Een heerlijke mix van groene groenten: 400g haricots verts, 400g sugar snaps en 400g gesneden groene courgette voor 10 personen.

Deze groenten eerst even schoonmaken. Dus bij de haricots verts even de buitenkant eraf snijden, bij de sugar snaps zit aan beide kanten een taai draadje wat je er even met een mesje uit moet trekken trekken en de courgette snijden we in in de lengte 1x door en snijden er dan plakjes van ter grootte van een halve cm.

Kook de groenten allemaal even apart af; dit is voor de haricots verts en de sugar snaps 4 min. in kokend water en voor de courgette ongeveer 1 min. Doe ze na het koken direct in koud water zodat ze niet nagaren en haal ze uit het water zodra ze zijn afgekoeld. Meng dan alle groenten en zet deze in de koelkast. Dit kun je al een dag van te voren doen zodat je op de dag de groenten alleen nog maar in een pan met een klontje roomboter hoeft op te warmen. Breng nog even op smaak met peper en zout.