Je kunt van alles serveren bij de kalkoen. Leuke tips zijn op veel blogs of in tijdschriften te vinden. Stoofpeertjes zijn ook kant&klaar te koop, maar het is natuurlijk altijd leuker (en daardoor lekkerder!) om het zelf te maken. Hieronder het recept. Overigens ook heerlijk met wat ijs bij het dessert!

Benodigdheden:
12 gieser wildeman stoofperen
1 liter slim geprijsde rode wijn
2dl crème de cassis
150 gr suiker
1 kaneel pijpje
1 sinaasappel
1 citroen

Bereidingswijze: 
De peertjes mooi schillen en in een pan leggen. Snijd de citroen en de sinaasappel in 4 stukken en doe deze met alle andere ingrediënten in de kookpan. Kook de peertjes gaar in ca. 40 minuten en laat ze dan afkoelen in dit vocht. Zorg dat er tijdens het koken een stukje bakpapier op de peertjes ligt in de pan zodat ze onder het vocht blijven tijdens het koken. Stoofpeertjes zijn het lekkerst als je ze een dag van te voren maakt, zodat alle smaken in de peer kunnen trekken. Op de dag dat je peertjes nodig hebt, warm je ze simpelweg in hun eigen vocht op.

Eetsmakelijk!