Het meest voor de hand liggend en heerlijk is natuurlijk de cranberry compote of een van de andere sauzen die je bij ons kunt bestellen. Maar als je een warme saus wilt serveren naast of in plaats van de cranberries dan kunnen we een heerlijke roomsaus van kastanjechampignons aanraden.

Benodigdheden(10 personen):
500 gram kastanje champignon
1 kleine gesnipperde ui
2dl room culinair
1dl witte droge wijn (bijvoorbeeld een scheutje van onze La Baume Viognier)
1 potje jus naturel poeder (Maggi)
3dl water
zout en peper

Bereidingswijze:
Champignons mooi in plakjes snijden en deze even licht aanbakken met de gesnipperde ui in een steelpan met een beetje bakboter. Dan afblussen met de witte wijn en deze even 3 min laten inkoken. Vervolgens het water en de room toevoegen en het geheel nog 4 min laten koken. Daarna jus naturel poeder toevoegen onder voortdurend roeren met een garde tot dat je de door jou gewenste saus dikte hebt. Tot slot nog op smaak brengen met wat peper en zout.

Om je gerecht helemaal compleet te maken kun je er een lekker stoofpeertje bij serveren. Ook deze zijn kant en klaar verkrijgbaar, maar het is natuurlijk veel leuker en lekkerder om deze zelf te maken. En zo moeilijk is het niet!