VEELGESTELDE VRAGEN

Wij hebben de meest gestelde vragen voor u hier op een rijtje gezet en ons best gedaan deze zo goed mogelijk te beantwoorden.
Om het overzichtelijk te maken hebben we de vragen ingedeeld in categorieën.
Klik op de het plaatje van een categorie om snel naar de juiste vraag en antwoord te navigeren.

Het is allereerst heel belangrijk dat de kalkoen of kip niet te koud is als je hem in de voorverwarmde oven zet. Haal de kalkoen of kip daarom 2 uur voor bereiding uit de koelkast (hij hoort dan 4°-6°C te zijn en mag zeker niet meer in de kern bevroren zijn!) en laat hem bij kamertemperatuur rusten. Daarna is het van belang om de bereidingswijzer goed te volgen. Daarbij is de thermometer je kompas. De tijden die we in de bereidingswijzer noemen, zijn richttijden. Als je daar goed op let kan er niets misgaan.

De kalkoen of kip moet ongeveer 2 uur van tevoren uit de koelkast gehaald worden zodat hij rustig op kamertemperatuur kan komen. Daarna kun je heel simpel de bijgeleverde bereidingswijzer volgen. Deze is ook van de website te downloaden. Je moet rekening houden met ca. 2.5 – 3 uur kooktijd, bij de kip is dat wat minder, bij de demi-turkey de helft ongeveer. In de tussentijd kun je de andere (bij)gerechten voorbereiden.

Dat is geen enkel probleem. Stel dat je hem een dag van tevoren maakt, dan moet je hem na bereiding in de koelkast zetten en met huishoudfolie afdekken. Als je hem dan de volgende dag wilt bereiden voor het diner moet je hem heel rustig in een voorverwarmde oven (110 graden) opwarmen. Doe de thermometer er weer in als deze eruit gehaald is en laat de thermometer dan oplopen tot 58 graden. Let op, dit kan best even duren, zomaar anderhalf uur, maar dit hangt af van de omstandigheden en vooral van hoe ver de kalkoen of kip was terug gekoeld voor het opwarmen (forceer dat niet door de oven hoger te zetten, want dan droogt de kalkoen of kip alsnog uit).

Dat het heel goed kan, kun je in deze review van culinaire blogster Francesca teruglezen: link

Mocht je hem thuis willen klaarmaken voor een diner elders diezelfde avond dan kun je de temperatuur van de kalkoen of kip tijdens de bereiding het beste op laten lopen tot 45 graden. Vervolgens dek je hem af met aluminiumfolie, zoals in de bereidingswijzer beschreven wordt als het rustmoment. De temperatuur gaat nu vanzelf verder oplopen. Op locatie verwijder je dan de folie (hij is dan waarschijnlijk ergens tussen de 50 en 55 graden, afhankelijk van de tijd die je nodig hebt om op het andere adres te komen!). Op locatie moet de oven voorverwarmd worden op 130 graden. Je haalt hem daar uit de folie, zet hem in de oven en laat hem oplopen tot 60 graden. Dan haal je hem eruit, pakt hem weer in in folie en laat de kerntemperatuur oplopen tot 63-65 graden (duurt ca 20 minuten). Dit hele proces vanaf het in de oven zetten, duurt ca. 30-45 minuten, maar hangt sterk af van de omstandigheden. Stem de tijd dus even goed af op de andere (voor) gerechten. In ieder geval is hij dan perfect om opgediend te worden!

Bereiding op de BBQ of Green Egg kan juist heel erg goed, zolang de BBQ maar een deksel heeft en je deze dus als een soort oven kunt gebruiken. Je moet hem dan wel in een aluminum (wegwerp) bakje leggen, om vlammen en verbranding door druipend vet te voorkomen. Een open BBQ werkt niet, want dan moet je gaan draaien om hem te garen en dan is de kans groot dat de vulling op een gegeven moment los gaat raken. Draaien hoeft dus niet in een dichte BBQ of Green Egg, het werkt dan gewoon net zoals bij een oven, dus goed die bereidingswijze volgen en op de bijgeleverde vleesthermometer letten.

Je kunt de ham het beste rustig in de vacuümverpakking au bain-marie opwarmen. Je moet dan denken aan ca 45 minuten op 70 graden. De ham heeft een mooie vetrand. Je kunt deze ook nog wat krokant maken, door in de tussentijd de oven voor te verwarmen op 170 graden, de verpakking na het au bain-marie opwarmen te verwijderen en de ham dan nog ca. 15 minuten in de oven te zetten.

Je kunt de ham ook via ‘slow cooking’ opwarmen. Hierdoor wordt de buitenkant krokant, zonder dat het vlees droog wordt. Dit moet je dan doen op 54 graden. Je kunt de vetrand eventueel ook voor het in de oven zetten kruislings insnijden, waardoor je een mooi dobbelsteentjes effect krijgt.

Overigens is de ham ook koud erg lekker.

De ham is na openen nog zeker 3 dagen houdbaar als je hem koel bewaart. Je kunt de ham die je niet gebruikt ook invriezen voor later gebruik.

De vulling is lactose vrij, maar de marinade waarmee je de kalkoen of kip insmeert om hem snel dicht te schroeien in de oven is dat niet. We hebben daarom een receptje waarmee je zelf gemakkelijk een alternatieve marinade kunt maken:

– 2 dl olijfolie
– half theelepeltje paprikapoeder
– 1/3 theelepeltje knoflookpoeder
– 1/3 theelepeltje kerriepoeder

We hebben speciaal voor mensen met een gluten allergie een glutenvrije variant voor de gevulde hele kerstkalkoen. Deze kan apart in onze webshop besteld worden. Helaas hebben we voor de kip of demi-turkey geen glutenvrije vulling.

Als je ham wilt glaceren met een van onze glacés, dan kun je het volgende doen.

Allereerst warm je de ham au bain-marie op (45 minuten in water van 70 graden). In de tussentijd verwarm je de oven voor op 170 graden. Als de ham is opgewarmd, haal je hem uit de verpakking en smeer je de bovenkant ruim in met glacé. Dan zet je hem 7-10 minuten in de oven. Vervolgens haal je de ham uit de oven, doet de oven dicht en smeer je de ham nogmaals in. Daarna zet je hem nog een keer 7-10 minuten in de oven. De ham krijgt dan een lekker gekarameliseerd laagje, maar je kunt de glacé er ook bij serveren als saus.

Ook kun je voor ‘slow cooking’ kiezen. Je zet de oven dan op 54 graden en warmt de ham gedurende 3 uur rustig op. Voor je hem in de oven zet smeer je hem dan in met glace en dat herhaal je nog een aantal keren gedurende de opwarmtijd.

Je kunt de ham het beste rustig in de vacuümverpakking au bain-marie opwarmen. Je moet dan denken aan ca 45 minuten op 70 graden. Het lekkerste is om de buitenkant nog wat krokant te maken, door in de tussentijd de oven voor te verwarmen op 170 graden, de verpakking na het au bain-marie opwarmen te verwijderen en de ham dan nog ca. 15 minuten in de oven te zetten.

Je kunt de ham ook via ‘slow cooking’ opwarmen. Hierdoor wordt de buitenkant krokant, zonder dat het vlees droog wordt. Dit moet je dan doen op 54 graden.

De ham is na openen nog zeker 3 dagen houdbaar als je hem koel bewaart. Je kunt de ham die je niet gebruikt ook invriezen voor later gebruik.

Richtlijnen: Verwijder de verpakking. Met de gril: zet deze op medium warmte. Plaats de sausages onder de gril voor 18-20 mins en draai ze regelmatig om. In de braadpan: verhit wat olie en bak gedurende 22-24 mins op medium stand en draai ze regelmatig om. Check of ze goed gaar zijn en laat ze dan nog een minuutje rusten alvorens te serveren.

In de oven: haal het kartonnen omhulsel en deksel van de verpakking en plaats het in het aluminium bakje in een voorverwarmde (190°C ). In de magnetron: haal de pudding uit het aluminium bakje en plaats het per portie (75g) op geschikte schaaltjes voor 40 seconden (750W).

Dat kunnen we op dit moment nog niet precies zeggen. Bestellen kan in principe tot en met 27 maart voor 12 uur ’s avonds voor Pasen en 19 december 12 uur ’s avonds voor Kerst of zolang de voorraad strekt. Je kunt bij je bestelling kiezen voor een tijdvak. Nadat we gesloten zijn, gaan we alle routes plannen. Vervolgens krijg je ruim van tevoren een email en/of sms bericht met een tijdvak voor levering. Mocht onze chauffeur later of eerder dreigen te arriveren dan aangegeven, dan wordt er contact met je opgenomen.

Wij leveren een bijzonder product dat gegarandeerd op tijd moet aankomen. Daarom werken we nu, na slechte ervaringen met reguliere pakketdiensten, met een speciale vervoerder die met eenzelfde kwaliteitsbewustzijn opereert als wij. Zij kunnen als toegewijd familiebedrijf de garantie en de zorg geven die tijdens het vervoer nodig zijn voor ons product. We hebben daarmee een speciaal systeem met eigen bezorgers op de uitleverdagen, zodat er niets mis kan gaan en we ook geen last hebben van de drukte die andere pakketdiensten hebben. Daarnaast houden we extra gevogelte op voorraad voor het geval we met een calamiteit te maken krijgen, want falen is geen optie. In dat geval wordt het pakket met een koerier nageleverd of opnieuw geleverd. Dit gevogelte ontdooien we al, zodat we deze helaas niet meer kunnen verkopen (deze geven we dan overigens wel een andere zinvolle bestemming!).

We hebben gekozen voor topkwaliteit en perfectie, zowel voor ons product als de service daaromheen. Dit komt vanzelfsprekend met een prijs, ook voor ons. Om dit te kunnen (blijven) doen, hebben we dus te maken met aanzienlijk hogere kosten dan als je een boek of houdbaar product met een reguliere pakketdienst verstuurt buiten de kerst- of paasperiode (met alle voor ons onacceptabele risico’s van dien). Vandaar dat we hier helaas extra kosten voor moeten berekenen.

Bestellen doet je bij ons, Boers & Boers, online dus. We nemen alle bestellingen op en gaan dan in de week voor Pasen of Kerst met de Copas familie aan het werk om jouw Copas Turkey volgens de hoogste standaards te vullen en verzendklaar te maken. We vriezen de verse kalkoenen en kippen na het vullen direct in om ervoor te zorgen dat deze zo vers mogelijk en ook veilig en hygiënisch bij je worden afgeleverd. Je moet er wel rekening mee houden dat je ca. 2 dagen nodig hebt om de kalkoen of kip na aflevering te ontdooien.

Voor Pasen 2018 ziet ons schema er als volgt uit:

  • Bestellen gaat via de website: Onze webshop is in principe tot en met 27 maart 12 uur ’s avonds open of zolang de voorraad strekt. In ieder geval garanderen wij dat als je een bestelling hebt gedaan je deze ook altijd geleverd krijgt. We adviseren je echter niet te lang te wachten met bestellen om teleurstelling te voorkomen.
  • Wij gaan dan samen met de Copas familie alles klaarmaken, naar Nederland versturen, eventueel nog wijn en andere gewenste producten mee verpakken en dan leveren we jouw bestelling op vrijdag 30 maart thuis af.
  • We zullen je gedurende het hele proces vanaf bestelling tot aan aflevering regelmatig op de hoogte houden per email en/of sms. Als daarin iets mis gaat dan horen we dat graag zo snel mogelijk. Je kunt daarvoor een email sturen naar [email protected]. of bellen naar 0348-478017. Onze ervaring is dat zeker bij Gmail adressen onze mail (dus ook de bevestiging van de bestelling) nog wel eens in de spambox kan belanden, check deze dus ook goed en regelmatig!!
  • Ons product is zodanig verpakt dat het in optimale conditie bij je wordt bezorgd. Dat betekent dat jouw kip nog goed bevroren is als deze bij je wordt afgeleverd.
  • In het pakket dat je ontvangt zit een uitgebreide en toch simpele bereidingswijzer. Daarnaast hebben we ook een duidelijke instructie toegevoegd voor het ontdooien en bereidingsklaar maken van de kip. Wij hebben ons logistieke proces en de ontdooi-instructies zo getest en ingericht dat je de kip optimaal kunt bereiden. Het ontdooien kan dus op verschillende manieren en vraagt wel enige aandacht. Ook kan de ontdooitijd door omstandigheden nogal uiteenlopen. Daarom is het belangrijk dat je zelf actief betrokken bent. Het is in ieder geval van belang dat de kip niet boven de 4-6 °C (koelkasttemperatuur) komt. Je kunt de bijgeleverde kerntemperatuurmeter gebruiken om dat bij twijfel te checken. In de Veelgestelde Vragen rubriek (hoe kan ik mijn kalkoen of kip het beste laten ontdooien) vindt je eventueel nog nadere uitleg hierover.

Voor Kerst 2018 ziet ons schema er waarschijnlijk als volgt uit:

  • Bestellen gaat via de website: Onze webshop is in principe tot en met 19 december 12 uur ’s avonds open of zolang de voorraad strekt. In ieder geval garanderen wij dat als je een bestelling hebt gedaan je deze ook altijd geleverd krijgt. We adviseren je echter niet te lang te wachten met bestellen om teleurstelling te voorkomen.
  • Wij gaan dan samen met de Copas familie alles klaarmaken, naar Nederland versturen, eventueel nog wijn en andere gewenste producten mee verpakken en dan leveren we jouw bestelling op zaterdag 22 december of zondag 23 december thuis af.
  • We zullen je gedurende het hele proces vanaf bestelling tot aan aflevering regelmatig op de hoogte houden per email en/of sms. Als daarin iets mis gaat dan horen we dat graag zo snel mogelijk. Je kunt daarvoor een email sturen naar [email protected]. of bellen naar 0348-478017. Onze ervaring is dat zeker bij Gmail adressen onze mail (dus ook de bevestiging van de bestelling) nog wel eens in de spambox kan belanden, check deze dus ook goed en regelmatig!!
  • Ons product is zodanig verpakt dat het in optimale conditie bij je wordt bezorgd. Dat betekent dat jouw kalkoen nog goed bevroren is als deze bij je wordt afgeleverd.
  • In het pakket dat je ontvangt zit een uitgebreide en toch simpele bereidingswijzer. Daarnaast hebben we ook een duidelijke instructie toegevoegd voor het ontdooien en bereidingsklaar maken van de kalkoen. Wij hebben ons logistieke proces en de ontdooi-instructies zo getest en ingericht dat je de kalkoen optimaal kunt bereiden, of dat nu voor eerste of tweede kerstdag is of zelfs daarna. Het ontdooien kan dus op verschillende manieren en vraagt wel enige aandacht. Ook kan de ontdooitijd door omstandigheden nogal uiteenlopen. Daarom is het belangrijk dat je zelf actief betrokken bent. Het is in ieder geval van belang dat kalkoen niet boven de 4-6 °C (koelkasttemperatuur) komt. Je kunt de bijgeleverde kerntemperatuurmeter gebruiken om dat bij twijfel te checken. In de Veelgestelde Vragen rubriek(hoe kan ik mijn kalkoen het beste laten ontdooien) vindt je eventueel nog nadere uitleg hierover.

Ja hoor, als je hier klikt, dan kunnen je allerlei leuke gerechten vinden die je bij de kalkoen of kip kunt eten. Je vindt hier ook wat suggesties voor wat je nog kunt doen met eventuele restjes. De meeste bijgerechten zijn op kerst gerecht, maar een aantal kan ook voor Pasen worden gebruikt. We gaan daar waarschijnlijk nog wat specifieke Paas ideeën aan toevoegen die we dan ook via FaceBook publiceren.

We hebben een vulling samengesteld die het karakter van de kalkoen of kip volledig tot zijn recht laat komen en zover we tot nog toe hebben kunnen ervaren bij iedereen zeer in de smaak valt. Voor de vulling wordt vlees gebruikt van de speciale kalkoenen en kippen die vrij rond lopen op het Copas landgoed. Dit wordt als verfijnd gehakt gecombineerd tot een heerlijke zoet hartige vulling met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. Voor Pasen hebben we een lentevulling. Gezien de hoeveelheden waar we mee werken en het feit dat we natuurlijk alles op tijd voor iedereen klaar willen hebben, hebben we dit jaar voor deze speciale vulling gekozen. Een alternatief is natuurlijk dat je voor kerst een hele kalkoen bestelt en deze zelf vult. Daarnaast staan we natuurlijk open voor suggesties voor volgende jaren. Deze kun je met ons delen via [email protected]

De Copas kalkoenen die Boers&Boers levert, zijn allemaal van zo ongeveer hetzelfde gewicht. Deze kalkoenen hebben ruim 6 maanden buiten vrij rondgelopen en wegen rond de 4.5 – 5 kg, goed voor 10-12 personen. Het is daarom niet mogelijk om kleine (lichtere) of grotere (zwaardere) kalkoen te bestellen. Wel hebben we als alternatief een halve gevulde kalkoen. Deze ‘demi turkey’ is goed voor ca. 6 personen. Daarnaast hebben we nog de gevulde Copas kip, ook voor Pasen (met andere vulling) en deze is ca 3 kg, ook goed voor ca 6 personen.

De afmeting van de kalkoen is max. 40cm (lengte) x 25cm (breedte) x15 cm (hoog) en past daarmee in een gemiddelde oven. De halve kalkoen is 25 cm (lengte) x 12 cm (breedte) en 7 centimeter (hoogte). De gevulde kip die we ook in beperkte aantallen leveren is max. 35cm (lengte) x 17cm (breedte) x 14cm (hoog).

De kalkoen of kip wordt aan huis bezorgd in een speciale doos en omdoos. We leveren ons product vriesvers. Dat betekent dat de kalkoen of kip op weg naar aflevering bij jouw thuis al enigszins is begonnen met ontdooien. Dat is prima, want het kan wel 1-2 dagen duren soms, afhankelijk van de bewaarplaats, voordat de kalkoen helemaal ontdooid is.

Het beste is om na ontvangst de speciale Copas doos uit de omdoos te halen. Je kunt de kalkoen of kip dan inspecteren. Open daarvoor de speciale zak waarin hij verpakt is. Je kunt hem dan uit de verpakking halen en op een schaal (voor eventueel vocht) of gewoon in de speciale zak in de koelkast leggen. Als hij nog flink bevroren is kun je hem ook rustig in de zak en de doos buiten de koelkast laten ontdooien. Je kunt hem ook in de zak in de doos en diepvriestas laten ontdooien, dan wordt het een soort mini koelkast. Dat scheelt weer ruimte in de koelkast! Je moet in ieder geval wel goed de temperatuur in de gaten houden. Je kunt daarvoor de bijgeleverde thermometer gebruiken. Als de temperatuur tegen de 4°C gaat lopen moet je hem in de koelkast leggen of op een vergelijkbaar koele plek (in ieder geval niet boven de 4-6 graden). Twee uur voor de bereiding haal je hem uit de koelkast en laat je hem lekker rustig op temperatuur komen. Het ontdooien kan soms best even duren, dat hangt er een beetje vanaf hoe lang hij naar jou onderweg is geweest en van de temperatuur onderweg.

De kalkoen of kip is na ontdooien nog zeker 5 dagen houdbaar mits gekoeld bewaard. Je kan hem na ontvangst ook direct invriezen om hem eventueel later te gebruiken. Hou dan rekening met een ontdooi tijd van 1-2 dagen.

Als de kalkoen of kip op de ochtend van de bereidingsdag nog steeds te koud is dan kun je hem op kamertemperatuur verder laten ontdooien, eventueel op een wat warmere plaats in huis. Forceer het ontdooien niet met een magnetron of een andere sterke warmtebron zoals de oven. Doe dat dan op hele lage temperatuur. Maar mocht het zover komen, dan is een beter alternatief om de kalkoen of kip in een waterdichte zak in warm water te ontdooien. Het beste is natuurlijk om deze situatie te voorkomen door de kalkoen of kip buiten de koelkast te houden tot hij 4-6 graden is en dan in de koelkast te zetten of op een vergelijkbare koele plaats. Dan gaat het altijd goed. Hou de kalkoen of kip in ieder geval in de gaten zodat je niet voor verrassingen komt te staan en toch geforceerd te werk moet gaan, dat is geen ramp maar wel wat meer gedoe natuurlijk.

Nee dat is niet erg. Het duurt best wel even voor de kalkoen of kip echt helemaal ontdooid is, dat kan zomaar twee dagen duren, zeker in de koelkast. Twee dingen zijn belangrijk, namelijk dat de temperatuur van het product niet boven de 4-6 graden komt (hiervoor kun je eventueel de kerntemperatuurmeter gebruiken om te checken) en de kalkoen of kip moet echt helemaal ontdooid zijn als je hem gaat bereiden. Forceer dat echter niet met een magnetron of andere hoge verwarming. Check de ochtend van bereiding nog even en zet hem dan indien nodig op een wat warmere plek in huis. Bij FAQ ‘hoe kan ik de kalkoen het beste laten ontdooien’ vind je meer over de wijze van ontdooien.

Mocht je geen ruimte hebben voor de kalkoen in de koelkast dan kun je twee dingen doen:

  1. je laat de kalkoen op een koele plek in de doos rustig ontdooien dan hoeft hij noch in de koelkast, noch in de vriezer. Als de kalkoen boven de 4 graden gaat komen kun je hem ook nog koel houden door koelelementen in de doos te doen en deze dan te sluiten, dan wordt de doos een soort mini koelkast
  2. de kalkoen in de vriezer doen als je hem ontvangt en dan twee dagen voor gebruik buiten de koelkast laten ontdooien; als het ontdooien niet snel genoeg gaat kun je hem ook uit de doos halen en op kamertemperatuur verder ontdooien; gebruik de thermometer om te zien of hij niet boven de 4 graden komt, overigens is dat ook niet zo’n probleem als dat op de dag van bereiding gebeurt, maar we adviseren hem niet boven de 6 graden te laten komen tot twee uur voor bereiding

Het belangrijkste is om de thermometer te gebruiken en te zorgen dat de kalkoen of kip wel snel genoeg ontdooit maar niet boven de 4 graden komt.

Bereiding: Stomen – verwijder de verpakking, zodat je de pastic beker (tub) over hebt. Stoom in een steamer of in een sauspan met water tot 2/3 van de tub (met deksel erop) en laat 1-1.5 uur rustig sudderen met water van ca 70 graden. Magnetron – je kunt het ook in de magnetron opwarmen in de tub met het deksel losjes. Magnetrons verschillen nogal, dus kijk ook naar de magnetron instructies. Zorg dat het piping hot (kokend heet) is voordat je het opdient. Als richtlijn voor de magnetron kun je aanhouden: op ‘full power’ voor 4 minuten, en 2 minuten laten staan, op lage/ontdooi stand voor 6 minuten en 3 minuten laten staan.

Ja hoor, je kunt hem buiten de koelkast ontdooien. Als je snel wilt ontdooien dan kan dat gewoon op het aanrecht of als je het rustiger aan wilt en kunt doen dan kan het in de zak in de doos en diepvriestas, dan wordt het een soort mini koelkast. Dat scheelt weer ruimte in de koelkast! Je moet in ieder geval wel goed de temperatuur in de gaten houden. Je kunt daarvoor de bijgeleverde thermometer gebruiken. Als de temperatuur tegen de 4°C gaat lopen moet je hem in de koelkast leggen of op een vergelijkbaar koele plek (in ieder geval niet boven de 4-6 graden).

Er zijn geen noten of pinda’s in de vulling gebruikt en op de locatie waar we in Engeland de vulling bereiden worden deze ook niet verwerkt! Ons gevogelte is dus gegarandeerd noten- en pinda-vrij.

Voor 1kgStomen – verwijder de verpakking, zodat je de pastic beker (tub) over hebt. Stoom in een steamer of in een sauspan met water tot 2/3 van de tub (met deksel erop) en laat 2 uur rustig sudderen met water van ca 70 graden. Magnetron – je kunt het ook in de magnetron opwarmen in de tub met het deksel losjes. Magnetrons verschillen nogal, dus kijk ook naar de magnetron instructies. Zorg dat het piping hot (kokend heet) is voordat je het opdient. Als richtlijn voor de magnetron kun je aanhouden: op ‘full power’ voor 4 minuten, en 3 minuten laten staan, op lage/ontdooi stand voor 7 minuten en 5 minuten laten staan. Voor 454g: zelfde als bovenstaande, maar dan 1 – 1.5 sudderen in warm water en voor magnetron respectievelijk 3 minuten/2 minuten en 5 minuten/3 minuten.

Wij leveren een bijzonder product dat gegarandeerd moet aankomen voor Pasen. Daarom werken we nu, na slechte ervaringen met reguliere pakketdiensten, met een speciale vervoerder die met eenzelfde kwaliteitsbewustzijn opereert als wij. Zij kunnen als toegewijd familiebedrijf de garantie en de zorg geven die tijdens het vervoer nodig zijn voor ons product. We hebben daarmee een speciaal systeem met eigen bezorgers op de uitleverdagen, zodat er niets mis kan gaan en we ook geen last hebben van de drukte die andere pakketdiensten hebben. Daarnaast houden we extra kippen op voorraad voor het geval we met een calamiteit te maken krijgen, want falen is geen optie. In dat geval wordt het pakket met een koerier nageleverd of opnieuw geleverd. Deze kippen ontdooien we al, zodat we deze helaas niet meer kunnen verkopen (deze geven we dan overigens wel een andere zinvolle bestemming!).

We hebben gekozen voor topkwaliteit en perfectie, zowel voor ons product als de service daaromheen. Dit komt vanzelfsprekend met een prijs, ook voor ons. Om dit te kunnen (blijven) doen, hebben we dus te maken met aanzienlijk hogere kosten dan als je een boek of houdbaar product met een reguliere pakketdienst verstuurt buiten de kerst- of paasperiode (met alle voor ons onacceptabele risico’s van dien). Vandaar dat we hier helaas extra kosten voor moeten berekenen.

We plannen onze routes zodanig dat we alles op tijd geleverd krijgen voor iedereen. Als u de kalkoen niet zelf kunt ontvangen op een van de aangegeven data (22/12 of 23/12) dan kunt u ook een alternatief afleveradres aangeven bij uw bestelling. Als dat niet lukt dan adviseren we u ons te mailen op [email protected], zodat we in goed overleg naar andere mogelijkheden kunnen kijken.

We hebben ook dit jaar twee afleverdagen, namelijk vrijdag 22 december en zaterdag 23 december. Het hangt van de routeplanning af wanneer de exacte dag zal zijn. Een aantal dagen voor de bezorging krijg je van ons een mail en een sms met daarin de bezorgdag en tijd (ochtend, middag of avond). Daarin kunnen we indien nodig nog in overleg schuiven of een andere oplossing zoeken. De kalkoen wordt door ons direct na vullen vers ingevroren om de topkwaliteit te garanderen. Als je de kalkoen ontvangt, is hij in de regel goed nog goed bevroren en in ieder geval onder de 4° C. Instructies krijg je vanzelfsprekend bijgeleverd, evenals een speciale thermometer en andere handige hulpmiddelen. Met de thermometer kun je ook de temperatuur van de kalkoen in de gaten houden na aflevering en hem tijdig in de koelkast leggen.

Bereiding op de BBQ of Green Egg kan juist heel erg goed, zolang de BBQ maar een deksel heeft en je deze dus als een soort oven kunt gebruiken. Je moet hem dan wel in een aluminum (wegwerp) bakje leggen, om vlammen en verbranding door druipend vet te voorkomen. Een open BBQ werkt niet, want dan moet je gaan draaien om de kalkoen te garen en dan is de kans groot dat de vulling op een gegeven moment los gaat raken. Draaien hoeft dus niet in een dichte BBQ of Green Egg, het werkt dan gewoon net zoals bij een oven, dus goed die bereidingswijze volgen en op de bijgeleverde vleesthermometer letten.

Wij leveren een bijzonder product dat gegarandeerd op tijd moet aankomen. Daarom werken we nu, na slechte ervaringen met reguliere pakketdiensten, met een speciale vervoerder die met eenzelfde kwaliteitsbewustzijn opereert als wij. Zij kunnen als toegewijd familiebedrijf de garantie en de zorg geven die tijdens het vervoer nodig zijn voor ons product. We hebben daarmee een speciaal systeem met eigen bezorgers op de uitleverdagen, zodat er niets mis kan gaan en we ook geen last hebben van de drukte die andere pakketdiensten hebben. Daarnaast houden we extra gevogelte op voorraad voor het geval we met een calamiteit te maken krijgen, want falen is geen optie. In dat geval wordt het pakket met een koerier nageleverd of opnieuw geleverd. Dit gevogelte ontdooien we al, zodat we deze helaas niet meer kunnen verkopen (deze geven we dan overigens wel een andere zinvolle bestemming!).

We hebben gekozen voor topkwaliteit en perfectie, zowel voor ons product als de service daaromheen. Dit komt vanzelfsprekend met een prijs, ook voor ons. Om dit te kunnen (blijven) doen, hebben we dus te maken met aanzienlijk hogere kosten dan als je een boek of houdbaar product met een reguliere pakketdienst verstuurt buiten de kerst- of paasperiode (met alle voor ons onacceptabele risico’s van dien). Vandaar dat we hier helaas extra kosten voor moeten berekenen.