Het bereiden van een kip is een mooie activiteit, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het juist leuk. We hebben het je natuurlijk wel zo gemakkelijk mogelijk gemaakt, om daarmee veel zorg weg te nemen en een zo optimaal en lekker mogelijk eindresultaat te kunnen krijgen. Het is vooral de oven die het werk moet doen!

Allereerst is het heel belangrijk dat de kip goed is ontdooid. Dit kan wel tot 2 dagen duren na ontvangst. Verder adviseren we om de bijgeleverde marinade te gebruiken, dat is verreweg het eenvoudigst. Je hoeft dan niet meer te braden en de kip kan zo direct in de oven. Overigens moet je deze instructies als een richtlijn gebruiken. De bereidingstijden kunnen iets variƫren afhankelijk van het exacte gewicht van de kip, maar ook van het type oven. De bijgeleverde thermometer is het kompas waar je op moet varen!

Tips voor het ontdooien vind je bij www.boersenboers.nl/faqs/. Daar vind je ook tips als je bijvoorbeeld de kalkoen op de bbq wilt bereiden of al eerder wilt klaarmaken en later opwarmen.