VERY, VERY SPECIAL TURKEY: KALKOEN VOOR 12-14 PERSONEN

Een rijk gevulde Copas kalkoen van ca. 5.0 kg, goed voor ruim 12 personen. Om het je nog makkelijker te maken hebben we de kalkoen al helemaal vanbinnen ontbeend en op exquise wijze gevuld. Voor de vulling wordt vlees gebruikt van de speciale kalkoenen en kippen die vrij rondlopen op het Copas landgoed. Dit wordt als verfijnd gehakt gecombineerd tot een heerlijke zoet hartige vulling met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. Voor een prachtig en nog lekkerder eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.

Naast de bekende traditionele vulling, hebben we nu ook een iets aangepaste variant, iets meer uitgesproken met onder meer kaneel en kardamom en om het echt speciaal te maken ook heerlijke vijgen. Mocht je hierin interesse hebben, dan is het goed om te weten dat we van deze variant in dit eerste jaar een beperkte voorraad zullen hebben.

Tot slot hebben we natuurlijk ook weer een glutenvrije variant van de traditionele vulling en ook een hele kalkoen die niet van binnen ontbeend is en zonder vulling wordt geleverd.

copas turkey
ca. 5.0kg

Traditioneel gevuld en ontbeend

€117,50

€8,50 pp.

copas turkey
ca. 5.0kg

Traditioneel & FIGS & EXTRA SPICES gevuld en ontbeend

€117,50

€8,50 pp.

copas turkey
ca. 5.0kg

Traditioneel gevuld, ontbeend en glutenvrij

€117,50

€8,50 pp.

copas turkey
ca. 5.5 kg

heel (niet ontbeend) ongevuld

€105,00

€10,50 pp.
WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

Copas ‘Demi Turkey’ ca. 2.5 kg

Ontbeend en gevuld met heerlijk zoete en hartige vulling

€77,50

€11,00 pp.

Copas ‘Demi Turkey’ ca. 2.5 kg

Ontbeend en gevuld met heerlijk zoete en hartige vulling met FIGS & EXTRA SPICES

€77,50

€11,00 pp.

DEMI TURKEY: HALVE KALKOEN VOOR RUIM 6 PERSONEN

Onze ‘halve kalkoen’ is uitermate geschikt voor kleinere gezelschappen (ruim 6 personen). De kalkoen is vanbinnen ontbeend en mooi gevuld, met precies hetzelfde effect als de hele gevulde kalkoen. Je kunt hem mooi in plakjes snijden en bij het opdienen is het net een mooie Iberico ham met been. Ook de vulling is hetzelfde als bij de hele kalkoen. Voor de vulling wordt vlees gebruikt van de speciale kalkoenen en kippen die vrij rondlopen op het Copas landgoed. Dit wordt als verfijnd gehakt gecombineerd tot een heerlijke zoet hartige vulling met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. We hebben ook bij de demi turkey de variant met vijgen en extra specerijen. Welke variant je ook kiest, beiden staan voor een prachtig en heerlijk eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.

VERY, VERY SPECIAL CHICKEN: GEVULDE KIP VOOR 6-8 PERSONEN

Een rijk gevulde kip van Copas van ca. 3 kg, goed voor ruim 6-8 personen. Om het je nog makkelijker te maken hebben we de kip al helemaal ontbeend en gevuld. Voor de vulling wordt vlees gebruikt van de speciale kalkoenen en kippen die vrij rondlopen op een schitterend landgoed. Dit wordt als verfijnd gehakt gecombineerd tot een heerlijke zoet hartige vulling met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. Voor een prachtig en nog lekkerder eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.

copas chicken ca. 3 kg

Ontbeend en gevuld met heerlijk zoete en hartige vulling

€74,95

€9,50 pp.
WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

het ideale mes en snijplank

€95-€170

THE PERFECT KNIFE AND CUTTING BOARD

Samen met familiebedrijf en dé messenspecialist Robert Herder hebben we het ideale mes ontworpen voor het aansnijden van gevulde kalkoen, Beef Wellington of andere mooie vleesgerechten. Volledig met de hand gemaakt en van de allerbeste kwaliteit, voor levenslang culinair plezier! We bieden dit mes aan voor de helft van de prijs bij aankoop van minimaal € 90 (excl. bezorgkosten) aan andere producten. Eenzelfde actie doen we voor een ander pracht product, namelijk de snijplank die Robert Herder speciaal voor ons gemaakt heeft, van kersenhout, net als het heft van het mes. Je kunt de snijplank voor de helft van de prijs aanschaffen bij aankoop van minimaal € 150 (excl. bezorgkosten). We weten het, het is niet goedkoop, zelfs niet na de enorme korting, maar zoiets moois is nergens te koop en een pronkstuk voor elke serieuze gastvrouw- of -heer! Mooier wordt het niet!

WILD – VENISON SPECIALTIES

Om ons assortiment nog completer en passender te maken voor het ultieme kerstdiner hebben we ook de allermooiste wildspecialiteit toegevoegd: hert! We betrekken ons wild hert uit het noorden van Schotland van twee landgoederen genaamd Altnaharra en Culligran. We hebben verschillende varianten, namelijk een braadstuk van “loin” (hertenrugfilet) en daarnaast ook “haunch” (hertenbout) als rollade en als steaks.

Loin is vergelijkbaar met tournedos, dus extra mals en omdat de beschikbaarheid beperkter is ook wel een stuk kostbaarder. De “haunch” is wat wij hertenbout zouden noemen met een iets stevigere ‘bite’ en daardoor vaak bij ‘meat lovers’ letterlijk nog meer in trek. Maar of je van boterzacht of juist van meer ‘bite’ houdt is natuurlijk heel persoonlijk.

Loin
500 GR -1 KG

Hertenrugfilet

€49-€95

€12 pp.

Haunch
500 gr - 1 KG

Rollade van hert

€29-€55

€7 pp.

Haunch steaks
4x 150 gr

hertenbiefstuk

€45

€11,00 pp.
WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

Wiltshire beenham
2 kg

Ambachtelijke bereide beenham

€65,00

 

Wiltshire beenham
1.2 kg

Ambachtelijke bereide beenham

€40,00

 

St George’s Ham (al geglaceerd)
1.2 kg

Ambachtelijke bereide geglaceerde beenham

€45,00

 

Honey & Mustard
Glaze

 

€6,49

 

Beef wellington

500g Chateaubriand + 400g vulling en lomo ham

€74,95

€15,00 pp.

DUKESHILL SPECIALTIES

We hebben een heel mooi aanvullend assortiment samengesteld met Dukeshill, hofleverancier van het Britse Koningshuis en beroemd om haar Free Range Wiltshire ham, maar ook tal van andere producten die niet kunnen ontbreken bij een onvergetelijke kerst, zoals een originele Christmas pudding die niet te versmaden is!

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

DUKESHILL SPECIALTIES

Dukeshill heeft ook tal van heerlijke suggesties als je nog iets zoekt als voorgerecht, bijgerecht of gewoon lekker tussendoor.  We hebben onder meer gekozen voor hun excellente zalm, de ‘pigs in blanket’ die traditioneel bij de kalkoen worden geserveerd en de BBQ pulled pork.

pigs in a blanket
750 g

sausages gerold in bacon

€17,50

€1,50 pp.

BBQ Pulled Pork
650 gr

Ham

€15,00

€3,75 pp.

Oak Smoked Salmon
400 g

Gerookt op eikenhout

€28,50

 

Great British cheese selection 1.2 kg

typisch Engelse kazen

€49,00

Christmas Pudding 454gr

Rijk gevuld en lekker smeuig

€15,00

Sticky Toffee Pudding 435 gr

England's favourite dessert

€15,00

DESSERT OPTIONS

Wij Nederlanders hebben nog wel eens de neiging om de Britten culinair onder te waarderen, maar de realiteit is dat er meer sterren restaurants in en rond London zitten dan in Parijs! De Engelsen, uitzonderingen daargelaten, weten echt wel wat lekker is. En ze weten hoe je Kerst viert! Dat zie je terug in de manier waarop Dukeshill met haar assortiment omgaat, waaronder dus natuurlijk ook een paar heerlijke desserts die we je niet willen onthouden!!

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

Dill & Mustard sauce, Proper Piccalilli and Brandy Butter

Via Dukeshill hebben we een heerlijke Dill & Mustard saus kunnen regelen voor bij de zalm en andere (vis) gerechten. Daarnaast konden we niet anders dan ook de fantastische piccalilly van Dukeshill toevoegen aan ons assortiment, gewoon, omdat we die zelf zo lekker vinden en heerlijk is bij de restjes op ‘the day after Christmas. De lekkerste picallilly ever.
Evenals de Brandy Butter. Heerlijk en eigenlijk een must bij Christmas pudding. Bestaat uit ongezouten roomboter, suiker en brandy (cognac). Eigenlijk veel te lekker, maar we verkopen het toch maar!

Stoofpeertjes 350g

€5,99

Dill &
Mustard

€5,99

Proper
Piccalilli

€7,50-€17,50

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

Jus
de Veau

met dragon
voor gevogelte

€5,49

Jus
de Veau

met port

€5,99

CRANBERRY
SAUCE

traditional

€5,49

Coronation
Sauce

apricots

€5,49

Brandy
Butter

€5,99

SAUZEN, CHUTNEYS EN…. STOOFPEERTJES!

We hebben een aantal mooie jus producten, voor bij kalkoen en hert, daarnaast vanzelfsprekend een cranberry sauce en om het compleet te maken natuurlijk een echte Engelse chutney. Een ding mocht echter ook niet langer ontbreken en dat waren stoofpeertjes!!! Van Gieser Wildeman peertjes en met de hand geschild, geheel volgens traditie bereid door de familie Oosterom. Samen met hen doen we dit jaar ook een van de afhaalpunten, bij hun boerderijwinkel ‘de Ooievaar’.

Felix’ Selections
‘The One’

Ruim 6-8 personen. Zolang de voorraad strekt!

Deze mooie selectie, gemaakt samen met culinair journalist Felix Wilbrink, bestaat uit een samenstelling van producten uit onze shop, door ons aangevuld met een mooie fles bubbels als extra voordeel om deze kerst feestelijk te beginnen! Dit pakket is ideaal als basis voor een een uitgebreid diner met ruim 6-8 personen of om de kerstdagen met een kleiner gezelschap op verschillende genietmomenten door te brengen.

DEZE SELECTIE BESTAAT UIT:
Demi Turkey (halve gevulde kalkoen)
St George geglaceerde beenham 1.2 kg
Op eikenhout gerookte Schotse zalm, 400 gram

Ontvang nu een fles St Marceaux Brut Champagne ter waarde van €39 bij aankoop van een Felix Selections pakket. 

Felix' Selections
"The One"


BASIS VOOR EEN KERSTDINER VOOR RUIM 8 PERSONEN. INCL. BEZORGKOSTEN EN EEN FLES ST MARCEAUC BRUT CHAMPAGNE

€175,00

Felix' Selections
"The Signature"


BASIS VOOR EEN KERSTDINER VOOR RUIM 6-8 PERSONEN. INCL. BEZORGKOSTEN EN EEN FLES St Marceaux Brut Champagne

€255,00

Felix’ Selections
‘The Signature’

Ruim 6-8 personen. Zolang de voorraad strekt!

Deze mooie selectie, gemaakt samen met culinair journalist Felix Wilbrink, bestaat uit een samenstelling van producten uit onze shop, aangevuld met een aantal unieke delicatessen en een mooie fles bubbels als extra voordeel om deze kerst feestelijk te beginnen! Dit pakket is ideaal als basis voor een een uitgebreid diner met ruim 6-8 personen of om met een kleiner gezelschap de kerstdagen met verschillende genietmomenten door te brengen.

DEZE SELECTIE BESTAAT UIT:
Demi Turkey (halve gevulde kalkoen)
Wiltshire beenham 1.2 kg
Honey and Mustard glacé voor de ham
Op eikenhout gerookte Schotse zalm, 400 gram
Engelse kazen:

  • Colston Basset Stilton (475g)
  • Isle of Mull Cheddar (400g)
  • Lord London 600g

Speciale crackers/biscuits voor de kazen 500g
Kippenleverpaté met port 430g
Sticky toffee pudding (435g)

Ontvang nu een fles St Marceaux Brut Champagne ter waarde van €39 bij aankoop van een Felix Selections pakket. 

Felix’ Selections
‘The Max’

Ruim 15 personen. Zolang de voorraad strekt!

Deze mooie selectie, gemaakt samen met culinair journalist Felix Wilbrink, bestaat uit een samenstelling van producten uit onze shop, door ons aangevuld met een aantal unieke delicatessen en een mooie fles bubbels als extra voordeel om deze kerst feestelijk te beginnen! Dit pakket is ideaal als basis voor een een uitgebreid diner met ruim 15 personen of om met een kleiner gezelschap de kerstdagen met verschillende genietmomenten door te brengen.

DEZE SELECTIE BESTAAT UIT:
Hele gevulde kalkoen
Wiltshire beenham 1.2 kg
Honey and Mustard glacé voor de ham
2 x op eikenhout gerookte Schotse zalm, 400 gram
Engelse kazen:

  • Colston Basset Stilton (475g)
  • Isle of Mull Cheddar (400g)
  • Lord London 600g

Speciale crackers/biscuits voor de kazen 500g
Kippenleverpaté met port 430g
Christmas Pudding 454g
Sticky toffee pudding (435g)

Ontvang nu een fles St Marceaux Brut Champagne ter waarde van €39 bij aankoop van een Felix Selections pakket. 

Felix' Selections
"The Max"


BASIS VOOR EEN KERSTDINER VOOR RUIM 15 PERSONEN. INCL. BEZORGKOSTEN EN EEN FLES St Marceaux Brut Champagne

€329,00

Dumanet Viognier

€9,50

De Wetshof
Bon Vallon Chardonnay

€15,75

Yves Cuilleron Viognier

€22,50

WITTE WIJN

Viognier, ook wel het zwoele zusje van chardonnay genoemd, vormt het perfecte huwelijk met kalkoen. Kenmerkend voor deze druif is haar bloemige zachtheid. Waar andere druiven allerlei technieken nodig hebben om zachter te worden, gaat dat bij viognier vanzelf. Mits de wijnboer haar kan temmen. Het is namelijk een behoorlijke lastpak. Niet voor niets noemde Harold Hamersma viognier ooit ‘de diva onder de druiven, die je met fluwelen handschoenen moet aanpakken’. Als je dat doet, heb je goud in handen.

Vloeibaar goud, dat is precies de omschrijving van de viognier van Domaine Yves Cuilleron. Dit is geen ‘zomaar’-wijn, maar een echte eetwijn. Met een romigheid waar je u tegen zegt en die ook nog eens waanzinnig combineert met de sappige kalkoen. Een baby-Condrieu, zo mag je deze wijn best noemen. Uit het kleine appellationnetje Condrieu komen namelijk de allerbeste viogniers ter wereld. Dit pareltje van Yves Cuilleron ligt er net buiten, maar doet er niet voor onder.

Als instapper bieden we de viognier van Dumamet.  Mooi krachtig in de geur, abrikozen, acacia-bloesem, amandelen, breed en open, rijp en mollig, zacht en weelderig, klein vetje. Een prima aperitief, mooi te combineren met salades en visgerechten.

Voor wie zich niet laat verleiden door het zwoele zusje van chardonnay, hebben we de druif zelf ook een plekje gegeven. Deze chardonnay van het Zuid-Afrikaanse De Wetshof laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen. Hij is allesbehalve standaard. Romig is ‘ie zeker. Mondvullend. Maar ook fris & groen dankzij het zomerse briesje dat door dit droge gebied zwiert. Gaat lekker bij de kerstkalkoen en is een must bij de gerookte zalm!

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

RODE WIJN

Tijdens het kerstdiner pakken we uit. We halen alles uit de kast en hebben al snel de neiging om een wijn te kiezen die imponeert in plaats van één die perfect bij het eten past. Bij kalkoen moet je toch een beetje oppassen. Tannines zijn de vijand. Die doet het goed bij een sappig stuk rood vlees, maar niet bij delicate kalkoen.

Zoek dus een dito wijn uit. Geen krachtpatser, maar een elegante, gracieuze wijn. Laat dat nu net het synoniem voor pinot noir zijn. Deze druif laat zich niet gek maken. Doet niet aan concessies. Met zijn dunne schil is hij zeer gevoelig voor ziektes en moet hij niets hebben van hitte. Het is, kortom, een druif die de wijnboer met zachte hand moet verzorgen.

Zeg je pinot noir, dan zeg je Bourgogne. Natuurlijk. Klassieke stijl, waar aardse tonen voorop staan met zo’n typerend stalluchtje waar wijnliefhebbers gek genoeg dol op zijn. Dat alles gaat gepaard met rijp rood fruit, denk aan: net geplukte kersen, aardbeien en frambozen. We hoeven niet uit te leggen hoe goed dat gaat bij de vulling, toch?

Liever iets anders dan Bourgogne? Laat je dan verrassen door Californië. Klassiek met een twist. Gemaakt in moderne stijl, waardoor de fruittonen juist op de voorgrond treden. Iets jammiger met volop cranberries in geur en smaak, die op de achtergrond aangevuld met gebrande tonen van hout en tabak. Een echte kerstwijn!

Sembro Ribera del Duero Tempranillo

€12,50

Bourgogne Pinot Noir Organic aoc 'Pascal Bouchard'

€19,00

Pinot Noir
Diamond Collection

€23,95

St Marceaux Brut Champagne

€39,00

Château Musar

€35,00

Chateauneuf-du-Pape Rouge Cuvée Tradition aoc

€45,00

Chateauneuf-du-Pape Blanc Cuvée Tradition aoc

€42,50

ONZE SPECIALE WIJNEN

We kunnen het niet laten om een klein beetje decadent te doen. Het is tenslotte maar één keer per jaar kerst. Voor wie wil uitpakken, hebben we een aantal hele bijzondere wijnen uitgekozen.

We hebben de heerlijke en relatief goed betaalbare Champagne de St Marceaux om het kerstdiner bruisend te beginnen, maar natuurlijk ook heerlijk om het nieuwe jaar straks feestelijk in te luiden.

Daarnaast hebben we een hele bijzondere rode wijn in ons assortiment. Château Musar uit Libanon. Je zou het niet zeggen, maar Libanon is een van de oudste wijnlanden ter wereld. Hier vond al wijnbouw plaats nog voordat ze er ook maar aan dachten in Frankrijk. Château Musar staat aan de top en wordt in dezelfde adem genoemd met de grote namen uit Bordeaux, Bourgogne en de Rhône. Vergelijken kan je ze niet, het is een unieke stijl die verrassend genoeg perfect past bij kalkoen. Het geheim zit ‘m in de jarenlange rijping.

Tot slot hebben we besloten om een prachtige rode en witte Chateauneuf-du-Pape wijn van de familie Brunel van Château de la Gardine aan het assortiment toe te voegen. Met Châteauneuf-du-Pape heb je ook meteen een mooi verhaal voor aan tafel. Châteauneuf-du-Pape betekent letterlijk ‘nieuw kasteel van de Paus’ en ontleent zijn naam aan de tijd dat de paus in 1309 naar Avignon verhuisde. De eerste paus, maar ook de daaropvolgende, waren fervente wijnliefhebbers en besloten er druiven aan te planten. Eeuwen later kreeg de streek de naam Châteauneuf-du-Pape.