BENODIGDHEDEN
200 g rijst
1 pastinaak
2 uien
2 stengels prei
boter
1 el paprikapoeder
1 el gedroogde tijm
200 g broccoliroosjes
800 g tomatenblokjes
2 kippenbouillonblokjes
1 l water
400 g stukjes van de overgebleven kalkoen
peper
zout

BEREIDINGSWIJZE
Kook de rijst gaar in licht gezouten water en zet apart.
Schil de pastinaak en snij in halve plakjes.
Snijd de uien en prei in halve ringen.
Bak de ui in wat boter glazig.
Voeg het paprikapoeder, de tijm en de broccoliroosjes toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes, de bouillonblokjes en het water toe en laat op een zacht vuur koken tot de groenten gaar zijn.
Doe er de rijst en de kalkoenstukjes bij en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met goed brood.