VERY, VERY SPECIAL TURKEY: KALKOEN VOOR 12-14 PERSONEN

Een rijk gevulde Copas kalkoen van ca. 5.0 kg, goed voor ruim 12 personen. Om het je nog makkelijker te maken hebben we de kalkoen al helemaal vanbinnen ontbeend en op exquise wijze gevuld. Voor de vulling wordt vlees gebruikt van de speciale kalkoenen en kippen die vrij rondlopen op het Copas landgoed. Dit wordt als verfijnd gehakt gecombineerd tot een heerlijke zoet hartige vulling met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. Voor een prachtig en nog lekkerder eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.

Naast de bekende traditionele vulling, hebben we nu ook een iets aangepaste variant, iets meer uitgesproken met onder meer kaneel en kardamom en om het echt speciaal te maken ook heerlijke vijgen. Mocht je hierin interesse hebben, dan is het goed om te weten dat we van deze variant in dit eerste jaar een beperkte voorraad zullen hebben.

Tot slot hebben we natuurlijk ook weer een glutenvrije variant van de traditionele vulling en ook een hele kalkoen die niet van binnen ontbeend is en zonder vulling wordt geleverd.

Ons aanbod van kalkoenen is ruim afgestemd op de verwachte vraag. We zijn tot en met 19 december geopend, maar ons advies is niet tot het allerlaatste moment te wachten om teleurstelling te voorkomen. Eenmaal besteld betekent vanzelfsprekend dat we de levering kunnen garanderen.

copas turkey
ca. 5.0kg

Traditioneel gevuld en ontbeend

€122,50

€9,00 pp.

copas turkey
ca. 5.0kg

Traditioneel & FIGS & EXTRA SPICES gevuld en ontbeend

€124,50

€9,00 pp.

copas turkey
ca. 5.0kg

Traditioneel gevuld, ontbeend en glutenvrij

€124,50

€9,00 pp.

copas turkey
ca. 5.5 kg

heel (niet ontbeend) ongevuld

€110,00

€11,00 pp.
WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

Copas ‘Demi Turkey’ ca. 2.5 kg

Ontbeend en gevuld met heerlijk zoete en hartige vulling

€82,50

€11,75 pp.

Copas ‘Demi Turkey’ ca. 2.5 kg

Ontbeend en gevuld met heerlijk zoete en hartige vulling met FIGS & EXTRA SPICES

€84,50

€12,00 pp.

DEMI TURKEY: HALVE KALKOEN VOOR RUIM 6 PERSONEN

Onze ‘halve kalkoen’ is uitermate geschikt voor kleinere gezelschappen (ruim 6 personen). De kalkoen is vanbinnen ontbeend en mooi gevuld, met precies hetzelfde effect als de hele gevulde kalkoen. Je kunt hem mooi in plakjes snijden en bij het opdienen is het net een mooie Iberico ham met been. Ook de vulling is hetzelfde als bij de hele kalkoen. Voor de vulling wordt vlees gebruikt van de speciale kalkoenen en kippen die vrij rondlopen op het Copas landgoed. Dit wordt als verfijnd gehakt gecombineerd tot een heerlijke zoet hartige vulling met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. We hebben ook bij de demi turkey de variant met vijgen en extra specerijen. Welke variant je ook kiest, beiden staan voor een prachtig en heerlijk eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.

Ons aanbod van kalkoenen is ruim afgestemd op de verwachte vraag. We zijn tot en met 19 december geopend, maar ons advies is niet tot het allerlaatste moment te wachten om teleurstelling te voorkomen. Eenmaal besteld betekent vanzelfsprekend dat we de levering kunnen garanderen.

GRATIS FLES PROSECCO (€ 15) BIJ BESTEDING VANAF € 200,-

ROLLADE GEVULDE KALKOEN VOOR RUIM 6 PERSONEN

Onze kalkoenrollade, of zoals de Engelsen zouden zeggen ‘Stuffed Turkey Breast Roast’ is ideaal voor wat kleinere gezelschappen die wel graag traditioneel kerst willen vieren met een van onze heerlijke gevulde kalkoenen, maar het ook bij het snijden en verdelen wat makkelijker willen maken! De rollade komt in beide vullingen, dus de traditionele met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika en de wat meer uitgesproken variant waar we nog vijgen en extra specerijen aan toevoegen. De rollade weegt ca. 1,5 kg. Dat is genoeg voor ca. 6-8 personen. Het grote voordeel is dus dat het makkelijk is om plakjes te snijden, wat minder bourgondisch, maar het presenteert en verdeelt wat makkelijker. En je kunt ook nog iets bewaren voor een later moment, dus het is ook geschikt als je met wat minder mensen bent of het als onderdeel van bijvoorbeeld een buffet wilt presenteren. En ook in dit geval staan beide varianten voor een prachtig en heerlijk eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.

Ons aanbod van kalkoenen is ruim afgestemd op de verwachte vraag. We zijn tot en met 19 december geopend, maar ons advies is niet tot het allerlaatste moment te wachten om teleurstelling te voorkomen. Eenmaal besteld betekent vanzelfsprekend dat we de levering kunnen garanderen.

COPAS ROLLADE VAN KALKOEN CA. 1.5 KG

MET HEERLIJKE ZOETE EN HARTIGE VULLING

€72,50

€10,50 pp.

COPAS ROLLADE VAN KALKOEN CA. 1.5 KG

heerlijk zoete en hartige vulling met FIGS & EXTRA SPICES

€75,00

€10,75 pp.

copas chicken ca. 3 kg

Ontbeend en gevuld met heerlijk zoete en hartige vulling

€74,95

€11,00 pp.

VERY, VERY SPECIAL CHICKEN: GEVULDE KIP RUIM VOOR 6 PERSONEN

Een rijk gevulde kip van Copas van ca. 3 kg, goed voor ruim 6 personen. Om het je nog makkelijker te maken hebben we de kip al helemaal ontbeend en gevuld. Voor de vulling wordt vlees gebruikt van de speciale kalkoenen en kippen die vrij rondlopen op een schitterend landgoed. Dit wordt als verfijnd gehakt gecombineerd tot een heerlijke zoet hartige vulling met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. Voor een prachtig en nog lekkerder eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

THE PERFECT KNIFE AND CUTTING BOARD

Samen met familiebedrijf en dé messenspecialist Robert Herder hebben we het ideale mes ontworpen voor het aansnijden van gevulde kalkoen, Beef Wellington of andere mooie vleesgerechten. Volledig met de hand gemaakt en van de allerbeste kwaliteit, voor levenslang culinair plezier! We bieden dit mes aan voor de helft van de prijs (van € 95 voor € 47.50) bij aankoop van minimaal € 100 (excl. bezorgkosten) aan andere producten. Eenzelfde actie doen we voor een ander pracht product, namelijk de snijplank die Robert Herder speciaal voor ons gemaakt heeft, van kersenhout, net als het heft van het mes. Je kunt de snijplank voor de helft van de prijs aanschaffen (van € 170 voor € 85) bij aankoop van minimaal € 140 (excl. bezorgkosten). We weten het, het is niet goedkoop, zelfs niet na de enorme korting, maar zoiets moois is nergens te koop en een pronkstuk voor elke serieuze gastvrouw- of -heer! Mooier wordt het niet!

het ideale mes en snijplank

€95-€170

GRATIS FLES PROSECCO (€ 15) BIJ BESTEDING VANAF € 200,-

Loin
500 GR -1 KG

Hertenrugfilet

€52,50-€95

€12,50 pp.

Haunch
500 gr - 1 KG

Rollade van hert

€32,50-€55

€7,50 pp.

Haunch steaks
4x 150 gr

hertenbiefstuk

€49

€12,25 pp.

WILD – VENISON SPECIALTIES

Om ons assortiment nog completer en passender te maken voor het ultieme kerstdiner hebben we ook de allermooiste wildspecialiteit toegevoegd: hert! We betrekken ons wild hert uit het noorden van Schotland van twee landgoederen genaamd Altnaharra en Culligran. We hebben verschillende varianten, namelijk een braadstuk van “loin” (hertenrugfilet) en daarnaast ook “haunch” (hertenbout) als rollade en als steaks.

Loin is vergelijkbaar met tournedos, dus extra mals en omdat de beschikbaarheid beperkter is ook wel een stuk kostbaarder. De “haunch” is wat wij hertenbout zouden noemen met een iets stevigere ‘bite’ en daardoor vaak bij ‘meat lovers’ letterlijk nog meer in trek. Maar of je van boterzacht of juist van meer ‘bite’ houdt is natuurlijk heel persoonlijk.

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

DUKESHILL SPECIALTIES

We hebben een heel mooi aanvullend assortiment samengesteld met Dukeshill, hofleverancier van het Britse Koningshuis en beroemd om haar Free Range Wiltshire ham, maar ook tal van andere producten die niet kunnen ontbreken bij een onvergetelijke kerst, zoals een originele Christmas pudding die niet te versmaden is!

Wiltshire beenham
2 kg

Ambachtelijke bereide beenham

€65,00

 

Wiltshire beenham
1.2 kg

Ambachtelijke bereide beenham

€40,00

 

St George’s Ham (al geglaceerd)
1.2 kg

Ambachtelijke bereide geglaceerde beenham

€45,00

 

Honey & Mustard
Glaze

 

€6,99

 
WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

Beef wellington

550g Chateaubriand + 400g vulling en lomo ham

€74,50

€14,90 pp.

Confit duck legs

Per 2 verpakt

€20,00

€10,00 pp.

Duck Rillette

2x 100g

€20

 

pigs in a blanket
750 g

sausages gerold in bacon

€17,50

 

BBQ Pulled Pork
650 gr

Ham

€15,00

 

DUKESHILL SPECIALTIES

Dukeshill heeft ook tal van heerlijke suggesties als je nog iets zoekt als voorgerecht, bijgerecht of gewoon lekker tussendoor.  We hebben een heerlijk en inmiddels befaamd Beef Wellington pakket, maar nu dus ook gekonfijte eend en natuurlijk traditioneel Pigs in Blanket, vaak traditioneel door de Engelsen bij de kalkoen geserveerd en BBQ pulled pork, heerlijk als snack, lunch of ‘the day after’.

VIS VERWENNERIJ

Heerlijke visspecialiteiten, samen met topleverancier Schmidt Zeevis samengesteld. Zoals gerookte zalm, ook als grote moot van ruim 1 kg, ideaal voor grote gezelschappen, of relatiegeschenk! Maar ook paling en forel, eventueel te combineren tot een Trio van Vis met de gesneden gerookte zalm. En heerlijke Hollandse garnalen en speciaal door onze chef Bert bereide romige kreeftensoep.

Gerookte schotse zalm

200G

€15,00

Gerookte zalm

CA. 1 - 1,3 KG

€69,00

Gerookte paling

100g

€9,00

Gerookte forel

100g

€6,00

Hollandse garnalen

500g

€30,00

Kreeftensoep

1 liter

€18,50

VIS VERWENNERIJ

Heerlijke visspecialiteiten, samen met topleverancier Schmidt Zeevis samengesteld. Zoals gerookte zalm, ook als grote moot van ruim 1 kg, ideaal voor grote gezelschappen, of relatiegeschenk! Maar ook paling en forel, eventueel te combineren tot een Trio van Vis met de gesneden gerookte zalm. En heerlijke Hollandse garnalen en speciaal door onze chef Bert bereide romige kreeftensoep.

GRATIS FLES PROSECCO (€ 15) BIJ BESTEDING VANAF € 200,-

DESSERT OPTIONS

Wij Nederlanders hebben nog wel eens de neiging om de Britten culinair onder te waarderen, maar de realiteit is dat er meer sterren restaurants in en rond London zitten dan in Parijs! De Engelsen, uitzonderingen daargelaten, weten echt wel wat lekker is. En ze weten hoe je Kerst viert! Dat zie je terug in de manier waarop Dukeshill met haar assortiment omgaat, waaronder dus natuurlijk ook een paar heerlijke desserts die we je niet willen onthouden!!

Great British cheese selection

typisch Engelse kazen

€55,00

Christmas Pudding 454gr

Rijk gevuld en lekker smeuig

€15,00

Sticky Toffee Pudding 435 gr

England's favourite dessert

€15,00

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

Stoofpeertjes 350g

€6,99

Dill &
Mustard

€5,99

Proper
Piccalilli

€7,50-€17,50

Dill & Mustard sauce, Proper Piccalilli en…Stoofpeertjes!

Via Dukeshill hebben we een heerlijke Dill & Mustard saus kunnen regelen voor bij de zalm en andere (vis) gerechten. Daarnaast konden we niet anders dan ook de fantastische piccalilly van Dukeshill toevoegen aan ons assortiment, gewoon, omdat we die zelf zo lekker vinden en heerlijk is bij de restjes op ‘the day after Christmas. De lekkerste picallilly ever.
Een ding mocht echter ook niet langer ontbreken en dat waren stoofpeertjes!!! Van Gieser Wildeman peertjes en met de hand geschild, geheel volgens traditie bereid door de familie Oosterom. Samen met hen doen we dit jaar ook een van de afhaalpunten, bij hun boerderijwinkel ‘de Ooievaar’.

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

SAUZEN, CHUTNEYS EN BRANDY BUTTER

We hebben een aantal mooie jus producten, voor bij kalkoen en hert, daarnaast vanzelfsprekend een cranberry sauce en om het compleet te maken natuurlijk een echte Engelse chutney. En tot slot natuurlijk onze Brandy Butter. Heerlijk en eigenlijk een must bij Christmas pudding. Bestaat uit ongezouten roomboter, suiker en brandy (cognac). Eigenlijk veel te lekker, maar we verkopen het toch maar!

Jus
de Veau

met dragon
voor gevogelte

€5,49

Jus
de Veau

met port

€5,99

CRANBERRY
SAUCE

traditional

€4,99

Coronation
Sauce

apricots

€4,99

Brandy
Butter

€5,99

Prosecco Asolo docg Brut 'Prapian Presa No. 3'

€15,00

Dumanet Viognier

€10,00

The First Lady
Chardonnay
Warwick

€12,50

Pinot Grigio, Cembra

€13,50

WITTE WIJN HEERLIJK BIJ GEVOGELTE EN VIS

Viognier, ook wel het zwoele zusje van chardonnay genoemd, vormt het perfecte huwelijk met kalkoen. Kenmerkend voor deze druif is haar bloemige zachtheid. Waar andere druiven allerlei technieken nodig hebben om zachter te worden, gaat dat bij viognier vanzelf. Mits de wijnboer haar kan temmen. Het is namelijk een behoorlijke lastpak. Niet voor niets noemde Harold Hamersma viognier ooit ‘de diva onder de druiven, die je met fluwelen handschoenen moet aanpakken’. Als je dat doet, heb je goud in handen.

Als instapper voor onze witte wijnen hebben we daarom de de viognier van Dumamet gekozen. Mooi krachtig in de geur, abrikozen, acacia-bloesem, amandelen, breed en open, rijp en mollig, zacht en weelderig, klein vetje. Een prima aperitief, mooi te combineren met salades en visgerechten.

Voor wie zich niet laat verleiden door het zwoele zusje van chardonnay, hebben we de druif zelf ook een plekje gegeven. Deze chardonnay komt van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Warwick. De eigenaresse Norma Ratcliffe, was de eerste vrouwelijke wijnmaker in de Kaap. Vandaar de toepasselijke naam van deze chardonnay: The First Lady.  Deze chardonnay laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen. Hij is allesbehalve standaard. Romig is ‘ie zeker. Mondvullend. Maar ook fris & groen dankzij het zomerse briesje dat door dit droge gebied zwiert. Gaat lekker bij de kerstkalkoen en is een must bij de gerookte zalm!

Verder hebben we een mooie Pinot Grigio toegevoegd als je een iets frisser alternatief zoekt. Hij komt van de terrasvormige wijngaarden van de Cembra-vallei, die gemiddeld op 300 tot 400 meter hoogte liggen, wat bijdraagt aan de exclusieve frisheid van de wijn.

En tot slot leek het ons een goed plan om een lekkere Prosecco toe te voegen, van het huis Sacchetto. Heerlijk bij de borrel, maar ook lekker bij vis of ham bijvoorbeeld. En in een prachtige fles, uitstekend om het kerstdiner bruisend te beginnen!

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

RODE WIJNEN IDEAAL VOOR GEVOGELTE

Tijdens het kerstdiner pakken we uit. We halen alles uit de kast en hebben al snel de neiging om een wijn te kiezen die imponeert in plaats van één die perfect bij het eten past. Bij kalkoen moet je toch een beetje oppassen. Tannines zijn de vijand. Die doet het goed bij een sappig stuk rood vlees, maar niet bij delicate kalkoen.

Zoek dus een dito wijn uit. Geen krachtpatser, maar een elegante, gracieuze wijn. Laat dat nu net het synoniem voor pinot noir zijn. Deze druif laat zich niet gek maken. Doet niet aan concessies. Met zijn dunne schil is hij zeer gevoelig voor ziektes en moet hij niets hebben van hitte. Het is, kortom, een druif die de wijnboer met zachte hand moet verzorgen.

Zeg je pinot noir, dan zeg je Bourgogne. Natuurlijk. Klassieke stijl, waar aardse tonen voorop staan met zo’n typerend stalluchtje waar wijnliefhebbers gek genoeg dol op zijn. Dat alles gaat gepaard met rijp rood fruit, denk aan: net geplukte kersen, aardbeien en frambozen. We hoeven niet uit te leggen hoe goed dat gaat bij de vulling, toch?

We hebben een klassieke Franse Pinot Noir uit de Bourgogne van Pascal Clement. Daarnaast hebben we een prachtige Spätburgunder, onze eigen favoriet, van Weingut Riske. De Spätburgunder is het Duitse equivalent van pinot noir en de laatste jaren steeds populairder geworden onder liefhebbers. En logisch, want ook deze Spätburgunder kenmerkt zich door fruitig en sappig van smaak, goede, soepele tannines en subtiele tonen van vanille en ceder in de afdronk. Lekker bij de kalkoen, maar ook prima bij wildgerechten. De beide pinot noirs zijn niet de goedkoopste, we hebben bij de speciale wijnen zelfs nog een hele mooie, wat zwaardere en dito geprijsde Pinot Noir van Domaine Devillard uit de Bourgogne, maar daarnaast hebben we ook wat goedkopere alternatieven, zoals de ‘Godfather in the kitchen’, de Zinfandel van de regisseur Coppola, een iets zwaardere rode wijn van de zinfandel druif, vergelijkbaar met de Italiaanse primitivo. Nog steeds niet overheersend bij de kalkoen en daardoor heerlijk bij de vulling met vijgen en ook heerlijk bij rood vlees.

Tot slot hebben we nog een heerlijke soepele en makkelijke rode wijn, de Sembro, voor ons een rode favoriet om werkelijk overal bij te drinken, zelfs heerlijk gewoon zo, op een mooi winter namiddag.

Sembro Ribera del Duero Tempranillo

€13,50

Copplola Zinfandel ‘Diamond Collection’

€18,50

Spätburgunder qba 'Schieferturm'

€32,50

Savigny-les-Beaune Rouge aoc 'Pascal Clément'

€37,50

Primitivo del Salento 'Quota 29'. Cantine Menhir

€12,50

Côtes du Rhône Rouge aoc 'Brunel de la Gardine'

€13,50

Valpolicella Ripasso doc 'Soprasasso'

€15,95

Hochar Père et Fils

€27,50

RODE WIJNEN VOL EN UITSTEKEND BIJ ROOD VLEES EN KAZEN

Omdat we tegenwoordig ook een aantal mooie opties hebben buiten de kalkoen, hebben we besloten ook een aantal wijnen op te nemen die wat voller zijn van smaak en uitstekend combineren met wildgerechten en andere vleesgerechten zoals bijvoorbeeld Beef Wellington. En een kans om zelf van een aantal van onze eigen favorieten te genieten! Allereerst een makkelijke maar wel volle Primitivo van Cantine Menhir en een soepele Cotes du Rhone Chateau la Gardine.

Verder hebben we gekozen voor een mooie betaalbare Valpolicella en tot slot konden we het niet laten om het iets lager geprijsde zusje van onze Chateau Musar (zie de specials) toe te voegen, uit de Bekaa Vallei in Libanon en een smaakvolle rode wijn, die barst van de kruiden, pruimen en vijgen in de geur; hij is heerlijk zacht in de smaak, romig en licht peperig. Heerlijk bij onze hertvarianten, de beef wellington, maar ook bij de Great British Cheese Selection.

ONZE SPECIALE WIJNEN

We konden de verleiding niet weerstaan om een klein beetje decadent te doen. Het is tenslotte maar één keer per jaar kerst. Voor wie wil uitpakken, hebben we een aantal hele bijzondere wijnen uitgekozen.

We hebben de heerlijke en relatief goed betaalbare Champagne de St Marceaux om het kerstdiner bruisend te beginnen, maar natuurlijk ook heerlijk om het nieuwe jaar straks feestelijk in te luiden. Dit is ook de champagne die we bij de Felix Selections leveren.

Verder hebben we een van onze eigen absolute favorieten toegevoegd, de Amarone versie van de Valpolicella van het huis Soprasasso. Echt prachtig, heerlijk vol, lekker bij vlees, maar ook kaas. Misschien wat zwaar voor bij de kalkoen, maar wel verleidelijk om het stiekem toch gewoon te doen.

Daarnaast hebben we een hele bijzondere rode wijn in ons assortiment. Château Musar 2014 uit Libanon. Je zou het niet zeggen, maar Libanon is een van de oudste wijnlanden ter wereld. Hier vond al wijnbouw plaats nog voordat ze er ook maar aan dachten in Frankrijk. Château Musar staat aan de top en wordt in dezelfde adem genoemd met de grote namen uit Bordeaux, Bourgogne en de Rhône. Vergelijken kun je ze niet, het is een unieke stijl die verrassend genoeg perfect past bij kalkoen. Het geheim zit ‘m in de jarenlange rijping.

Tot slot hebben we dit jaar een absolute topper uit de Bourgogne, namelijk een Nuits St. Georges aoc ‘Domaine des Perdrix’ uit 2018 uit het noordelijke gedeelte van de Côte d’Or, de Côte de Nuits. Hier bevinden zich de wijndorpen waar de Pinot Noir het best tot rijping komt, waar de rode Bourgognes de meeste finesse hebben, in combinatie met kracht en complexiteit.

St Marceaux Brut Champagne

€39,00

Soprasasso Amarone della Valpolicella

€35,00

Château Musar Red 2014

€45,00

Nuits St. Georges aoc 'Domaine des Perdrix'

€65,00

Wild Mill 330ml

€3,99

Wild Mill 750ml

€12,99

VERY VERY SPECIAL BEER

Dit jaar hebben we in samenwerking met TV chef Jeremy Vermolen een hele speciale toevoeging bedacht in aanvulling op onze wijnen, namelijk een prachtig bier met een nog mooier verhaal.

Het bijzondere van dit bier is dat het een donker bier is dat 7 maanden op oude vaten van het beroemde sherry huis Pedro Ximinez heeft gelegen. Vandaar de aanduiding PX. Hierdoor krijgt het bier een hele bijzondere zoet bittere smaak van rozijnen, vanille en vleugje citrus. Deze heerlijke zachte bittere smaakt past daarmee perfect bij onze gevogelte, maar bijvoorbeeld ook bij onze kazen. En is sowieso een must voor de BBQ aficionados onder ons!