijgen, maar als je van lekker koken houdt en er wel wat tijd aan [...]
Traditionele hollandaise saus
Onze chefkok Bert heeft een origineel recept voor een echte culinaire Hollandaise saus samengesteld. Heerlijk bij asperges bijvoorbeeld!! Hiervoor moet [...]
Gebakken witlof met kastanje champignons
6 tot 8 personen Ingrediënten 16 stronkjes witlof 1 sjalot 1/2 eetlepel rietsuiker 250 kastanje champignons Zout en peper [...]
Roerbak asperges
Ingrediënten 1 bosjes groene asperges 1 kg geschilde witte asperges (*) 200 gram shiitake klein bosje lente ui olijf olie [...]