Het bereiden van een kalkoen is een mooi ritueel, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het juist leuk. In de basis heb je met de Copas kalkoen een hele bijzondere kalkoen, die gekenmerkt wordt door een mooie natuurlijke vetlaag en daarmee de kalkoen in de oven tegen uitdrogen beschermt. Vanzelfsprekend kun je voor de smaak wel gewoon lardeerspek gebruiken als je dat zou willen, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. het is in ieder geval heel belangrijk dat de kalkoen goed is ontdooid. Dit kan wel tot 2 dagen duren na ontvangst. Tips voor het ontdooien vind je bij www.boersenboers.nl/faqs/. Daar vind je ook tips als je bijvoorbeeld de kalkoen op de bbq wilt bereiden of al eerder wilt klaarmaken en later opwarmen.

Als je de kalkoen zelf wilt vullen en dat nog niet gedaan hebt of wat tips kunt gebruiken dan hebben we een een filmpje voor je met culinair journalist Felix Wilbrink en onze chef Bert van Rijt van gemaakt. Om het nog iets makkelijker te maken verkopen we nu onze eigen Boers&Boers vulling ook los in hetzelfde gewicht als we zelf bij de gevulde kalkoen gebruiken (800 gram). In plaats daarvan of daarnaast kun je ook een eigen vulling maken naar recept van Felix Wilbrink met kastanjes. Hier vind je dat recept. Felix heeft ook een recept voor een jus die je kunt maken van de ‘giblets’, een zakje met ingewanden dat standaard wordt meegeleverd bij de ongevulde kalkoen. Hier vind je een mooi recept daarvoor. Daarnaast kun je kijken naar bijvoorbeeld een vulling op een blog van een van onze ambassadeurs, ‘Uit Pauline’s Keuken’.