Benodigheden (8 personen)
250gr ricotta
sap van 1/2 citroen
worchestersauce
1 pakje gerookte zalm van Boers & Boers
8 sprietjes bieslook
peper en zout

4 mini komkommers, in blokjes gesneden
1 pakje gerookte paling van Boers & Boers
2 sjalotjes, gesnipperd
2 granny smith appels, in blokjes gesneden
sap van 1/2 citroen
2 el goede olijfolie
125 gr crème fraîche
4 takjes platte peterselie, fijngehakt
peper en zout

2 avocado’s
125gr crème fraîche
2 el limoensap
1 pakje gerookte forel van Boers & Boers
peper en zout

Bereidingswijze (Kan enkele uren van tevoren)
Meng de ricotta met het citroensap en worchestersauce, peper en zout naar smaak.
Leg 2 plakjes gerookte zalm dakpansgewijs op elkaar. Schep een bergje ricotta in het midden en rol de zalm op tot een los torentje.
Top af met twee halve sprietjes bieslook.

Meng de komkommer met de sjalot en de appelblokjes.
Roer het citroensap, de olijfolie, de gehakte platte peterselie en peper en zout naars maak door de crème fraîche.
Roer door het komkommermengsel en verdeel dit over de borden met behulp van een dresseerring.
Snijd de paling in kleinere reepjes en leg op ieder komkommertorentje twee reepjes.

Haal de zalmrolletjes en de komkommertorentjes minstens een uur voor serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Bereiding, vlak voor serveren
Pureer het avocadovruchtvlees samen met de crème fraîche en het limoensap tot een grove mousse. Breng op smaak met peper en zout.
Vul 8 kleine glaasjes met de avocadomousse en verdeel er de blokjes gerookte forel over.