Qua weer zou je het soms nog niet zeggen, maar het is nog maar 67 nachtjes slapen tot het Kerst is! Inmiddels is onze winkel weer open, zoals we enkele weken geleden al hebben aangekondigd. En dat is goed ontvangen lijkt het, want er zijn er nu al aardig wat mensen die hun bestellingen hebben gedaan! Leuk om te zien daarbij is dat niet alleen onze “very very special’ gevulde kalkoen in trek is, maar ook de rest van ons assortiment, variërend van Beef Wellington, Cote de Boeuf tot aan onze British Cheese Selection en Sticky Toffee Pudding.

Onze speciale Copas Kerstkalkoen

Ondertussen wordt er weer hard gewerkt op de farm in Cookham in Engeland. De kalkoenen lopen heerlijk vrij rond op het prachtige landgoed van de familie Copas. De familie doet het al 60 jaar en zijn ook afgelopen jaar weer uitgeroepen tot winnaar van de ‘British Poultry Awards’ met de beste kalkoen. De kalkoenen van Copas zijn zo bijzonder omdat ze veel langer vrij rondlopen, waardoor ze een mooie natuurlijke vetlaag ontwikkelen. Daarnaast worden de kalkoenen met veel respect en in eigen beheer geslacht. Ook Stichting Wakker Dier is daardoor zeer positief over onze werkwijze en steunt ons daarin openlijk. Al met al gaat er dus heel veel aandacht en liefde in het ons product en dat proef je! We voelen ons dus zeer bevoorrecht dat we met deze familie mogen samenwerken en af en toe kunnen we het niet laten om stiekem te doen of we er helemaal bij horen, zoals in bovenstaande foto met die grote Nederlander ertussen!

De ambachtelijke werkwijze van de familie Copas

De kalkoenen worden daarna traditioneel met de hand geplukt, dus zonder water en daarmee veel kwalitatiever en vooral hygiënischer dan waar dan ook gebeurt. Dit maakt het ook mogelijk om het vlees nog te rijpen zoals dat met wild gebeurt. Wederom uniek, want dat wordt nergens anders nog gedaan. Door deze benadering en de bereidingswijze zoals wij hem voorschrijven is het vlees veel malser dan bij andere kalkoenen. Om het nog eenvoudiger te maken hebben we ook een gevulde variant. Hiervoor ontbenen onze slagers zorgvuldig de binnenkant met de hand en daarna vullen we met een heerlijke zoet hartige combinatie van kalkoen- en kipgehakt, cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. Vervolgens wordt de kalkoen ambachtelijk met de hand opgebonden.

Boers&Boers in beeld

Sinds we 5 jaar geleden gestart zijn hebben we over aandacht niet te klagen gehad. Het heeft ons erg geholpen dat we vanaf het begin de support hebben mogen ondervinden van enthousiaste en doorgaans kritische journalisten. Daarnaast hebben we ook een aantal leuke film items kunnen maken, zoals bijvoorbeeld met TV kok Rene Pluijm voor Pluijm’s Eetbare Wereld. Dit hebben we allemaal verzameld in deze blogpost. Hier vind je ook een mooie jubileumfilm van Copas waarin prachtig in beeld gebracht is hoe het er op de farm aan toe gaat.

Speciale actie met Felix Wilbrink

Binnenkort gaan we ook bekend maken wat we met de Telegraaf gaan doen. Officieel wordt de lezersactie in de Telegraaf van 24 november bekend gemaakt, maar we gaan onze klanten alvast een sneak preview en waarschijnlijk al de mogelijkheid tot bestellen geven. Daarover zijn we nog in overleg. We hebben met journalist Felix Wilbrink weer een aantal “Felix Selections’ gemaakt, pakketten met een verzameling van producten die Felix heeft uitgekozen samen met ons en onze leveranciers.

Voor de aanbieding werken we ook samen met ‘Margaret’s Taste’. Zij heeft net als wij een passie voor wat de Engelsen aan lekkers voortbrengen en met haar hebben we een hele mooie prijswinnende ‘sparkling wine’ gevonden van Engelse bodem, van het wijnhuis Denbies. De Engelsen zijn namelijk, ook geholpen door de veranderende weersomstandigheden, in staat om werkelijk uitstekende wijnen maken. En ze moeten natuurlijk wel met hun eigenwijze Brexit plannen! Met name de sparkling wines gaan inmiddels de strijd aan met de betere Franse champagnes en dat willen we jullie ook graag laten ervaren!  We gaan deze ‘champagne’ aan ons assortiment toevoegen en ook een prominente rol geven in de aanbieding van de Felix Selections.

De lekkerste wijnen bij de kalkoen

Ook dit jaar hebben we weer aantal mooie wijnen in onze winkel die stuk voor stuk perfect combineren met onze andere producten. We hebben daarvoor samengewerkt met Nadien Visser. Ze is de drijvende kracht achter wijnblog Le Club des Vins. Ze heeft tal van internationale wijnopleidingen gedaan en leest, proeft en schrijft er lustig op los op. En geeft ook zelf cursussen en advies. Het leuke van Nadien is dat ze heel toegankelijk schrijft en erg goed kan benoemen wat lekker is en past bij bepaalde gerechten. Geen poespas, maar wel heel veel passie en een duidelijke gids door de onzekere wereld die wijn soms kan oproepen voor mensen.

We hebben samen met haar een aantal mooie witte wijnen uitgekozen, twee Viogniers in verschillende prijsklassen en een Chardonnay. Onder de rode wijnen zit vanzelfsprekend een Pinot Noir, twee zelfs, een wat klassiekere Franse en een mooie Californische. Deze wijnen combineren ook uitstekend met onze beef producten. En dat geldt al helemaal voor de absolute topper in ons assortiment, de Musar, een prachtige volle rode wijn. Niet goedkoop, maar wel een wijn die garant staat voor een unieke smaakervaring. Nadien heeft vorig jaar ook een blog gewijd aan een diner dat ze met onze kalkoen heeft bereid. Wil je meer weten van onze wijnen, dan kun je hier rondneuzen en je kunt natuurlijk altijd contact opnemen met ons als je nog vragen hebt.

Nog maar 67 nachtjes tot Kerst. Wil jij ook genieten van een zorgeloos Kerstdiner dit jaar? Lekker genieten van de beste ambachtelijke producten? Bekijk ons volledige assortiment in onze online winkel en stel jouw ideale Kerstdiner samen. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!