Bij ons hoef je de kalkoen niet zelf te vullen, je bestelt gewoon online een gevulde en vanbinnen al ontbeende kalkoen die je alleen nog maar in de oven hoeft te bereiden. Een kalkoen bereiden is een mooi ritueel, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het juist leuk. We hebben het je natuurlijk wel zo gemakkelijk mogelijk gemaakt, om daarmee veel zorg weg te nemen en een zo optimaal en lekker mogelijk eindresultaat te kunnen krijgen. Het is vooral de oven die het werk moet doen!

Het is heel belangrijk dat de kalkoen goed is ontdooid. Dit kan wel tot 1 dag duren na ontvangst. Daarna is de kalkoen koel bewaard nog zeker 5 dagen perfect. Tips voor het ontdooien vind je op de website onder “contact/veelgestelde vragen”.

We nemen je in de instructies (download pdf) mee in een aantal eenvoudige stappen. Als je geen braadslede of grote pan hebt om de kalkoen eerst aan te braden of het je zelf nog makkelijker wilt maken dan kun je de bijgeleverde marinade gebruiken. Je hoeft dan niet meer te braden en de kalkoen kan zo direct in de oven.

Overigens moet je deze instructies als een richtlijn gebruiken. De bereidingstijden kunnen iets variëren afhankelijk van het exacte gewicht van de kalkoen, maar ook van het type oven. De bijgeleverde thermometer is het kompas waar je op moet varen.

Bij de “veelgestelde vragen” op de website kun je ook tips vinden voor als je de kalkoen op de bbq wilt bereiden of al eerder wilt klaarmaken en later opwarmen.