De bereiding van de kalkoen

Het bereiden van een kalkoen is een mooi ritueel, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het juist leuk. We hebben het je [...]

Vijgen compote

Ingrediënten (10 personen): 300g verse vijgen, 1 rode ui 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel balsamica azijn, 1 eetlepel rode port, 1 takje verse thijm, 125g gelei suiker. Bereiden: [...]

Zoete aardappelpuree

Ingredienten (10 personen): 1.5 kg zoete aardappel (oranje variant) 1.5 dl kookroom 60g roomboter 3 takjes verse thijm 1 kaneelpijpje Bereiden: Aardappels schillen en in gelijke grove stukken [...]

Geroosterde spruitjes met hazelnoten en balsamico

8 personen Benodigdheden: 1 kg spruitjes 80 gr hazelnoten 2 el olijfolie zout en peper 1 el balsamico-crème Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de [...]

Aardappelgratin

12 personen Benodigdheden: 50 gram boter 2 kg vastkokende aardappels 2,5 dl kookroom 2,5 dl crème fraîche 8 gram zout 2 gram peper 3 teentjes geperste knoflook 4 [...]

Knolselderijcrème

8 personen Benodigdheden: 1 grote knolselderij 1 dl room peper en zout Bereidingswijze: Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Kook de knolselderij in ongeveer 15 minuten [...]

Gepofte groenten

Een lekker bijgerecht voor 12 personen Benodigdheden: 1 grote knolselderij 1 koolraap 1 bos bospeen 2 dl olijfolie 2 teentjes geperste knoflook 4 takjes verse tijm 1 takje [...]

Stoofpeertjes bij het kerstdiner

Je kunt van alles serveren bij de kalkoen. Leuke tips zijn op veel blogs of in tijdschriften te vinden. Stoofpeertjes zijn ook kant&klaar te koop, maar het is [...]

hartige taart van kalkoen

Een lekker recept voor ‘the day after’ als je nog restjes over hebt. Maar natuurlijk kun je ook een lekkere salade maken of sandwiches, zoals de Engelsen vaak [...]

Spruitjes met pancetta en kastanjes

Benodigdheden: 1kg schone gemaakte spruiten(+/- 1200gr vuilgewicht) 200gr in reepjes gesneden pancetta 300gr gekookte tamme kastanjes 50gr roomboter Bereidingswijze: Kook de schoongemaakte spruiten beetgaar. Bak de pancetta lekker [...]

Taartje van courgette en champignons

Benodigdheden: 4st groene courgette 500gr kastanje champignons in plakjes gesneden 2st sjalotten in halve ringen gesneden 100gr geschaafde Parmezaanse kaas 2st knoflook geperste 1 koffielepeltje gehakte thijm 1 [...]

Chutney van abrikoos, appel en rozijnen

Benodigdheden: 500gr gedroogde abrikozen 400gr suiker 2 st kaneel pijpjes 40gr bakgember (geconfijte gember) 1 uitgeperste limoen 50gr poedersuiker 2 jonagold appel (gesneden in fijne blokjes) 50gr rozijnen [...]

Bijpassende Saus

Het meest voor de hand liggend en heerlijk is natuurlijk de cranberry compote of een van de andere sauzen die je bij ons kunt bestellen. Maar als je [...]

Groene Groente garnituur

Een heerlijke mix van groene groenten: 400g haricots verts, 400g sugar snaps en 400g gesneden groene courgette voor 10 personen. Deze groenten eerst even schoonmaken. Dus bij de [...]