De bereiding van de kalkoen

Het bereiden van een kalkoen is een mooi ritueel, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het juist leuk. We hebben het je [...]

De bereiding van de paaskip

Een paaskip bereiden is een mooi ritueel, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het juist leuk. We hebben het je natuurlijk wel [...]

Traditionele hollandaise saus

Onze chefkok Bert heeft een origineel recept voor een echte culinaire Hollandaise saus samengesteld. Heerlijk bij asperges bijvoorbeeld!! Hiervoor moet je allereerst een zogenaamde Castric maken, een ingekookte [...]

Gebakken witlof met kastanje champignons

6 tot 8 personen Ingrediënten 16 stronkjes witlof 1 sjalot 1/2 eetlepel rietsuiker 250 kastanje champignons Zout en peper     Bereidingswijze  De witlof uit elkaar snijden en [...]

Roerbak asperges

Ingrediënten 1 bosjes groene asperges 1 kg geschilde witte asperges (*) 200 gram shiitake klein bosje lente ui olijf olie klontje roomboter   (*) als de asperges nog [...]

Vijgen compote

Ingrediënten (10 personen): 300g verse vijgen, 1 rode ui 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel balsamica azijn, 1 eetlepel rode port, 1 takje verse thijm, 125g gelei suiker. Bereiden: [...]

Zoete aardappelpuree

Ingredienten (10 personen): 1.5 kg zoete aardappel (oranje variant) 1.5 dl kookroom 60g roomboter 3 takjes verse thijm 1 kaneelpijpje Bereiden: Aardappels schillen en in gelijke grove stukken [...]

Geroosterde spruitjes met hazelnoten en balsamico

8 personen Benodigdheden: 1 kg spruitjes 80 gr hazelnoten 2 el olijfolie zout en peper 1 el balsamico-crème Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de [...]

Aardappelgratin

12 personen Benodigdheden: 50 gram boter 2 kg vastkokende aardappels 2,5 dl kookroom 2,5 dl crème fraîche 8 gram zout 2 gram peper 3 teentjes geperste knoflook 4 [...]

Knolselderijcrème

8 personen Benodigdheden: 1 grote knolselderij 1 dl room peper en zout Bereidingswijze: Schil de knolselderij en snijd in grove stukken. Kook de knolselderij in ongeveer 15 minuten [...]

Gepofte groenten

Een lekker bijgerecht voor 12 personen Benodigdheden: 1 grote knolselderij 1 koolraap 1 bos bospeen 2 dl olijfolie 2 teentjes geperste knoflook 4 takjes verse tijm 1 takje [...]

hartige taart van kalkoen

Een lekker recept voor ‘the day after’ als je nog restjes over hebt. Maar natuurlijk kun je ook een lekkere salade maken of sandwiches, zoals de Engelsen vaak [...]

Spruitjes met pancetta en kastanjes

Benodigdheden: 1kg schone gemaakte spruiten(+/- 1200gr vuilgewicht) 200gr in reepjes gesneden pancetta 300gr gekookte tamme kastanjes 50gr roomboter Bereidingswijze: Kook de schoongemaakte spruiten beetgaar. Bak de pancetta lekker [...]

Taartje van courgette en champignons

Benodigdheden: 4st groene courgette 500gr kastanje champignons in plakjes gesneden 2st sjalotten in halve ringen gesneden 100gr geschaafde Parmezaanse kaas 2st knoflook geperste 1 koffielepeltje gehakte thijm 1 [...]