VERY VERY SPECIAL EASTER CHICKEN

Een rijk gevulde kip van Copas van ca. 3 kg, goed voor ruim 6-8 personen. Om het je nog makkelijker te maken hebben we de kip van binnen al helemaal ontbeend en gevuld. De vulling bestaat uit Copas kipgehakt en een combinatie van hartige en fris zoete ingrediënten zoals zongedroogde tomaat, mango, lente-ui, goji bessen en shiitake paddenstoelen. Voor een prachtig en heerlijk eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.

Paaskip
3 kg

gevuld en ontbeend

€74,95

€9,50 pp.

Wiltshire beenham
1.2 kg

Ambachtelijke bereide beenham

€40,00

 

ST GEORGE’S HAM (AL GEGLACEERD)
1.2 kg

Ambachtelijke bereide geglaceerde beenham

€45,00

 

Beef wellington

550G CHATEAUBRIAND + 400G VULLING EN LOMO HAM

€74,50

€14,90 pp.

DUKESHILL SPECIALTIES

We hebben een heel mooi aanvullend assortiment samengesteld met Dukeshill, hofleverancier van het Britse Koningshuis en beroemd om haar Free Range Wiltshire ham, maar ook tal van andere producten die niet kunnen ontbreken bij een feestelijk diner, zoals zalm en heerlijke desserts en kazen, maar ook een heerlijk, nu ook in Nederland populair product als pulled pork.

WE ZIJN OPEN TOT 31 MAART

DUKESHILL SPECIALTIES

Dukeshill heeft ook tal van heerlijke suggesties als je nog iets zoekt als voorgerecht, bijgerecht gewoon lekker tussendoor of als nagerecht.  We hebben deze Pasen onder meer gekozen voor hun excellente zalm, de ‘pigs in blanket’, BBQ Pulled Pork en op veler verzoek de Sticky Toffee Pudding.

Oak Smoked Salmon
400 g

Gerookt op eikenhout

€28,50

 

BBQ Pulled Pork
650 gr

Ham

€15,00

€3,75 pp.

Sticky Toffee Pudding 435 gr

England's favourite dessert

€15,00

 
WE ZIJN OPEN TOT 31 MAART

Jus
de Veau

met dragon
voor gevogelte

€5,49

Jus de veau

met port

€5,99

Coronation sauce

apricots

€4,99

Brandy
Butter

€5,99

SAUZEN EN GLACE

Ter verrijking van onze producten hebben we een aantal sauzen in ons assortiment en een glacé voor bij de ham. Stuk voor stuk mooi uitgebalanceerd met prachtige ingrediënten en kruiding, zodanig samengesteld dat ze de smaak van de gerechten versterken in plaats van overheersen. Een mooi voorbeeld is de door onze eigen chef Bert ontwikkelde jus, maar ook de heerlijke dille & mustard sauce van Dukeshill en de bij onze klanten favoriete glacé voor bij de ham, de honey & mustard.

SAUZEN EN GLACE

Ter verrijking van onze producten hebben we een aantal sauzen in ons assortiment en een glacé voor bij de ham. Stuk voor stuk mooi uitgebalanceerd met prachtige ingrediënten en kruiding, zodanig samengesteld dat ze de smaak van de gerechten versterken in plaats van overheersen. Een mooi voorbeeld is de door onze eigen chef Bert ontwikkelde jus, maar ook de heerlijke dille & mustard sauce van Dukeshill en de bij onze klanten favoriete glacé voor bij de ham, de honey & mustard.

Honey & mustard glaze

€6,99

Dill & mustard

€5,99

proper picalilli

€7,50 - €17,50

WE ZIJN OPEN TOT 31 MAART

HET IDEALE MES EN SNIJPLANK

€95 - €170

THE PERFECT KNIFE AND CUTTING BOARD

Samen met familiebedrijf en dé messenspecialist Robert Herder hebben we het ideale mes ontworpen voor het aansnijden van gevulde kalkoen, Beef Wellington of andere mooie vleesgerechten. Volledig met de hand gemaakt en van de allerbeste kwaliteit, voor levenslang culinair plezier! We bieden dit mes aan voor de helft van de prijs bij aankoop van minimaal € 90 (excl. bezorgkosten) aan andere producten. Eenzelfde actie doen we voor een ander pracht product, namelijk de snijplank die Robert Herder speciaal voor ons gemaakt heeft, van kersenhout, net als het heft van het mes. Je kunt de snijplank voor de helft van de prijs aanschaffen bij aankoop van minimaal € 130 (excl. bezorgkosten). We weten het, het is niet goedkoop, zelfs niet na de enorme korting, maar zoiets moois is nergens te koop en een pronkstuk voor elke serieuze gastvrouw- of -heer! Mooier wordt het niet!

WITTE WIJN EN ROSÉ

Viognier, ook wel het zwoele zusje van chardonnay genoemd, vormt het perfecte huwelijk met gevogelte. Kenmerkend voor deze druif is haar bloemige zachtheid. Waar andere druiven allerlei technieken nodig hebben om zachter te worden, gaat dat bij viognier vanzelf. Mits de wijnboer haar kan temmen. Het is namelijk een behoorlijke lastpak. Niet voor niets noemde Harold Hamersma viognier ooit ‘de diva onder de druiven, die je met fluwelen handschoenen moet aanpakken’. Als je dat doet, heb je goud in handen.

Als instapper voor onze witte wijnen hebben we daarom de de viognier van Dumamet gekozen. Mooi krachtig in de geur, abrikozen, acacia-bloesem, amandelen, breed en open, rijp en mollig, zacht en weelderig, klein vetje. Een prima aperitief, mooi te combineren met gevogelte, salades en visgerechten.

Met de lente en zomer in aantocht, leek het ons leuk en lekker om een mooie rosé in het assortiment te hebben. We hebben, hoe kan het ook anders, gekozen voor een Provençaalse rosé, de Coteaux d’Aix-en-Provence aop ‘Château du Seuil’. Een heerlijke mondvol! Subtiel, met in de geur bloemen, aardbeien, frambozen, peer en perzik, roze grapefruit en mooi zacht van smaak, mild en sappig, fijne zuren, droog maar niet te zuur of te streng.

Tot slot hebben we een mooie biologische chardonnay van Limoux druiven. Chateau de Gaure bevindt zich in dit deel van de Languedoc, op de uitlopers van de Pyreneeën waar het verrassend koel is, en daarmee zorgt voor een chardonnay met veel spanning en frisheid. De wijnmaker, Pierre Fabre is ook kunstenaar, met zijn atelier in een oud kapelletje op zijn Chateau. Franser wordt het niet!

Dumanet Viognier

€9,50

Château du Seuil
Rosé

€11,50

Limoux Château
de Gaure

€15,95

WE ZIJN OPEN TOT 31 MAART

Sembro Ribera del Duero Tempranillo

€12,50

Spätburgunder Holzfass qba 'Köbelin'

€17,50

Copplola Zinfandel ‘Diamond Collection’

€18,50

Bourgogne Pinot Noir aoc 'Le Renard'

€19,50

RODE WIJNEN IDEAAL VOOR GEVOGELTE

Tijdens een mooi diner voor Pasen of Kerst pakken we uit. We halen alles uit de kast en hebben al snel de neiging om een wijn te kiezen die imponeert in plaats van één die perfect bij het eten past. Bij gevogelte moet je toch een beetje oppassen. Tannines zijn de vijand. Die doet het goed bij een sappig stuk rood vlees, maar niet bij delicate kalkoen.

Zoek dus een dito wijn uit. Geen krachtpatser, maar een elegante, gracieuze wijn. Laat dat nu net het synoniem voor pinot noir zijn. Deze druif laat zich niet gek maken. Doet niet aan concessies. Met zijn dunne schil is hij zeer gevoelig voor ziektes en moet hij niets hebben van hitte. Het is, kortom, een druif die de wijnboer met zachte hand moet verzorgen.

Zeg je pinot noir, dan zeg je Bourgogne. Natuurlijk. Klassieke stijl, waar aardse tonen voorop staan met zo’n typerend stalluchtje waar wijnliefhebbers gek genoeg dol op zijn. Dat alles gaat gepaard met rijp rood fruit, denk aan: net geplukte kersen, aardbeien en frambozen. We hoeven niet uit te leggen hoe goed dat gaat bij de vulling, toch?

We hebben een klassieke Franse pinot noir uit de Bourgogne, van wijnhuis Devillard. De naam van de wijn is ‘Renard’, dus een wijn met zo’n naam wil natuurlijk niets liever dan dicht bij kalkoen of kip zijn!! Daarnaast hebben we een prachtige Spätburgunder, onze eigen favoriet, van Weingut Köbelin. De Spätburgunder is het Duitse equivalent van pinot noir en de laatste jaren steeds populairder geworden onder liefhebbers. En logisch, want ook deze Spätburgunder kenmerkt zich door fruitig en sappig van smaak, goede, soepele tannines en subtiele tonen van vanille en ceder in de afdronk. Lekker bij de kalkoen, maar ook prima bij wildgerechten. Datzelfde geldt voor de ‘Godfather in the kitchen’, de Zinfandel van de regisseur Coppola, een iets zwaardere rode wijn van de zinfandel druif, vergelijkbaar met de Italiaanse primitivo. Nog steeds niet overheersend bij de kalkoen en daardoor heerlijk bij de vulling met vijgen en ook heerlijk bij rood vlees.

Tot slot hebben we nog een heerlijke instap rode wijn, de Sembro, voor ons een rode favoriet om werkelijk overal bij te drinken, zelfs heerlijk gewoon zo, op een mooie namiddag.

RODE WIJNEN VOL EN UITSTEKEND BIJ ROOD VLEES EN KAZEN

Omdat we tegenwoordig ook een aantal mooie opties hebben buiten de kalkoen, hebben we besloten ook een aantal wijnen op te nemen die wat voller zijn van smaak en uitstekend combineren met vleesgerechten zoals bijvoorbeeld Beef Wellington. En een kans om zelf van een aantal van onze eigen favorieten te genieten! Zoals bijvoorbeeld een mooie betaalbare Valpolicella of een heerlijke Siciliaanse Amarone. Daarnaast wilden we ook een lekkere bijpassende Franse wijn en kwamen met onze adviseurs uit op de Brunel de la Gardine van de kleigronden van de Gigonda, een volle wijn met duidelijke aroma’s van zwart en rood fruit. Heerlijk sappig met fluweelzachte tannines.

Tot slot konden we het niet laten om het iets lager geprijsde zusje van onze Chateau Musar (zie de specials) toe te voegen, uit de Bekaa Vallei in Libanon en een smaakvolle rode wijn, die barst van de kruiden, pruimen en vijgen in de geur; hij is heerlijk zacht in de smaak, romig en licht peperig. Ook weer heerlijk bij Beef Wellington of andere

Valpolicella Ripasso doc 'Soprasasso'

€14,95

Gigondas Rouge aoc 'Brunel de la Gardine'

€27,50

Hochar Père et Fils

€27,50

St Marceaux Brut Champagne

€39,00

Mercurey Rouge aoc 'Château de Chamirey'

€35,00

Soprasasso Amarone della Valpolicella

€32,50

Château Musar Red 2013

€45,00

ONZE SPECIALE WIJNEN

We kunnen het niet laten om een klein beetje decadent te doen. Het is tenslotte maar één keer per jaar kerst. Voor wie wil uitpakken, hebben we een aantal hele bijzondere wijnen uitgekozen.

We hebben de heerlijke en relatief goed betaalbare Champagne de St Marceaux om het kerstdiner bruisend te beginnen, maar natuurlijk ook heerlijk om het nieuwe jaar straks feestelijk in te luiden. Dit is ook de champagne die we bij de Felix Selections leveren.

Daarnaast hebben we een hele bijzondere rode wijn in ons assortiment. Château Musar 2013 uit Libanon. Je zou het niet zeggen, maar Libanon is een van de oudste wijnlanden ter wereld. Hier vond al wijnbouw plaats nog voordat ze er ook maar aan dachten in Frankrijk. Château Musar staat aan de top en wordt in dezelfde adem genoemd met de grote namen uit Bordeaux, Bourgogne en de Rhône. Vergelijken kun je ze niet, het is een unieke stijl die verrassend genoeg perfect past bij kalkoen. Het geheim zit ‘m in de jarenlange rijping.

Natuurlijk kan ook een echte Bourgondische topper niet ontbreken en daarvoor hebben we de Château de Chamirey gekozen, uit 2017. Natuurlijk pinot noir, fluweel zacht en soepel en heerlijk om relatief jong te drinken. En dan als allerlaatste wilden we toch nog een uitzonderlijke Valpolicella in ons assortiment, de Soprasasso Amarone della Valpolicella. Alleen van de naam krijg je al zin! Een prachtige Italiaanse wijn en subliem bij rood vlees en kaas, maar ook puur heerlijk vol, bij de open hard op een van die dagen dat je alleen nog maar aan rode wijn kunt denken.

VERY VERY SPECIAL BEER

Dit jaar hebben we in samenwerking met TV chef Jeremy Vermolen een hele speciale toevoeging bedacht in aanvulling op onze wijnen, namelijk een prachtig bier met een nog mooier verhaal.

Het bijzondere van dit bier is dat het een donker bier is dat 7 maanden op oude vaten van het beroemde sherry huis Pedro Ximinez heeft gelegen. Vandaar de aanduiding PX. Hierdoor krijgt het bier een hele bijzondere zoet bittere smaak van rozijnen, vanille en vleugje citrus. Deze heerlijke zachte bittere smaakt past daarmee perfect bij onze gevogelte, maar bijvoorbeeld ook bij onze kazen. En is sowieso een must voor de BBQ aficionados onder ons!

Wild Mill 330ml

€3,99

Wild Mill 750ml

€12,99

Onderstaande producten zijn na Pasen, in de aanloop naar Kerst weer bestelbaar

DE COPAS VERY VERY SPECIAL TURKEY

Een rijk gevulde Copas kalkoen van ruim 4 – 4.5 kg, goed voor zo’n 10-12 personen. Om het je nog makkelijker te maken hebben we de kalkoen al helemaal van binnen ontbeend en op exquise wijze gevuld. Voor de vulling wordt vlees gebruikt van de speciale kalkoenen en kippen die vrij rond lopen op het Copas landgoed. Dit wordt als verfijnd gehakt gecombineerd tot een heerlijke zoet hartige vulling met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. Voor een prachtig en nog lekkerder eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.

COPAS TURKEY
4 - 4.5 KG

gevuld en ontbeend

€117,50

COPAS TURKEY
4 - 4.5 KG

GEVULD, ONTBEEND EN GLUTENVRIJ

€119,50

COPAS TURKEY
5 KG

HEEL (MET BOT) ONGEVULD

€105,00

COPAS ‘DEMI TURKEY’
2 - 2.5 KG

ONTBEEND EN GEVULD MET HEERLIJK ZOETE EN HARTIGE VULLING

€79,00

COPAS ‘DEMI TURKEY’

Onze ‘halve kalkoen’ is uitermate geschikt voor kleinere gezelschappen (ca 6 personen). De kalkoen is van binnen ontbeend en mooi gevuld, met precies hetzelfde effect als de hele gevulde kalkoen. Je kunt hem mooi in plakjes snijden en bij het opdienen is het net een mooie ham met been. Ook de vulling is hetzelfde als bij de hele kalkoen. Voor de vulling wordt vlees gebruikt van de speciale kalkoenen en kippen die vrij rond lopen op het Copas landgoed. Dit wordt als verfijnd gehakt gecombineerd tot een heerlijke zoet hartige vulling met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. Voor een prachtig en nog lekkerder eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We leveren een makkelijke handleiding, een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.

Felix’ selection
‘The One’

Deze mooie selectie, gemaakt door Felix Wilbrink, bestaat uit een variëteit aan producten uit onze shop en een aantal unieke aanvullingen. Te gebruiken voor een uitgebreid diner met ruim 8 personen of om de kerstdagen met verschillende genietmomenten door te brengen. We rekenen verder geen bezorgkosten en hebben er nog een mooie fles bubbels bij gedaan als extra voordeel.

DEZE SELECTIE BESTAAT UIT:
Halve gevulde kalkoen
Wiltshire beenham 1.2 kg
Honey & Mustard glacé
Gerookte Schotse zalm, 400 gram
Engelse kazen:
* Colston Basset Shropshire Blue 450g
* Linconshire Poacher 500g
* Perl Las 200g
Pot ingekookt fruit voor bij de kazen 125g
Speciale crackers voor de kazen 450g
Kippenleverpaté met port 230g
Christmas Pudding 454g

Met gratis fles Franciacorta Gran Cuvee Brut ‘Alma Orange’ (ter waarde van € 30)

Felix' selection
"The One"


Kerstdiner voor ruim 8 personen. Incl. bezorgkosten en een gratis fles Franciacorta Gran Cuvee Brut

€175,00

Felix’ selection
‘The Max’

Deze mooie selectie, gemaakt door Felix Wilbrink, bestaat uit een variëteit aan producten uit onze shop en een aantal unieke aanvullingen. Te gebruiken voor een uitgebreid diner met ruim 14 personen of om de kerstdagen met verschillende genietmomenten door te brengen. We rekenen verder geen bezorgkosten en hebben er nog een mooie fles bubbels bij gedaan als extra voordeel.

DEZE SELECTIE BESTAAT UIT:
Hele gevulde kalkoen
Wiltshire beenham 1.2 kg
Honey & Mustard glacé
2x Gerookte Schotse zalm, 400 gram
Engelse kazen:
* Colston Basset Shropshire Blue 450g
* Linconshire Poacher 500g
* Perl Las 200g
Pot ingekookt fruit voor bij de kazen 125g
Speciale crackers voor de kazen 450g
Kippenleverpaté met port 430g
Christmas Pudding 1 kg

Met gratis fles Franciacorta Gran Cuvee Brut ‘Alma Orange’ (ter waarde van € 30)

Felix' selection
"The Max"


Kerstdiner voor ruim 14 personen. Incl. bezorgkosten en een gratis fles Franciacorta Gran Cuvee Brut

€329,00