Het bereiden van een kalkoen is een mooi ritueel, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het juist leuk. Bij www.uitpaulineskeuken.nl/2015/12/hele-kalkoen-bereiden-vulling maar ook tal van andere (Nederlandse) sites en in kookboeken vind je goede tips en recepten om de kalkoen eventueel te vullen of op een andere manier te verrijken. In de basis heb je met de Copas kalkoen een hele bijzondere kalkoen, die gekenmerkt wordt door een mooie natuurlijke vetlaag en daarmee de kalkoen in de oven tegen uitdrogen beschermt. Vanzelfsprekend kun je voor de smaak wel gewoon lardeerspek gebruiken als je dat zou willen, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. het is in ieder geval heel belangrijk dat de kalkoen goed is ontdooid. Dit kan wel tot 2 dagen duren na ontvangst. Tips voor het ontdooien vind je bij www.boersenboers.nl/faqs/. Daar vind je ook tips als je bijvoorbeeld de kalkoen op de bbq wilt bereiden of al eerder wilt klaarmaken en later opwarmen.