De kalkoen wordt op vrijdag 22 of zaterdag 23 december aan huis bezorgd in een speciale doos en omdoos. We leveren ons product vriesvers. Dat betekent dat de kalkoen op weg naar aflevering bij jouw thuis al enigszins is begonnen met ontdooien. Dat is prima, want het kan wel 1-2 dagen duren soms, afhankelijk van de bewaarplaats, voordat de kalkoen helemaal ontdooid is.

Het beste is om na ontvangst de speciale Copas doos uit de omdoos te halen. Je kunt de kalkoen dan inspecteren. Open daarvoor de speciale zak waarin hij verpakt is. Je kunt de kalkoen dan uit de verpakking halen en op een schaal (voor eventueel vocht) of gewoon in de speciale zak in de koelkast leggen. Als hij nog flink bevroren is kun je hem ook rustig in de zak en de doos buiten de koelkast laten ontdooien. Dat scheelt weer ruimte in de koelkast! We adviseren dan de bijgeleverde thermometer te gebruiken. Als de temperatuur tegen de 4°C gaat lopen moet je hem in de koelkast leggen of op een vergelijkbaar koele plek (in ieder geval niet boven de 6-7 graden). Twee uur voor de bereiding haal je hem dan uit de koelkast en laat je hem lekker rustig op temperatuur laten komen. Het ontdooien kan soms best even duren, dat hangt er een beetje vanaf hoe lang hij naar jou onderweg is geweest en van de temperatuur onderweg.

De kalkoen is na ontdooien nog zeker 4-5 dagen houdbaar mits gekoeld bewaard. Je kan hem na ontvangst ook direct invriezen om hem eventueel later te gebruiken. Hou dan rekening met een ontdooi tijd van 1-2 dagen. We adviseren de kalkoen niet langer dan 3 maanden in de diepvries te bewaren.

Posted in: Ontdooien