Felix Wilbrink, culinaire journalist Telegraaf over zijn ‘Christmas Selections’

“Afgelopen jaren heb ik me sterk gemaakt voor de Engelse Copas kalkoenen. Free range, bio zelfs. Ik heb ze zien lopen, grote ruime velden. En de traditionele manier van voorbereiden. Afhangen, vullen, je kan het krijgen hoe je het wilt. Natuurlijk wilde ik dit jaar Boers en Boers, de importeurs van dit lekkers weer op deze pagina’s noemen. Waarop Jan Boers zegt: “Dan maken we toch een speciale doos voor jouw lezers!” En daar had ik wel oren naar, de perfecte Engelse kerst. Met de Copas kalkoen maar ook met de Dukeshill ham erin. En wat dacht je van met beukenhout gerookte Schotse zalm uit Loch Lomond en prachtige Engelse kaas, de Shropshire blue, de Perl Las, zachte kaas en de Lincolnshire Poacher. En echte kippenleverpaté voor een hongerig momentje? Echte crackers voor onder de kaas, de zalm en de kippenleverpaté. En dan doen we er nog een heerlijke fles bubbels bij ook.

Het is niet goedkoop, integendeel, maar het is goed, heel goed! De top van de Engelse Traditionele Kerst. Er is een grote doos en kleine doos. Kijk op www.boersenboers.nl/ en klik op Telegraaf Kerst. En je kan alles nog eens rustig bekijken. Er zijn er niet heel veel van, dus op is op.

En voor de zekerheid ben ik er gaan kijken en heb precies gezien hoe die hammen worden gemaakt. De familie van eigenaar Neale Hollingsworth, zit al 500 jaar in de varkens. En al eeuwen leggen ze hammen in het zout, iedere dag nieuw zout, twee weken lang en dan drogen aan de lucht. Zo kunnen de weken en weken hangen. Tegen de kerst gaan ze weer in bad, worden ze ontzout, worden ze gekookt en eventueel ontbeend, prachtig op maat gesneden en opgebonden. Voor Boxing-day zegt de Engelsman, voor het Kerstdiner zegt de Ier. Want niets is lekkerder dan een plakje kalkoen en een plakje ham naast elkaar. Ik ben het met de Ier eens. Alleen wel zelf je spruiten kopen en je aardappels roosteren. Geniet ervan!”

Felix Selections dit jaar

Dit jaar hebben we samen met Felix de pakketten iets gewijzigd. In plaats van kalkoen kun je nu bij twee pakketvarianten ook Beef Wellington kiezen (zolang de voorraad strekt) en we hebben een iets goedkoper, wat kleiner pakket toegevoegd. Bij elk van de drie pakketten bieden we een prachtige fles Engelse ‘champagne’ aan. Deze prijswinnende sparkling wine van het wijnhuis Denbies mag officieel geen champagne genoemd worden (want komt niet uit die Franse streek), maar laat zich meer dan uitstekend met de beste champagnes vergelijken.

Het assortiment van Selections bestaat daarmee uit The One en The Signature, beiden voor een gezelschap van ruim 6-8 personen (of lekker voor beide kerstdagen) en The Max voor meer dan 15 personen (of meer eetmomenten). Bij de twee ‘kleinere’ versies kun je kiezen tussen een ‘demi stuffed turkey’ of een Beef Wellington. Bij het grote pakket zit onze ‘whole stuffed turkey’. Verder zit in elk pakket een mooie ham, zalm en is het afhankelijk van het pakket aangevuld met tal van andere lekkernijen, niet alleen voor een van de kerstavonden, maar ook om tussendoor of nog op een andere avond te genieten van al het heerlijks dat bij kerst hoort.

De prijs van de pakketten is inclusief de fles Denbies Greenfields champagne en bezorgkosten. 

Felix' Selections
"The One"


BASIS VOOR EEN KERSTDINER VOOR RUIM 8 PERSONEN. INCL. BEZORGKOSTEN EN EEN FLES DENBIES GREENFIELDS ‘CHAMPAGNE’

€169,00

Felix' Selections
"The Max"


BASIS VOOR EEN KERSTDINER VOOR RUIM 15 PERSONEN. INCL. BEZORGKOSTEN EN EEN FLES DENBIES GREENFIELDS ‘CHAMPAGNE’

€329,00

Felix' Selections
"The Signature"


BASIS VOOR EEN KERSTDINER VOOR RUIM 6-8 PERSONEN. INCL. BEZORGKOSTEN EN EEN FLES DENBIES GREENFIELDS ‘CHAMPAGNE’

€255,00

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 en 23 DECEMBER

BEKIJK ONS VOLLEDIG ASSORTIMENT