Iets unieks op tafel zetten deze Kerst? We’ve got you covered! Onze ‘very very special’ Copas Kalkoen is de beste gevulde Kerstkalkoen die er te krijgen is. Afgelopen jaar is de kalkoen weer als zodanig gekwalificeerd door gezaghebbende Britse instanties en journalisten, maar ook vele Nederlandse culinaire journalisten, bloggers en nog belangrijker, duizenden klanten, kunnen dat inmiddels beamen! We krijgen niet voor niets van onze klanten een beoordeling van een 9 en 95% aanbevelingen. Een uitstekende keuze dus. In deze blogpost vertellen we je hoe het kopen van je Kerstkalkoen bij Boers&Boers verloopt – van je (online) winkelmand tot de het laatste stukje heerlijk vlees op je bord.

Stap 1. De kalkoen online bestellen

Het bestelproces gaat bij ons volledig online via onze website. De webshop is vanaf september tot 19 december middernacht geopend voor thuisbezorgen. We blijven daarna nog wel langer open, maar dan kun je alleen nog maar afhalen (mits we nog voorraad hebben) op het depot van onze logistieke partner in Montfoort. We raden je aan op tijd te bestellen om onverhoopte teleurstellingen te voorkomen. En natuurlijk is het voor jezelf ook fijn en leuk op tijd te weten wat je gaat serveren deze Kerst. Scheelt weer last-minute boodschappenstress zullen we maar zeggen.

Nadat je hebt besteld krijg je van ons een bevestigingsmail en vanaf dat moment houden we je regelmatig op de hoogte van je bestelling. Wij maken samen met de familie Copas (en de firma Dukeshill voor andere producten die je ook bij ons kunt bestellen) in Engeland je bestelling gereed en zorgen ervoor dat hij op 22 of 23 december, afhankelijk van jouw voorkeur, bij je wordt thuisbezorgd. De Kalkoen wordt bevroren geleverd en met een handige bereidingswijzer voor zowel het ontdooien als het bereiden.

De Copas Kerstkalkoen is er voor grote en kleinere gezelschappen. Bekijk het volledige aanbod hier in onze webshop

Stap 2. Een volledig Kerstdiner bestellen (optioneel)

Van de perfecte wijn bij de kalkoen tot overheerlijke bijgerechten en desserts – bij Boers&Boers bestel je de volledige basis voor een geslaagd Kerstdiner online. Zelfs aan de sauzen en glacés hebben wij gedacht, dus afgezien van wat verse groenten is een ritje naar de overvolle supermarkt rond de feestdagen niet meer nodig. Stel jouw ideale Kerstdiner hier zelf samen.

Stap 3. Je kalkoen thuis laten bezorgen of zelf ophalen

Onze service is er om de vervelende Kerst stress te vermijden, dus we hebben ervoor gekozen om met een gespecialiseerde vervoerder te werken in plaats van met een reguliere pakketdienst. Als familiebedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan doen zij er alles aan de bestellingen zorgvuldig en op tijd te leveren.

Stap 4. De bereiding van de Kerstkalkoen

Deze stap doet misschien vermoeden dat het bereiden van de Kerstkalkoen nog veel werk is, maar niets is minder waar, de oven doet het werk!! De Copas Kerstkalkoen die je bij ons koopt is al volledig ontbeend gevuld. De perfecte ovenbereiding vraagt natuurlijk wel aandacht en betrokkenheid. Van het ontdooien tot het mooi aansnijden – alle stappen zijn glashelder uitgelegd in onze bereidingswijzer. Deze kun je hier bekijken of downloaden als PDF. Op diezelfde pagina vind je ook een video waarin de bereiding wordt uitgelegd. Thuis een diner bereiden als een topchef is daarmee nog nooit zo makkelijk geweest, ook voor de wat minder ervaren keukenprinses of prins! Wat die prinsen betreft, die houden nog wel eens van BBQ’en of iets bereiden op de Green Egg en de kalkoen leent zich daar uitstekend voor zolang de BBQ maar gesloten kan worden en daarmee als een soort oven kan fungeren.

Stap 5. Genieten van een zalig Kerstdiner

Wat ons betreft het allerbelangrijkste en hetgeen waar wij dit allemaal voor doen: jou en je gezelschap laten genieten van een zalig en stressvrij Kerstdiner. Ook aan ‘the day after’ hebben we gedacht. Heb je nog wat stukjes kalkoen over? Maak er dan bijvoorbeeld deze heerlijke hartige taart met kalkoen van zodat je niets van het heerlijke vlees hoeft te verspillen.