Benodigdheden:
500gr gedroogde abrikozen
400gr suiker
2 st kaneel pijpjes
40gr bakgember (geconfijte gember)
1 uitgeperste limoen
50gr poedersuiker
2 jonagold appel (gesneden in fijne blokjes)
50gr rozijnen
40 gr abrikozen siroop
50gr witte wijn azijn
1 sinaasappel (en 4 stukken gesneden met schil)

Bereidingswijze
De abrikozen laten weken in water (1 deel abrikozen 2 delen water)
Abrikozen uit het water halen en in een kookpan doen hierbij doe je de suiker,kaneelpijpjes,sinaasappel en 7 dl weekwater van de abrikozen dit geheel 3 uur laten trekken op +/- 80 graden .
Daarna alles laten afkoelen en de kaneel en sinaasppel verwijderen .
Dan de rest op een zeef laten uitlekken en in een keuken machine tot een grove compote draaien met de witte wijn azijn gember,limoensap,poedersuiker en abrikozen siroop.
Nu alles goed mengen met de blokjes appel en de gewelde rozijnen ).
Deze chutney kunt u gemakkelijk een week van te voren maken en is daarna weken houdbaar in de koelig.