Benodigdheden
10 st kastanjes
20 gram peterselie
1 grote sjalot
1 teentje knoflook
1 dl olijfolie
2dl zonnebloemolie om te frituren

Bereidingswijze

De kastanjes pellen en dan in kleine blokjes snijden van 1mm. Deze vervolgens frituren in een steelpannetje met de zonnebloemolie op ongeveer 150 a 160 graden. Maak de olie niet te heet, anders wordt de kastanje bitter dus test dit even met een klein beetje kastanjes; het frituren duurt ongeveer 1 min tot de kastanjes lichtbruin zijn. Haal de kastanjes blokjes uit de olie en laat ze uitlekken in een zeef. Hak de peterselie en meng dit met de gefrituurde kastanjes. Pel de knoflook en de sjalot en hak deze heel fijn en meng het met de olijfolie. Hiermee smeer je bijvoorbeeld de bovenkant van een hertenrug- of reefilet in, net voor u het gaat serveren. Daarna druk je het kastanje mengsel op het vlees.