De allerbeste kerstkalkoen en andere culinaire topproducten voor het heerlijkste kerstdiner thuis
Boers & Boers is inmiddels alom bekend in Nederland en België met de allerbeste (gevulde) kerstkalkoen die er te krijgen is. Met als idee om een heerlijke culinaire kerst te beleven zonder alle stress die daar vaak bij komt kijken. In 2014 begonnen met een een hele bijzondere gevulde kalkoen van de Copas Farm uit Engeland en daarna met tal van andere mooie opties, zoals Beef Wellington en prachtig wild om ultiem en ontspannen te genieten van een zelfgemaakt kerstdiner.
Voor onze kalkoenen werken we tegenwoordig zeer nauw samen met de Nederlandse familie Bos. Deze kalkoenen zijn van een langzaam groeiend ras en lopen vrij rond op de velden rond hun Limburgse boerderij, met veel aandacht voor dierenwelzijn.
We ontbenen de kalkoen vanbinnen en vullen deze dan met een exquise combinatie van bij kerst passende ingrediënten, wat onze kalkoen zo uniek maakt.
Inmiddels hebben we al vele tienduizenden klanten blij gemaakt en mogen we ons verheugen in een zeer hoge waardering voor onze producten en service.
In de loop der jaren hebben we ons assortiment aanzienlijk uitgebreid met andere prachtige producten. Niet alleen verschillende kalkoenvarianten, maar ook hele mooie alternatieven. Allemaal lokaal, zoals Hereford rundvlees uit Limburg, onder meer voor onze Beef Wellington, maar ook ham van Limburgs kloostervarken en wild van de Veluwe. Verder kun je bij ons terecht voor bijvoorbeeld mooie bijzondere kazen, het allerlekkerste kerstbrood en bijvoorbeeld prachtige Schotse zalm en andere heerlijke visproducten, waaronder de door onze eigen chef Bert gemaakte kreeftensoep.
We richten ons met name op kerst, maar speciaal voor het wildseizoen of Thanksgiving kun je een aantal producten ook al eerder geleverd krijgen. We leveren dan niet met ons eigen team, maar met een zorgvuldig geselecteerde bezorgdienst.
Voortreffelijk
Het vlees was overheerlijk. Sinds 8 jaar maken wij gebruik van de diensten van Boersenboers en elk jaar was het heerlijk!!
Paulien, Leusden
Heerlijk
Was de eerste keer voor ons maar was erg goed bevallen de kerst kalkoen van 5 kg. Ik vond het wel spannend maar alles was super goed gelukt. Tijdig bezorgd, ontdooien ging goed en het braden ging ook perfect. Heerlijk mals en saus erbij was lekker.
Yvonne, Waspik
Perfecte hertenrug en zaaalige portsaus
De website werkt super en bestellingen communicatie tijdens de feestdagen ook ! Alles geweldig verpakt en heerlijke producten. Aanrader, zo kan de culinaire kerst niet mislukken.
Saskia, Apeldoorn
Speciale Boers & Boers kalkoen bestellen
Als je echt iets unieks op tafel wilt zetten dan ben je bij ons aan het goede adres. Zeker met ons ‘signature product’, de beroemde ‘very very special’ Boers & Boers gevulde kalkoen. We hebben deze destijds zelf ontwikkeld met de Engelse familie Copas, die vele prijzen gewonnen heeft met hun gevogelte. Inmiddels werken we met de familie Bos die bij ons om de hoek in Limburg hun boerderij hebben. Boer Ruud, derde generatie kalkoenhouder, en zijn vrouw Sabrina werken volgens dezelfde principes als Copas, waarbij de kalkoenen van een langzaam groeiend ras vrij en relatief lang rondlopen op hun weilanden waardoor ze een mooie natuurlijke vetlaag ontwikkelen.
Ze doen alles, ook het slachten, in eigen beheer, volgens zeer stringente kwaliteitsnormen en met veel oog voor dierenwelzijn. Met onze eigen Boers&Boers gevulde kalkoen steunen we daarmee ook lokale boeren en ondernemers als Ruud en Sabrina, met een pure passie voor eerlijke en heerlijke producten. Door de nabijheid van de farm kunnen we heel intensief samenwerken en daarmee niet alleen de allerbeste producten garanderen, maar deze ook bereikbaar houden voor iedereen die van echt mooi eten houdt bij speciale gelegenheden als Kerst.
Malser en beter van structuur
Door het ras van de kalkoenen en de natuurlijke en zorgvuldige wijze waarop de kalkoenen worden grootgebracht hoef je niet bang te zijn dat het vlees droog wordt, wat je nog weleens bij andere kalkoenen hoort. Verder helpen we je met onze gemakkelijke en beproefde bereidingswijzer en de bijgeleverde thermometer om met gegarandeerd succes een heerlijke (gevulde) kalkoen op tafel te zetten. Het leuke is dat je daarvoor geen culinair wonder hoeft te zijn, iedereen kan het!
“De allerlekkerste van de allerlekkerste kalkoenen.”
—Felix Wilbrink - Telegraaf
Zorgeloos samen genieten van een top kerstdiner
Met de zeer speciale Boers&Boers gevulde kerstkalkoen kun je zelf een prachtig diner bereiden zoals je dat normaal alleen in toprestaurants kunt krijgen. De kalkoen kan centraal staan in een diner voor 12 personen, maar je kunt er natuurlijk ook met minder mensen van genieten en zoals de Engelsen dat doen ook bijvoorbeeld de volgende dag nog overheerlijke kalkoensandwiches maken voor de kerstbrunch of andere lekkernijen. De kerstkalkoen past overigens goed in een gemiddelde oven, ondanks het gewicht van ca. 5.0kg.
We hebben de kalkoen al helemaal vanbinnen ontbeend en gevuld met een verfijnde melange van , paprika, kastanjechampignons, abrikozen, appeltjes, vijgen en natuurlijk cranberries, afgemaakt met een lekker bosuitje. Een heerlijke zoet hartige combinatie die uitstekend past in de moderne kersttraditie. We laten overigens wel de poten gewoon eraan zitten, waardoor het prachtig presenteert en ook nog eens extra lekker is.
We leveren als onderdeel van het pakket een speciale thermometer mee. De kalkoen kan na de bereiding in de oven, zoals een rollade, in mooie gevulde plakken worden gesneden, waarmee succes aan tafel verzekerd is. Het vlees ziet er niet alleen prachtig uit, maar is dus ook makkelijk te bereiden en natuurlijk het allerbelangrijkste: onevenaarbaar lekker! Door het ras van de kalkoenen en de natuurlijke en zorgvuldige wijze waarop de kalkoenen worden grootgebracht hoef je niet bang te zijn dat het vlees droog wordt, wat je nog weleens bij andere kalkoenen hoort.
“Deze “free range” kalkoenen scharrelen vrij in het veld. Ze komen in een rustig tempo op gewicht. Zo zouden we het graag voor alle kalkoenen zien!”
—Stichting Wakker Dier - Over onze Copas Kalkoenen
Kerstmenu bestellen voor kleinere gezelschappen
Vanzelfsprekend bieden we ook hele mooie alternatieven voor als je met wat minder mensen samenkomt. Zo hebben we een gevulde kalkoen van ca. 3.5kg. Deze is naar verhouding wel wat duurder, omdat de kosten van ontbenen en vullen voor ons nagenoeg hetzelfde zijn, maar de prijs per persoon is nog steeds goed te overzien, waardoor deze variant onder klanten ook heel populair is.
Daarnaast hebben we een kalkoenrollade in ons assortiment met dezelfde vullingen als we voor de gevulde kalkoenen gebruiken. De rollade weegt ca.1,5 kg en is daarmee voldoende voor ca. 6 personen. Het grote voordeel is dat het nog makkelijker is om plakjes te snijden en je kunt ook nog iets bewaren voor een later moment.
Verder bieden we ook de populaire ‘turkey paupiettes’ aan, gevulde kalkoenrolletjes omwikkeld met ‘dry cured bacon’, ideaal voor kleinere gezelschappen of kinderen.
Tot slot hebben we tal van andere alternatieven, waaronder een fantastische Beef Wellington, een lamsrack, verschillende wildgerechten of bijvoorbeeld een Hereford tournedos of prachtige ribeye voor de BBQ, allemaal van Nederlandse bodem.
Very Very Special Suggestions
Je kunt tegenwoordig bij ons terecht voor vrijwel alle culinaire gerechten die je gemakkelijk voor kerst zou willen bereiden. Dankzij onze jarenlange zoektocht hebben we inmiddels heel veel leuke partners, ook met hulp van bijvoorbeeld culinair journalist Felix Wilbrink en foodbloggers avant la lettre als Francesca Kookt en Uit Pauline’s Keuken. Zo halen we al onze wildgerechten, zoals hertenrugfilet en -biefstuk, reerugfilet, maar ook andere populaire opties als hazenpeper, wildstoof en wildsoep bij Jager&Boer, jagers en wildkenners bij uitstek met de mooiste producten van eigen bodem.
In die lijn hebben we een hele mooie beenham van Limburgs Kloostervarken en doen daar een zelfgemaakte honing mosterd marinade bij. Verder kun je bij ons de allermooiste tournedos en ribeye van Hereford rund krijgen, eveneens uit Limburg en top voor de BBQ, want die mag natuurlijk ook met kerst aan!
Voor andere momenten tijdens het kerstdiner of gedurende de kerstdagen hebben we misschien wel het lekkerste kerstbrood van bakkershelden Broodheeren. En we vergeten bijna de geweldige kaasselectie van Betty Koster, eigenaresse van L’Amuse en de ongekroonde kaaskoningin van Nederland. Samen met Betty en Felix Wilbrink hebben we een combinatie van Nederlandse en Engelse kazen samengesteld waarmee je jezelf en jouw gasten geen groter culinair plezier kunt doen. Felix licht in dit filmpje op zijn typisch heerlijke wijze toe waar deze topselectie uit bestaat. Om het geheel te completeren kun je natuurlijk ook nog kiezen uit een mooi assortiment van passende wijnen, zodat je helemaal nergens meer over na hoeft te denken!
Fish & More
We gaan alweer heel wat jaartjes in zee met de Rotterdamse topleverancier Schmidt voor ons visassortiment..Trouw als we willen blijven aan onze tradities hebben we natuurlijk Schotse zalm, maar ook forel, paling, garnalen en…kreeftensoep! Dat laatste is een samenwerking tussen onze chef Bert en Schmidt, waarbij je met de basis van Bert en de rivierkreeftjes van Schmidt in een handomdraai een heerlijke romige kreeftensoep kunt maken.
The perfect knife
Samen met familiebedrijf en dé messenspecialist Robert Herder uit Solingen hebben we ooit het ideale mes ontworpen voor het aansnijden van gevulde kalkoen, Beef Wellington of andere mooie vleesgerechten. Volledig met de hand gemaakt van kersenhout en van de allerbeste kwaliteit, voor levenslang culinair plezier!
Voor onze klanten hebben we een speciale actie waarbij je het mes voor de helft van de prijs (van € 110 voor € 55) kunt bemachtigen als je voor minimaal € 125 (ex bezorgkosten) aan andere producten bij ons bestelt. Mocht je vragen hebben over deze aanbiedingen, stuur ons dan even een mailtje: klant@boersenboers.nl
De perfecte wijn bij je kerstmenu bestellen
Bij een onvergetelijke Kerst of andere feestelijke momenten horen culinaire hoogstandjes en de mooiste wijnen. Wijnen die het kerstdiner of een andere feestelijke gelegenheid een extra dimensie geven, die het geheel compleet maken. Hiervoor hebben we de hulp ingeschakeld van sommelier en wijnblogster Nadien de Visser.
Nadien de Visser is de drijvende kracht achter wijnblog Le Club des Vins. Haar passie voor wijn is al weer heel wat jaartjes geleden ontstaan in Frankrijk en sindsdien is ze niet meer te stoppen. Ze leest, proeft en schrijft er lustig op los op. Ze is ‘met onderscheiding’ geslaagd voor het Wine & Spirit Education Trust Exam (WSET-4) en geeft tegenwoordig zelf tal van wijncursussen.
We legden haar de vraag voor: welke wijn gaat het beste bij ons gevogelte en andere mooie gerechten in ons assortiment? Na urenlange proefsessies hebben we een rijtje pareltjes gevonden. Klassiek, maar ook wijnen met een twist voor de avontuurlijke wijndrinker.
Zo hebben we een reeks witte wijnen die heel goed bij gevogelte passen, maar ook bij ons visassortiment of lekker bij de borrel vooraf, In dat kader hebben we ook een mooie Prosecco en een exclusief champagne. Vanzelfsprekend hebben we ook een mooi segment met rode wijnen, waaronder een zeer toegankelijke tempranillo, maar ook verschillende varianten Pinot Noir in diverse prijsklassen, Pinot Noir is over het algemeen een wat lichtere, maar zeer mooie ronde wijn, die uitstekend bij gevogelte past, vandaar!
Verder wat zwaardere rode wijnen voor bij wild of ander rood vlees of onze kaasselectie. WAaronder een Valpolicella, zowel een Ripasso als een wat duurdere Amarone, maar bij onze speciale wijnen bijvoorbeeld ook een Musar uit hetzeer klassieke wijnland Libanon. En als absolute topper een exclusieve Bourgogne uit Nuits St Georges, als je echt wilt uitpakken. Maar kijk gewoon zelf even rond in de shop. We hebben de wijnen zo goed mogelijk beschreven om wat makkelijker tot een keuze te komen,. Maar je mag natuurlijk altijd even contact met ons opnemen voor verdere vragen.
Je kunt de wijn direct met je andere aankopen bestellen zonder extra bezorgkosten.
“En dan is het weer december. Met de vraag wat doen we voor ons team?”
—Mathieu Grob - Creative Director | Brand New Live