Sinds dit jaar verkopen we naast gevulde Copas kalkoen en Dukeshill hammen ook een aantal heerlijke ‘beef’ gerechten voor Kerst. Zo bieden we een klassieke Cote de Boeuf en een prachtige Beef Wellington aan. Deze laatste komt als toolkit, bestaande uit de allerbeste Chateaubriand van Dukeshill, Lomo ham, een mooie vulling van kastanjeschampignons, kipgehakt, shalotjes en natuurlijk bladerdeeg! Bij deze gerechten horen natuurlijk bijgerechten die het geheel culinair compleet maken. Wij geven je een paar snelle suggesties waarmee je je gasten heerlijk kunt verrassen zonder zelf een keukenprins(es) te hoeven zijn!

Spruitjes: een heerlijk bijgerecht bij vlees

Echte wintergroenten doen het altijd goed bij het kerstdiner. De nootachtige smaak van deze spruitjes met pancetta en kastanjes combineert heerlijk bij alle soorten rood vlees. Dit bijgerecht is ontzettend makkelijk te maken en kan eigenlijk niet misgaan. Bekijk ook eens dit recept voor geroosterde spruitjes met hazelnoten en balsamico. Ook lekker bij de gevulde kalkoen!

Zoete aardappelpuree: lekker en gezond

De zoete aardappel is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire wintergroenten. Niet vreemd, want de zoete aardappel geeft niet alleen kleur maar ook een hele lekkere smaak. Met verse kaneel en thijm breng je het ultieme kerstgevoel in de zoete aardappel naar boven. Voor deze romige zoete aardappelpuree heb je slechts een paar ingrediënten nodig en behalve het schillen van de aardappelen kost deze puree amper tijd. En daarom ideaal om te bereiden als het vlees gaart of rust. Wie wil variëren met puree kan ook kiezen voor een lekkere knolselderijcrème: romig, maar toch fris en net zo makkelijk.

Gepofte groenten

Gepofte groenten kun je in grote hoeveelheden maken en al eerder op de dag voorbereiden, zodat je ze op de avond zelf alleen maar even in de oven hoeft op te warmen. Snijd je favoriete wintergroenten in stukken en voeg olijfolie en knoflook toe. Leg tot slot verse tijm en rozemarijn op de groenten en schuif het geheel de oven in. Wat zout en peper erover en klaar! Met dit gerecht kun je eindeloos variëren. Meermaals opscheppen gegarandeerd!

Ook lekker om te serveren bij onze vleesgerechten

Naast bijgerechten hebben we ook een aantal heerlijke sauzen en glacés in ons assortiment. Zo hebben we een home made Jus de Veau van onze eigen chef Bert die perfect past bij ons gevogelte maar ook onze beef gerechten.

Meer inspiratie opdoen voor heerlijke bijgerechten? Bekijk hier onze selectie bijgerechten voor bij kalkoen en beef.