Het bereiden van een kalkoen is een mooi ritueel, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het juist leuk. In de basis heb je met onze Boers&Boers kalkoen een hele bijzondere kalkoen, die gekenmerkt wordt door een mooie natuurlijke vetlaag en daarmee de kalkoen in de oven tegen uitdrogen beschermt. Vanzelfsprekend kun je voor de smaak wel gewoon lardeerspek gebruiken als je dat zou willen voor de smaak, maar dat is op zich niet nodig. Het is in ieder geval heel belangrijk dat de kalkoen goed is ontdooid. Dit kan wel tot 2 dagen duren na ontvangst. Tips voor het ontdooien vind je bij www.boersenboers.nl/faqs/. Daar vind je ook tips als je bijvoorbeeld de kalkoen op de bbq wilt bereiden of al eerder wilt klaarmaken en later opwarmen.
Als je de kalkoen zelf wilt vullen en dat nog nooit gedaan hebt of wat tips kunt gebruiken dan hebben we een een filmpje voor je met culinair journalist Felix Wilbrink en onze chef Bert van Rijt van gemaakt. Overigens verkopen we geen losse vulling meer, want er zijn heel veel recepten te vinden om zelf een vulling te maken, zoals bijvoorbeeld deze van Felix Wilbrink of deze van Uit Pauline’s keuken met wie we ook een jarenlange relatie hebben.
Felix heeft ook een recept voor een jus die je kunt maken van de ‘giblets’, een zakje met ingewanden dat standaard wordt meegeleverd bij de ongevulde kalkoen. Hier vind je een mooi recept daarvoor.