VERY VERY SPECIAL EASTER CHICKEN
Een rijk gevulde kip van Copas van ca. 3 kg, goed voor ruim 6-8 personen. Om het je nog makkelijker te maken hebben we de kip van binnen al helemaal ontbeend en gevuld. De vulling bestaat uit Copas kipgehakt en een combinatie van hartige en fris zoete ingrediënten zoals zongedroogde tomaat, mango, lente-ui, goji bessen en shiitake paddenstoelen. Voor een prachtig en heerlijk eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen. Daarnaast gaan de we voor de liefhebbers op herhaling met onze kalkoenrollade. Weliswaar met de vullingen die we voor kerst hebben samengesteld, maar ook uiterst geschikt voor Pasen voor als je een ‘clean cut’ stuk gevogelte wilt zonder botjes. En een ideale gelegenheid om onze rollade alvast eens uit te proberen voor Kerst dit jaar.
LOVELY SPECIALTIES
Hoewel het Pasen is, zijn er een paar ‘classics’ die we normaal met kerst verkopen, maar ook goed bij Pasen passen. Dus mocht je opnieuw willen genieten van deze mooie producten of ze een keer willen uitproberen dan is dit de kans! De Beef Wellington is nog beter geworden voor zover dat kon, met voor Pasen als basis een prachtige Chateaubriand van Hereford rund, een perfect bijpassende ham, beiden uit Limburg en natuurlijk onze eigen speciale vulling. Voor de beenham hebben we het ook dicht bij huis gezocht, met een ham van Limburgs kloostervarken! Met Pasen kan lam natuurlijk eigenlijk niet op het menu ontbreken en dat hebben we kunnen organiseren in de vorm van een hele mooie lamsrack.
ANDER LEKKERS
Naast de items die als hoofdgerecht voor een geslaagde Paastafel kunnen zorgen, hebben we nog een aantal mooie artikelen om het Paasweekend een extra feestelijk tintje te geven.
VIS VERWENNERIJ
Heerlijke visspecialiteiten, samen met topleverancier Schmidt Zeevis samengesteld. Zoals gerookte zalm, ook als grote moot van ruim 1 kg, ideaal voor grote gezelschappen, of relatiegeschenk! Maar ook prachtige Gravad Lachs. En inmiddels traditioneel paling en forel, eventueel te combineren tot een Trio van Vis met de gesneden gerookte zalm. Tot slot heerlijke Hollandse garnalen en speciaal door onze chef Bert bereide romige kreeftensoep.
VIS VERWENNERIJ
Heerlijke visspecialiteiten, samen met topleverancier Schmidt Zeevis samengesteld. Zoals gerookte zalm, ook als grote moot van ruim 1 kg, ideaal voor grote gezelschappen, of relatiegeschenk! Maar ook paling en forel, eventueel te combineren tot een Trio van Vis met de gesneden gerookte zalm. En heerlijke Hollandse garnalen en speciaal door onze chef Bert bereide romige kreeftensoep.
SAUZEN EN GLACE
Ter verrijking van onze producten hebben we een aantal sauzen in ons assortiment. Stuk voor stuk mooi uitgebalanceerd met prachtige ingrediënten en kruiding, zodanig samengesteld dat ze de smaak van de gerechten versterken in plaats van overheersen. Een mooi voorbeeld is de door onze eigen chef Bert ontwikkelde jus en daarnaast hebben we natuurlijk ook weer cranberry saus en de lekkerste piccalilli die we kennen, van onze leverancier Dukeshill.
SAUZEN EN GLACE
Ter verrijking van onze producten hebben we een aantal sauzen in ons assortiment. Stuk voor stuk mooi uitgebalanceerd met prachtige ingrediënten en kruiding, zodanig samengesteld dat ze de smaak van de gerechten versterken in plaats van overheersen. Een mooi voorbeeld is de door onze eigen chef Bert ontwikkelde jus en daarnaast hebben we natuurlijk ook weer cranberry saus en de lekkerste piccalilli die we kennen, van onze leverancier Dukeshill.
WITTE WIJN HEERLIJK BIJ GEVOGELTE EN VIS
Viognier, ook wel het zwoele zusje van chardonnay genoemd, vormt het perfecte huwelijk met gevogelte. Kenmerkend voor deze druif is haar bloemige zachtheid. Waar andere druiven allerlei technieken nodig hebben om zachter te worden, gaat dat bij viognier vanzelf. Mits de wijnboer haar kan temmen. Het is namelijk een behoorlijke lastpak. Niet voor niets noemde Harold Hamersma viognier ooit ‘de diva onder de druiven, die je met fluwelen handschoenen moet aanpakken’. Als je dat doet, heb je goud in handen.
En omdat het voorjaar eraan komt hebben we paar heerlijke frisse wijnen toegevoegd. Allereerst een mooie Prosecco van het huis Sacchetto. Heerlijk bij de borrel, maar ook lekker bij vis of ham bijvoorbeeld. En in een prachtige fles, uitstekend om het diner bruisend te beginnen! Fruitig, floraal met levendige zuren en niet te droog. En eventueel te combineren tot een heerlijk fleurig aperitief met de vlierbessensiroop van Oma Appel!
Een mooi rosé mag natuurlijk niet ontbreken en met de mooie , subtiele Provence-rosé van Château du Seuil, met in de geur bloemen, aardbeien, frambozen, peer en perzik, roze grapefruit, mooi zacht van smaak, mild en sappig, fijne zuren, droog maar niet te zuur of te streng. Krachtige, droge rosé. Lekker op een terras, bij tapas, olijven, gevogelte of dorade.
Tot slot een klassieke Pinot Grigio, ideaal voor onder meer vis, maar ook heerlijk bij de asperges. Hij komt van de terrasvormige wijngaarden van de Cembra-vallei, die gemiddeld op 300 tot 400 meter hoogte liggen, wat bijdraagt aan de exclusieve frisheid van de wijn.
BIJPASSENDE RODE WIJNEN
Tijdens een mooi diner past natuurlijk een mooie wijn. Maar we moeten in ons enthousiasme een beetje voorzichtig zijn om niet een wijn te kiezen die imponeert in plaats van één die perfect bij het eten past. Bij kalkoen moet je toch een beetje oppassen. Bij een te zware wijn gaan tannines dan al snel overheersen. Die doen het goed bij een sappig stuk rood vlees, maar niet bij delicate kalkoen.
Zoek dus een dito wijn uit. Geen krachtpatser, maar een elegante, gracieuze wijn. Laat dat nu net het synoniem voor Pinot Noir zijn. Deze druif laat zich niet gek maken. Doet niet aan concessies. Met zijn dunne schil is hij zeer gevoelig voor ziektes en moet hij niets hebben van hitte. Het is, kortom, een druif die de wijnboer met zachte hand moet verzorgen.
Zeg je pinot noir, dan zeg je Bourgogne. Natuurlijk. Klassieke stijl, waar aardse tonen voorop staan met zo’n typerend stalluchtje waar wijnliefhebbers gek genoeg dol op zijn. Dat alles gaat gepaard met rijp rood fruit, denk aan: net geplukte kersen, aardbeien en frambozen. We hoeven niet uit te leggen hoe goed dat gaat bij de vulling, toch?
We hebben een klassieke Franse Pinot Noir uit de Bourgogne van Pascal Clement. We hebben bij de speciale wijnen zelfs nog een hele mooie, wat zwaardere en dito geprijsde Pinot Noir van Domaine Perdrix, eveneens uit de Bourgogne. Maar daarnaast hebben we ook wat goedkopere alternatieven, zoals de ‘Godfather in the kitchen’, de Zinfandel van de regisseur Coppola, een iets zwaardere rode wijn van de zinfandel druif, vergelijkbaar met de Italiaanse primitivo. Nog steeds niet overheersend bij de kalkoen en daardoor heerlijk bij de vulling met vijgen en ook heerlijk bij rood vlees.
Verder hebben we gekozen voor een mooie betaalbare Valpolicella en tot slot een heerlijke soepele en makkelijke rode wijn, de Sembro, voor ons een rode favoriet om werkelijk overal bij te drinken, zelfs heerlijk gewoon zo, op een mooi winter namiddag.
ONZE SPECIALE WIJNEN
We konden de verleiding niet weerstaan om een klein beetje decadent te doen. Het is tenslotte maar één keer per jaar kerst. Voor wie wil uitpakken, hebben we een aantal hele bijzondere wijnen uitgekozen.
We hebben de heerlijke en relatief goed betaalbare Champagne de St Marceaux om het kerstdiner bruisend te beginnen, maar natuurlijk ook heerlijk om het nieuwe jaar straks feestelijk in te luiden. Dit is ook de champagne die we bij de Felix Selections leveren.
Verder hebben we een van onze eigen absolute favorieten toegevoegd, de Amarone versie van de Valpolicella van het huis Soprasasso. Echt prachtig, heerlijk vol, lekker bij vlees, maar ook kaas. Misschien wat zwaar voor bij de kalkoen, maar wel verleidelijk om het stiekem toch gewoon te doen.
Daarnaast hebben we een hele bijzondere rode wijn in ons assortiment. Château Musar 2012 uit Libanon. Je zou het niet zeggen, maar Libanon is een van de oudste wijnlanden ter wereld. Hier vond al wijnbouw plaats nog voordat ze er ook maar aan dachten in Frankrijk. Château Musar staat aan de top en wordt in dezelfde adem genoemd met de grote namen uit Bordeaux, Bourgogne en de Rhône. Vergelijken kun je ze niet, het is een unieke stijl die verrassend genoeg perfect past bij kalkoen. Het geheim zit ‘m in de jarenlange rijping.
Tot slot hebben we dit jaar een absolute topper uit de Bourgogne, namelijk een Nuits St. Georges aoc ‘Domaine des Perdrix’ uit 2018 uit het noordelijke gedeelte van de Côte d’Or, de Côte de Nuits. Hier bevinden zich de wijndorpen waar de Pinot Noir het best tot rijping komt, waar de rode Bourgognes de meeste finesse hebben, in combinatie met kracht en complexiteit.
Onderstaande producten zijn na Pasen, in de aanloop naar Kerst weer bestelbaar
VERY, VERY SPECIAL TURKEY: KALKOEN VOOR 12-14 PERSONEN
Een rijk gevulde Copas kalkoen van ca. 5.0 kg, goed voor ruim 12 personen. Om het je nog makkelijker te maken hebben we de kalkoen al helemaal vanbinnen ontbeend en op exquise wijze gevuld. Voor de vulling wordt vlees gebruikt van de speciale kalkoenen en kippen die vrij rondlopen op het Copas landgoed. Dit wordt als verfijnd gehakt gecombineerd tot een heerlijke zoet hartige vulling met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. Voor een prachtig en nog lekkerder eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.
Naast de bekende traditionele vulling, hebben we nu ook een iets aangepaste variant, iets meer uitgesproken met onder meer kaneel en kardamom en om het echt speciaal te maken ook heerlijke vijgen. Mocht je hierin interesse hebben, dan is het goed om te weten dat we van deze variant in dit eerste jaar een beperkte voorraad zullen hebben.
Tot slot hebben we natuurlijk ook weer een glutenvrije variant van de traditionele vulling en ook een hele kalkoen die niet van binnen ontbeend is en zonder vulling wordt geleverd.
Ons aanbod van kalkoenen is ruim afgestemd op de verwachte vraag. We zijn tot en met 19 december geopend, maar ons advies is niet tot het allerlaatste moment te wachten om teleurstelling te voorkomen. Eenmaal besteld betekent vanzelfsprekend dat we de levering kunnen garanderen.
DEMI TURKEY: HALVE KALKOEN VOOR RUIM 6 PERSONEN
Onze ‘halve kalkoen’ is uitermate geschikt voor kleinere gezelschappen (ruim 6 personen). De kalkoen is vanbinnen ontbeend en mooi gevuld, met precies hetzelfde effect als de hele gevulde kalkoen. Je kunt hem mooi in plakjes snijden en bij het opdienen is het net een mooie Iberico ham met been. Ook de vulling is hetzelfde als bij de hele kalkoen. Voor de vulling wordt vlees gebruikt van de speciale kalkoenen en kippen die vrij rondlopen op het Copas landgoed. Dit wordt als verfijnd gehakt gecombineerd tot een heerlijke zoet hartige vulling met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. We hebben ook bij de demi turkey de variant met vijgen en extra specerijen. Welke variant je ook kiest, beiden staan voor een prachtig en heerlijk eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.
Ons aanbod van kalkoenen is ruim afgestemd op de verwachte vraag. We zijn tot en met 19 december geopend, maar ons advies is niet tot het allerlaatste moment te wachten om teleurstelling te voorkomen. Eenmaal besteld betekent vanzelfsprekend dat we de levering kunnen garanderen.
ROLLADE GEVULDE KALKOEN VOOR RUIM 6 PERSONEN
Onze kalkoenrollade, of zoals de Engelsen zouden zeggen ‘Stuffed Turkey Breast Roast’ is ideaal voor wat kleinere gezelschappen die wel graag traditioneel kerst willen vieren met een van onze heerlijke gevulde kalkoenen, maar het ook bij het snijden en verdelen wat makkelijker willen maken! De rollade komt in beide vullingen, dus de traditionele met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika en de wat meer uitgesproken variant waar we nog vijgen en extra specerijen aan toevoegen. De rollade weegt ca. 1,5 kg. Dat is genoeg voor ca. 6-8 personen. Het grote voordeel is dus dat het makkelijk is om plakjes te snijden, wat minder bourgondisch, maar het presenteert en verdeelt wat makkelijker. En je kunt ook nog iets bewaren voor een later moment, dus het is ook geschikt als je met wat minder mensen bent of het als onderdeel van bijvoorbeeld een buffet wilt presenteren. En ook in dit geval staan beide varianten voor een prachtig en heerlijk eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.
Ons aanbod van kalkoenen is ruim afgestemd op de verwachte vraag. We zijn tot en met 19 december geopend, maar ons advies is niet tot het allerlaatste moment te wachten om teleurstelling te voorkomen. Eenmaal besteld betekent vanzelfsprekend dat we de levering kunnen garanderen.
VERY, VERY SPECIAL CHICKEN: GEVULDE KIP RUIM VOOR 6 PERSONEN
Een rijk gevulde kip van Copas van ca. 3 kg, goed voor ruim 6 personen. Om het je nog makkelijker te maken hebben we de kip al helemaal ontbeend en gevuld. Voor de vulling wordt vlees gebruikt van de speciale kalkoenen en kippen die vrij rondlopen op een schitterend landgoed. Dit wordt als verfijnd gehakt gecombineerd tot een heerlijke zoet hartige vulling met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. Voor een prachtig en nog lekkerder eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.