Het bereiden van een kalkoen is een mooie activiteit, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het juist leuk. We hebben het je natuurlijk wel zo gemakkelijk mogelijk gemaakt, om daarmee veel zorg weg te nemen en een zo optimaal en lekker mogelijk eindresultaat te kunnen krijgen.

Allereerst is het heel belangrijk dat de rollade goed is ontdooid. Dit kan wel tot 1 dag duren na ontvangst. Tips voor het ontdooien vind je op de website onder “contact/veelgestelde vragen”. De rollade moet je eerst even aanbraden. Daarna kun je of doorbraden in een braadpan of je kunt de rollade verder in de oven bereiden. Dat laatste is het makkelijkst omdat je er dan minder omkijken naar hebt en eenvoudiger aandacht kan geven aan bijgerechten en natuurlijk het gezelschap! De bereidingstijden kunnen iets variëren afhankelijk van het exacte gewicht van de kalkoen. De bijgeleverde thermometer is het kompas waar je op moet varen!

Je kunt de bereidingswijze ook terugvinden op www.boersenboers.nl. Daar vind je bij de “veelgestelde vragen” ook tips als je de kalkoen op de bbq wilt bereiden of al eerder wilt klaarmaken en later opwarmen