Deze zijn kant en klaar te verkrijgen, maar als je van lekker koken houdt en er wel wat tijd aan wilt besteden dan hebben we ook nog een lekker recept voor je om iets moois voor je gasten op tafel te zetten.
Benodigdheden(10 personen):
1200 gram geschilde kruimige aardappels
130 gram roomboter
3x eigeel
snufje nootmuskaat
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Kook de aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet ze daarna af en laat ze even uitdampen. Stamp de aardappelen nu met een puree stamper tot puree. Roer met een spatel het eigeel en de zachte roomboter er door en breng het geheel op smaak met nootmuskaat en peper en zout.
Doe de puree nu in een spuitzak met een kartel spuit mondje en spuit op een bakplaat met bakpapier mooie rozetten van ongeveer drie cm hoog. Bak tijdens het rusten van de kalkoen de aardappel rozetten af in een oven van 200 graden ca. 20 minuten goud bruin.