Toppers in hun vak
25 november 2017
Dit weekend konden we blij en zeer trots Volkskrant Magazine openslaan met een prachtig artikel over topbedrijven in wild en gevogelte. Een fantastische erkenning voor ons initiatief en de zorg en passie die we hebben voor topkwaliteit
De grote tuinverbouwing
27 november 2022
Kerst zonder stress
Feestdagen Magazine Financieel Dagblad
Een mooi artikel in het prachtige culinaire magazine Delicious: kerst zonder stress!!
Kerst wordt betoverend met Boers&Boers
December 2020
Een leuk en inspirerend verhaal op de culi website van Food and Friends
Kerst 2020: thuis uit eten doe je zo
November 2020
Hoe leuk is het om in het blad met de mooiste voornaam van Nederland (dat vindt alleen Jan natuurlijk) te staan tussen de sterrenrestaurants en een meneer met de naam Sergio Herman, als suggestie voor thuis uit eten deze kerst!!
Lees het hele artikel
Felix Wilbrink over Boers&Boers in de VRIJ bijlage van de Telegraaf
7 december 2019
Een prachtig verhaal van culinair journalist Felix Wilbrink in de VRIJ bijlage van de Telegraaf over onze gezamenlijke zoektocht naar de allerbeste producten voor een ultiem kerstdiner thuis! Daarnaast hebben we dit jaar ook nog een geweldige actie opgezet met het ideale mes voor kalkoen, beef wellington en heel veel ander lekkers. Speciaal voor ons ambachtelijk gemaakt door familiebedrijf Robert Herder, al eeuwenlang messenmakers en naar onze mening de beste in Europa!
Actievoordeel met Felix Wilbrink bij Boers&Boers
Een mooi artikel in het prachtige culinaire magazine Delicious: kerst zonder stress!!
14 november 2019
ook recepten site Food and Friends heeft ons gevonden en we zijn het natuurlijk helemaal eens: Kerst wordt een makkie met Boers&Boers.
25 november, 2018 | Door Felix Wilbrink Telegraaf
Het prachtige achtergrondartikel van culinair journalist Felix Wilbrink met een mooie verwijzing naar de Felix Selections die we met Felix hebben samengesteld.
25 november, 2018
De Vlaamse culinaire blogster Alexia heeft onlangs van een glutenvrije kalkoen genoten en daar een erg leuk verhaal aan gewijd.
25 november, 2018
Super leuke blog van Nadien van Le Club des Vins. Nadien heeft ons geholpen om de perfecte wijnen te vinden voor bij de kalkoen en andere producten die we bieden. Dus je hoeft je over wijn ook niet meer druk te maken deze kerst!! No stress, consider Christmas sorted!
16 november, 2018
Myriam Minne, culinaire blogster uit België, heeft onze Beef Wellington gemaakt en daarbij een aantal heerlijke suggesties gemaakt voor bijgerechten en saus.
14 december, 2017 | Culinessa
Vanessa Dawson van Culinessa heeft een aantal van onze Dukeshill producten uitgeprobeerd, waaronder de ham en de zalm. Een erg leuk stuk met prachtige foto’s. Dus mocht je nog op zoek zijn naar iets geweldigs om op tafel te toveren deze kerst dan vind je hier de nodige inspiratie.
13 december, 2017 | Lekker eten met Linda
Elk jaar hebben we een aantal enthousiaste culi bloggers en journalisten die onze kalkoen ook wel eens willen uitproberen en beoordelen of het wat voor hun lezers en fans zou kunnen zijn. Zo ook Lekker eten met Linda, die deze week een erg leuk artikel heeft geplaatst over haar ervaringen met onze kalkoen! Linda: “Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik wil geen stress met kerst. Eigenlijk wil ik zelfs niet koken. Maar manlief wil graag de laatste kerst in ons huis culinair afsluiten. Hier kreeg ik dus stress van. De oplossing is gelukkig gevonden. Een kalkoen bereiden staat al jaren op mijn wensenlijstje, maar ik durfde het niet. Deze Copas kalkoen is gevuld en de bijgeleverde thermometer is je kompas. Deze kalkoen van Boers&Boers kan niet mislukken! En de smaak is werkelijk WAANZINNIG. Lees snel mijn ervaringen. Het was zo’n mooie avond.”
6 december, 2017 | Copas Kip door Culinessa
Vanessa van Culinessa heeft onze gevulde kip geprobeerd en daar een mooie review van gepubliceerd. De kip die ze heeft bereid was uitzonderlijk groot, maar ook dit jaar zijn de kippen weer prachtig en flink, genoeg voor ruim meer dan 6 personen.
2 december, 2017 | Simone’s Kitchen
Simone van Simone’s Kitchen, die ons ook helpt met mooie fotografie van onze producten, hebben we onlangs kunnen verleiden om onze speciale Schotse zalm (die we bij de Britse hofleverancier Dukeshill afnemen) te proberen.
Felix met smaak
11 november, 2017 | Door Felix Wilbrink
Op de foto een ham, niet zomaar een ham. The Dukeshill Wiltshire Ham. Kerstham, zoals Kerstham hoort te zijn. Afgelopen jaren heb ik me sterk gemaakt voor de Engelse Copas kalkoenen. Free range, bio zelfs. Ik heb ze zien lopen, grote ruime velden. En de traditionele manier van voorbereiden. Afhangen, vullen, je kan het krijgen hoe je het wilt. Natuurlijk wilde ik dit jaar Boers en Boers, de importeurs van dit lekkers weer op deze pagina’s noemen. Waarop Jan Boers zegt: “Dan maken we toch een speciale doos voor jouw lezers!” En daar had ik wel oren naar, de perfecte Engelse kerst. Met de Copas kalkoen maar ook met de Dukeshill ham erin. En wat dacht je van met beukenhout gerookte Schotse zalm uit Loch Lomond en prachtige Engelse kaas, de Shropshire blue, de Perl Las, zachte kaas en de Lincolnshire Poacher. En echte kippenleverpaté voor een hongerig momentje? En de mooiste Fruit Cheese, ingekookt fruit voor bij de kaas. Echte crackers voor onder de kaas, de zalm en de kippenleverpaté. En dan doen we er nog een heerlijke fles bubbels bij ook.
Het is niet goedkoop, integendeel, maar het is goed, heel goed. De top van de Engelse Traditionele Kerst. Er is een grote doos en kleine doos. Kijk op www.boersenboers.nl/ en klik op Telegraaf Kerst. En je kan alles nog eens rustig bekijken. Er zijn er niet heel veel van, dus op is op.
En voor de zekerheid ben ik er gaan kijken en heb precies gezien hoe die hammen worden gemaakt. De familie van eigenaar Neale Hollingsworth, zit al 500 jaar in de varkens. En al eeuwen leggen ze hammen in het zout, iedere dag nieuw zout, twee weken lang en dan drogen aan de lucht. Zo kunnen de weken en weken hangen. Tegen de kerst gaan ze weer in bad, worden ze ontzout, worden ze gekookt en eventueel ontbeend, prachtig op maat gesneden en opgebonden. Voor Boxing-day zegt de Engelsman, voor het Kerstdiner zegt de Ier. Want niets is lekkerder dan een plakje kalkoen en een plakje ham naast elkaar. Ik ben het met de Ier eens. Alleen wel zelf je spruiten kopen en je aardappels roosteren. Geniet ervan.
Prachtige review van Boers&Boers in Het Nieuwsblad
Afgelopen weekend waren we blij verrast door een fantastische review in ‘Het Nieuwsblad’ door foodie en culijournaliste Tine Bral. Zij beoordeelde onze gevulde kalkoen met 5 sterren!
Met Kerst kalkoen serveren? De very very special Copas turkeys lopen 6 maanden vrij rond in de weiden rond de Copas boerderij in Midden-Engeland en … dat proef je. Ze worden door de Nederlandse broers Boers al enkele jaren ingevoerd en zijn vanaf nu ook bij ons online te bestellen. De bereidingswijzer bij het ontbeende, gevulde en diepgevroren exemplaar is duidelijk. Dit beestje van 4.5 kg moet 2 dagen langzaam ontdooien in de koelkast. Twee dagen later bestrijk ik hem met de meegeleverde marinade, steek de vleesthermometer uit het pak in de borst en schuif hem precies 3 uur voor we gaan eten in voorverwarmde oven. Proevers zijn 6 volwassenen en 4 kinderen. Als het goudgeel gebakken beest op tafel staat, valt er een stilte. Wauw, zo’n kanjer! Iedereen krijgt er een flinke plak op het bord. Het oordeel is unaniem: lekker! De vulling scoort supergoed, het vel is knapperig, het vlees smakelijk. Een aanrader!
Tijdens de Paasdagen konden wij al heerlijk genieten van een gevulde Paaskip, maar nu staat er met kerst weer een andere beauty op het menu: een limited edition Copas Kalkoen met Kerst vulling, met maar liefst ruim 4.5 kilo! Dit wordt het paradepaardje tijdens het Kerstdiner! En hij is ook nog eens verrukkelijk!
En je zet hem eigenlijk zonder al teveel moeite op tafel! Deze Copas Kalkoen is volledig uitgebeend en gevuld met een heerlijke Kerstvulling. Alleen nog even garen in de oven en je zet iets heel speciaals op tafel voor je familie en vrienden. Dus bestel VANDAAG nog dit unieke exemplaar!
Philippine neemt je in dit erg leuke persoonlijke verslag mee in de belevenissen die ze met onze kalkoen heeft gehad nadat we haar hadden verleid er een keer uit te proberen!
En we waren natuurlijk blij met de conclusie: “De kalkoen had ik langzaam opgewarmd en was verrukkelijk en vol van smaak. We hebben enorm genoten en de kalkoen was echt een spektakel aan tafel. En ideaal dat ik ‘m van tevoren kon bereiden waardoor ik totaal geen stress had op de dag zelf. Dus ja, Jan had helemaal gelijk, dit is echt de perfecte kalkoen om te maken met de kerst, zonder stress, ideaal voor een grote groep mensen en heel smaakvol.”
Dit is het derde jaar op rij dat wij thuis op een moment gevulde kalkoen eten tijdens de kerstdagen. Terwijl ik vroeger altijd dacht dat de bereiding daarvan niet te doen was en dat de kalkoen waarschijnlijk droog uit de oven zou komen, weet ik nu dat je je daar absoluut geen zorgen over hoeft te maken. Mits je een goede kwaliteit kalkoen koopt, daar valt of staat je eindresultaat mee.
De Copas kalkoen die je bij Boers & Boers kunt bestellen is zo’n kalkoen. Op het Engelse Copas-landgoed groeien de kalkoenen in een normaal tempo in de buitenlucht op. Dit resulteert in mals vlees met een dikke vetlaag. Daardoor hoef je de borst niet te bekleden met een marinade of plakjes bacon. En zelfs bedruipen in de oven is niet nodig, want de vetlaag doet al het werk voor je. Hoe het nou precies zit met deze kalkoenen kun je lezen in de reportagedie ik vorig jaar maakte. Wat wij vinden van hun reeds gevulde kalkoen en hoe je die bereidt, lees je hier.
Dit jaar gaan we nog een stapje verder en vul ik de kalkoen zelf.
Voor het eerst staat er bij ons deze Kerst een gevulde kalkoen op het menu. Omdat ik uberhaupt nog nooit een hele kip, laat staan een kalkoen, heb bereid, vind ik het best spannend. Maar met de Copas kalkoen van Boers & Boers kan er niet zoveel misgaan. Er zit een uitgebreide handleiding bij die je stap voor stap helpt, dus je hoeft je absoluut geen zorgen te maken. Lekker genieten met de hele familie!
Algemeen Dagblad (kerstbijlage): Royale Kerstkalkoen
Op en top kerst: een kalkoen op tafel! Maar ja, waar haal je zo’n beest, en hoe krijg je hem een beetje smakelijk op tafel? De prijswinnende Britse Copas scharrelkalkoen weegt meer dan 4 kilo, ze is de Rolls Royce onder de kalkoenen. Je moet hem wel zelf braden, maar dit wordt je makkelijk gemaakt: de kalkoen is al gevuld en zelfs ontdaan van botjes.
Wat eten we?
Kalkoen met een klassieke vulling van kalkoen- en kipgehakt, cranberries, kastanjechampignons, appeltjes en abrikozen. De bijgeleverde vleesthermometer zorgt ervoor dat het niet mis kan gaan. Eenmaal uit de oven laat de kalkoen zich snijden als een rollade. Eventuele bijgerechten moet u nog wel zelf regelen, maar wie heeft er nog honger na zo’n enorm beest?
Gezien in Nina! Kerstmenu uit een Foodbox
“Dit Nederlandse concept is voor de allereerste keer beschikbaar voor België en laat het ons maar direct zeggen: na onze test zijn we daar heel blij mee! Zo’n traditionele kalkoen klaarmaken lijkt moeilijk maar het is kinderspel: nadat je hem eerst twee dagen moet laten ontdooien, strijk je hem in met een speciale marinade zodat hij mooi vochtig blijft en stop je hem tweeënhalf uur in de oven. Je krijgt er gratis een vleesthermometer bij omdat de temperatuur bepaalt wanneer ie klaar is. Alles staat zo helder als pompwater beschreven in de glossy brochure, je hoeft dus niet als een gek YouTube-filmpjes of kooksites af te speuren naar de juiste handelingen. You simply can’t go wrong.
Je bent er een hele voormiddag mee bezig, maar enkel om af en toe eens de temperatuur te checken. En het resultaat mag er wezen. Dat was toch het unanieme oordeel van onze tien testers die mee kwamen aanschuiven om de kanjer op te peuzelen. Iedereen schepte twee porties op en dan was er nog over. Dus je zal zeker niet flauwvallen van de honger. 110 euro is niet goedkoop, maar je geeft er een hoop volk mee te bikkelen. En ‘s anderendaags kan je het ook koud opeten. Van cold turkey gesproken.”
7 december, 2016 | Door Brenda Kookt
Vandaag tip ik jullie een gevalletje kleine moeite met groots resultaat. Wist je namelijk dat je een compleet gevulde kalkoen kunt bestellen die je alleen nog even hoeft te garen thuis? Hiermee serveer je tijdens het kerstdiner een super lekker vleesgerecht waar je je gasten mee imponeert, zonder zelf écht te hoeven koken.
6 december, 2016 | Door Francesca kookt
Het ultieme kerstgevoel creëer je toch wel met een hele gevulde kalkoen. Naast dat het er enorm feestelijk uitziet, is het ook nog eens fantastisch lekker en iets wat je de overige dagen van het jaar eigenlijk nooit eet. Nu hoor ik je denken, een kalkoen bereiden is niet zo’n eenvoudige opgave en dit verhaal gaat over een Kerst zónder stress. Dat klopt, maar de Copas kalkoen uit Engeland van Boers & Boers kan niet mislukken en kun je gevuld en al bestellen. Ze gaan hier echt voor kwaliteit, Francesca was daar zelf getuige van toen zij vorig jaar de boerderij bezocht.
PS. Wij doen al jaren een gevulde kip van dezelfde farm en met dezelfde kerstvulling als de kalkoen, voor kleinere gezelschappen ;-).
6 december, 2016 | Door OhMyFoodness
Je hebt kalkoenen en kalkoenen. Vorig jaar was het niet de eerste keer voor mij dat ik een hele kalkoen vulde en bereidde. Dit is een gerecht dat ik me in de loop der jaren wel eigen heb gemaakt. Voorheen bestelde ik de kalkoen altijd bij de poelier bij ons in de straat. De poelier hanteerde een paar weken levertijd maar vervolgens werd de kalkoen keurig geleverd. Wel nog met alle ingewanden, die mocht Tim er zelf nog uithalen. Qua smaak was de kalkoen prima. De vulling die je gebruikt heeft hier natuurlijk grote invloed op, maar de smaak van het vlees was verder ok. Tot ik dus de kalkoen van Copas proefde, want ja… daar zit toch wel echt groot verschil in.
9 december 2015, uitpaulineskeuken.nl
Wil je de show stelen aan tafel, maar niet teveel moeite doen? Dan kan ik je dit recept voor kalkoen uit de oven aanraden. Een hele kalkoen bereiden klinkt ingewikkeld, maar het tegendeel is waar. Bij het bereiden van grote stukken vlees of gevogelte is maar één ding belangrijk en dat is geduld. Over het algemeen geldt hoe langzamer hoe beter. Dus hoe lager de temperatuur, des te langer moet hij in de oven en des te sappiger blijft het vlees. Je hebt wel een kernthermometer nodig. Die leest precies af wanneer je vlees klaar is. Hier vertel ik er wat meer over.
7 december 2015, culinessa
Of ik een Copas kalkoen wil testen. Slik..was mijn eerste reactie. Maar ik zou Vanessa niet zijn als ik niet gelijk erachteraan dacht, gezellig. Reden voor een klein feestje hier thuis! Gezellig samenzijn met familie is voor mij heel belangrijk. Ook was het toevallig die week ook nog eens Thanksgiving, dus dat kwam goed uit.
6 december 2015, lekkerensimpel
Een paar weken geleden hadden wij de mannen van Boers & Boers op bezoek. Ze hadden ons namelijk gemaild met de vraag of wij een gevulde kalkoen wilden uittesten. De mannen van Boers & Boers halen de Britse kalkoenen van Copas naar Nederland en verkopen de kalkoenen, gevuld en ongevuld, aan mensen in Nederland voor Kerstmis. We hebben geen ervaring met het bereiden van een groot stuk vlees (en we hebben zelfs nog nooit kalkoen hebben gegeten), maar we waren wel erg nieuwsgierig. Is het bereiden van een gevulde kalkoen echt zo makkelijk als op de website van Boers en Boers staat en hoe smaakt het?
4 december 2015, ohmyfoodness
Als je mij zou vragen naar mijn favoriete kerstgerecht dan is dat sowieso een hele gevulde kalkoen. Ik vind het zo onwijs leuk om een kalkoen te vullen, uren in de gaten te houden terwijl hij in de oven staat om vervolgens echt zo’n wow-effect te krijgen wanneer de kalkoen op tafel wordt gezet. I love it! Dit jaar was ik al vroeg naarstig op zoek naar een hele kalkoen zodat ik voor jullie een video kan opnemen met instructies over het vullen en bereiden van een hele kalkoen. Deze video komt eraan máár ik wil jullie alvast een tip meegeven: bestel je kalkoen alvast! Waar dan? Dat vertel ik je graag.
4 december 2015, Simone’s kitchen
Toen ik benaderd werd door Jan Boers van Boers & Boers of ik een van hun kalkoenen zou willen uitproberen was ik wel meteen nieuwsgierig. De broers Boers zijn vorig jaar begonnen met hun kalkoen missie. De kalkoenen zelf komen van de Copas boerderij in Engeland vandaan waar de kalkoenen maar liefst 7 maanden vrij rondscharrelen voor ze uiteindelijk naar Nederland worden verscheept om hier met kerst een mooi einde (nou ja, het blijft natuurlijk een einde dus of de kalkoen het ook mooi vind…) te beleven. De familie Copas heeft al vijftig jaar ervaring met het houden van kalkoenen en in tegenstelling tot veel andere kalkoen farms lopen de kalkoenen hier vrij rond over de velden en in de boomgaarden.
december 2015, Jamie Magazine
In Engeland is de kalkoen al eeuwen verbonden met Kerstmis en ook in Nederland wint deze vogel aan populariteit tussen de rosbief, rollades en kersthammen. Voor hen die geen zin hebben om zelf 10kg pluimvee naar huis te dragen van slager of boer, biedt Boers&Boers dé oplossing. Zij zijn officieel leverancier van de hevig bewierrookte Copas-kalkoen; deze Stradivarius van het gevogelte wordt sinds 1956 met alle liefde grootgebracht in het Engelse Cookham. Niet voor niets vindt deze vogel dan ook gretig aftrek onder lekkerbekken wereldwijd. Als je een Copas-kalkoen bestelt via Boers&Boers, krijg je hem kant en klaar – en eventueel gevuld – thuisbezorgd in een sjiek vormgegeven box. Zo kan jouw kerstavond niet meer mislukken!
maart 26, 2015 | Door Pauline; uitpaulineskeuken.nl
Vandaag geen Fast & Freshje. Nee een hele kip bereiden, trek daar maar een paar uurtjes voor uit. Hoe langzamer hij gaart, hoe malser het vlees en des te lekkerder hij wordt. Kunnen jullie je nog de Copas kalkoen herinneren die ik met kerst gemaakt had? Speciaal voor Pasen heeft Boers & Boers nu een hele kip gevuld en naar Nederland gebracht. En ik mocht voorproeven.
maart 22, 2015 | Door Francesca; Francescakookt.nl
Heb je een paasbrunch in de planning staan met veel mensen, dan heb ik een hele goede tip voor je. De mensen van Boers&Boers, weet je nog van de kerst kalkoen, hebben deze Pasen namelijk een heerlijke gevulde paaskip in het assortiment. Deze ‘very very special Copas Chicken’ is van superieure kwaliteit en heeft vrij rondgelopen op het landgoed van de familie Copas in Engeland.
AVONTUUR
maart 21, 2015 | Door Felix Wilbrink; De Telegraaf
Degenen die meedurfden op het Engelse Copas kalkoenavontuur rond de kerst kunnen nu ook meedoen aan de (Paas)kip. Ik kreeg er eentje van importeur Jan Boers. Het idee: geef kippen in het begin goed en krachtig voer, dan worden ze groot en sterk. Later kunnen ze lopen en rennen, waardoor ze zogenoemd intramusculair vet ontwikkelen. Echt lekker. Doe dat allemaal buiten en je hebt een geweldige kip. Hang de vogel na de slacht nog een week af, zoals de Britse traditie wil, dan vullen, in de diepvries en op weg naar Nederland. Als er Nederlandse bedrijven zijn die dit doen, hoor ik het graag. Kijk voorlopig voor een kip waarvan je met tien (!) man kunt eten, op www.boersenboers.nl. Mijn Pasen kan al niet meer stuk.
BRITSE KERST MET KALKOEN
december 20, 2014 | De Telegraaf
We vallen van de ene leuke verbazing in de andere. Vandaag weer in de Telegraaf naar aanleiding van ons Engelse ambassadeursbezoek eerder deze week! Maar vandaag weer ‘gewoon’ aan het werk en benen op de grond. Zo dadelijk richting ons depot waar we alles gaan klaarmaken voor verzending maandag!
december 8, 2014 | Door Culy,nl
In Amerika is de kalkoen hét pronkstuk tijdens zowel Thanksgiving als kerst, maar ook in Nederland wint hij steeds meer aan populariteit. Omdat we het graag iets makkelijker voor je maken, delen we dit jaar onze favoriete receptvideo van Jamie Oliver voor een simpele, maar goddelijke kalkoen.
december 7, 2014 | Door Francesca van Berk; francescakookt.nl
Een paar weken geleden had ik de gepassioneerde heren van Boers & Boers op bezoek. Dat is best uitzonderlijk, want ik ontvang niet vaak mensen aan mijn keukentafel thuis. Maar ik was deze keer bijzonder nieuwsgierig. Naar hun kalkoenen om precies te zijn. De heren doen namelijk iets heel bijzonders. Ze halen de Britse kalkoenen van Copas naar Nederland, zowel gevuld als ongevuld, en leveren die bij kalkoenliefhebbers thuis voor Kerstmis. De officiële leverancier van Copas kalkoenen mogen ze zichzelf daarom noemen en ik was benieuwd naar hun verhaal.
december 6, 2014 | Door Dale Berning Sawa; The Guardian
My family has been farming in Cookham, Berkshire, for 120 years. We started off keeping cattle outside the pub, and slowly grew into a huge farming enterprise with fruit, arable, pigs and crops. When my dad decided to leave school at age 16, Grandpa wasn’t impressed so he bought him 150 turkeys to keep him busy and out of mischief. He reared them on the farm with help of farm workers and processed them at Christmas, going door to door in the village to sell them, and the business grew from there.
Mals door vet
december 6, 2014 | Door Felix Wilbrink; De Telegraaf
Uit eigen ervaring weet ik dat er niets zo verschrikkelijk is als een uitgedroogde kalkoen op de kersttafel. Het is mij dus ooit ook overkomen en nu weet ik eindelijk hoe dat komt.
Even naar Engeland geweest, naar het prachtige Berkshire. Daar lopen in het plaatsje Cookham de kalkoenen van de familie Copas. Van Tom Copas, zijn zoon Tom en alle dochters en schoonzonen Copas. De Britten eten traditionele met kerstmis kalkoen. Vader Tom Copas vertelt hoe het allemaal begon.
Year 2013 | Door Copas; Various
Verzamelde artikelen over de Copas Kalkoen door de familie Copas.
november 20, 2012 | Door Carolyn Hart; The Telegraph
With the run of 72 idyllic acres, and herded by dogs, the turkeys on a Berkshire family farm lead a stress-free life – ensuring the most succulent Christmas roast.
Like brussels sprouts growers and those who dedicate their lives to making panettone, turkey farmers have a once-a-year opportunity to shine. It is no use trying to sell turkeys in June or having an end-of-line sale of birds in mid-January; if you want to make a go of it, you’ve got to get your stock ready and out by December 23. It is the poultry version of the Grand National.