Wij zijn natuurlijk bijzonder trots en gek op onze Copas Kerstkalkoen, de Rolls Royce onder de kalkoenen, maar we snappen ook dat sommige mensen iets anders willen voor kerst. Vandaar dat we ons assortiment verder hebben uitgebreid met een aantal heerlijke suggesties voor de  ‘meat lovers’ onder de kerstvierders! In een onderzoek van het Financieel Dagblad stond vorig jaar niet alleen kerstkalkoen in de top 5 van kerstgerechten, maar ook ham en Beef Wellington! Onze hammenleverancier Dukeshill, tevens hofleverancier van het Britse Koningshuis, wist wel raad met ons verzoek om daar dit jaar met ons op in te spelen. Hierbij onze top 3 lekkerste vleesgerechten voor een overheerlijk Kerstdiner zoals je dat van ons gewend bent. In willekeurige volgorde, want smaakvoorkeuren zijn natuurlijk verschillend, alhoewel over smaak van al dit lekkers niet valt te twisten, dus dat doen we dan ook maar niet!

1.    Beef Wellington: heerlijke klassieker

Als we bij Dukeshill iets bestellen dan weten we dat we het beste van het beste product krijgen. Zo ook met deze Chateaubriand die de basis vormt voor een overheerlijke Beef Wellington. Dit klassieke gerecht brengen we dit jaar uit in een speciaal pakket bestaande uit een speciale vulling van Copas kipgehakt, Dukeshill gedroogde lomo ham, bereid met sjalotjes, kastanjechampignons en ei. Zoals het hoort bj Beef Wellington omwikkeld met bladerdeeg. Deze specialiteit hebben we zo samengesteld dat deze geschikt is voor een gezelschap van vijf a zes personen. Serveer hem met een van de sauzen of jus en bijgerechten waarvoor je recepten op de site kunt vinden. Dan nog een heerlijke rode wijn die je ook bij ons kunt bestellen en je hebt de basis voor een onvergetelijk culinair Kerstfeest. Ook al zo’n zin in kerst?  Bestel jouw Beef Wellington hier. Wacht niet tot het laatste moment, want onze voorraad is beperkt.

2.    Cote de Boeuf op z’n allermalst

Eigenlijk klopten we dit jaar bij Dukeshill aan om alleen de Beef Wellington mee naar huis te nemen, maar toen ze ons hun Cote de Boeuf lieten proeven konden we deze niet meer uit ons hoofd krijgen. Een werkelijk prachtig stuk vlees gesorteerd door mensen die het echt snappen en dat proef je! Dus ja, die kun je ook dit jaar in onze webshop vinden. In twee varianten. Voor kleinere gezelschappen van zo’n zes personen is er de Cote de Boeuf in een ‘2 rib variant’, voor de grote gezelschappen van zo’n tien personen is er een ‘3 rib’. Bereiden is simpel, de bijgeleverde vleesthermometer is je kompas voor een perfect eindresultaat. We zijn heel benieuwd of jullie hem net zo lekker vinden als wij! Bestel jouw Cote de Boeuf hier.

3.    Free Range Wiltshire ham

Het gerecht dat Dukeshill beroemd maakte mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Al langer in ons assortiment, en dat heeft natuurlijk een reden: de Free Range Wiltshire ham is subliem, zoals ook een aantal journalisten en nog belagrijker ook klanten al hebben onderschreven. Met deze beenham kun je eindeloos variëren, zowel in wanneer als in hoe je hem serveert. Serveer hem warm of juist koud en met of juist zonder glacé. De Engelsen eten hem graag op tweede Kerstdag, maar ook na Kerst kun je nog genieten van de heerlijke restjes. Wij eten hem het liefst lauwwarm met de heerlijke honey & mustard glacé. Hoe ga jij hem dit jaar serveren? Je kunt ook een al geglaceerde ham bij ons bestellen, de zogenaamde St George ham die ook in de webshop te vinden is.

Geïnspireerd geraakt door deze vleesgerechten? Stel je favoriete Kerstmenu samen in onze webshop.