VERY, VERY SPECIAL TURKEY: KALKOEN VOOR CA. 12 PERSONEN

Een rijk gevulde Copas kalkoen van ca. 5.0 kg, goed voor 12 personen. Om het je nog makkelijker te maken hebben we de Copas kalkoen samen met partner en specialist Adlington al helemaal vanbinnen ontbeend en op exquise wijze gevuld. Voor de vulling gebruiken we verfijnd kalkoen- en kipgehakt, gecombineerd tot een heerlijk zoet hartig recept met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika en bij kerst passende kruiden. Daarnaast hebben we nog een variant met dezelfde samenstelling, maar verder nog vijgen en extra specerijen. Beide varianten hebben in de loop der jaren tot zeer lovende recensies geleid, van journalisten en onze klanten!

Al met al een hele mooie basis voor een prachtig en heerlijk eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We hebben een makkelijke handleiding ontwikkeld, ook al jaren beproefd en leveren een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.

Beide varianten zijn ook als glutenvrije optie verkrijgbaar.

Tot slot kun je natuurlijk ook kiezen voor een ongevulde, niet ontbeende kalkoen om deze zelf te vullen. Dat scheelt vanzelfsprekend aanzienlijk in prijs, omdat het ontbenen zoals wij dat doen zeer specialistisch en arbeidsintensief is. Zelf vullen kan natuurlijk wel. De Engelsen doen niet anders! We hebben daar met culinair journalist Felix Wilbrink en onze chef Bert van Rijt een filmpje van gemaakt. Je kunt natuurlijk zelf een vulling maken, maar om het iets makkelijker te maken verkopen we onze vulling ook los in hetzelfde gewicht als we zelf bij de gevulde kalkoen gebruiken (800 gram).

copas turkey
ca. 5.0 kg

ONTBEEND EN GEVULD MET HEERLIJK ZOETE EN HARTIGE VULLING

  • Kalkoen en kip gehakt
  • Cranberries, appeltjes, abrikozen
  • Kastanjechampignons, bosui, rode uit, paprika
  • Kruiden en specerijen

€164,50

€13,50 pp.
Nog voldoende voorraad

copas turkey
ca. 5.0 kg

ONTBEEND EN GEVULD MET HEERLIJK ZOETE EN HARTIGE VULLING MET FIGS & EXTRA SPICES

  • Kalkoen en kip gehakt
  • Cranberries, appeltjes, abrikozen
  • Kastanjechampignons, bosui, rode uit, paprika
  • Kruiden en specerijen
  • Extra: vijgen, kaneel, kardemom en vleugje kruidnagel

€164,50

€13,50 pp.

copas turkey
ca. 5.5 kg

heel (niet ontbeend) ongevuld

  • Traditionally British
  • Award winning
  • Kan zelf gevuld worden – volgens eigen recept of met los te bestellen Boers&Boers vulling

€119,00

€12,00 pp.
Nog voldoende voorraad

SPECIALE BOERS&BOERS VULLING CA. 800 GRAM

TRADITIONEEL OF MET FIGS & EXTRA SPICES

  • Kalkoen en kip gehakt
  • Cranberries, appeltjes, abrikozen
  • Kastanjechampignons, bosui, rode uit, paprika
  • Kruiden en specerijen
  • Ook variant met extra vijgen, kaneel, kardemom en vleugje kruidnagel

€24,50

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

Copas ‘Demi Turkey’
ca. 2.5 kg

Ontbeend en gevuld met heerlijk zoete en hartige vulling

€99,00

€14,00 pp.

Copas ‘Demi Turkey’
ca. 2.5 kg

Ontbeend en gevuld met heerlijk zoete en hartige vulling met FIGS & EXTRA SPICES

€99,00

€14,00 pp.

DEMI TURKEY: HALVE KALKOEN VOOR RUIM 6 PERSONEN

Onze ‘halve kalkoen’ is uitermate geschikt voor kleinere gezelschappen (ruim 6 personen). De kalkoen is vanbinnen ontbeend en mooi gevuld, met precies hetzelfde effect als de hele gevulde kalkoen. Je kunt hem mooi in plakjes snijden en bij het opdienen is het net een mooie Iberico ham met been. Ook de vulling is hetzelfde als bij de hele kalkoen. Voor de vulling wordt vlees gebruikt van de speciale kalkoenen en kippen die vrij rondlopen op het Copas landgoed. Dit wordt als verfijnd gehakt gecombineerd tot een heerlijke zoet hartige vulling met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika. We hebben ook bij de demi turkey de variant met vijgen en extra specerijen. Welke variant je ook kiest, beiden staan voor een prachtig en heerlijk eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We hebben een makkelijke beproefde handleiding gemaakt en leveren een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

ROLLADE VAN GEVULDE KALKOEN VOOR CA. 6 PERSONEN EN PAUPIETTES

Onze kalkoenrollade, of zoals de Engelsen zouden zeggen ‘Stuffed Turkey Breast Roast’ is ideaal voor wat kleinere gezelschappen die wel graag traditioneel kerst willen vieren met een van onze heerlijke gevulde kalkoenen, maar het ook bij het snijden en verdelen wat makkelijker willen maken! De rollade komt in beide vullingen, dus de traditionele met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika en de wat meer uitgesproken variant waar we nog vijgen en extra specerijen aan toevoegen.

De rollade weegt ca. 1,5 kg. Dat is genoeg voor ca. 6 personen. Het grote voordeel is dus dat het makkelijk is om plakjes te snijden, wat minder bourgondisch, maar het presenteert en verdeelt wat makkelijker. Ideaal voor als je met wat minder mensen bent of het als onderdeel van bijvoorbeeld een buffet wilt presenteren.

Beide varianten staan voor een prachtig en heerlijk eindresultaat, toprestaurant waardig, zelf thuis gemaakt. We hebben een makkelijke handleiding ontwikkeld, ook al jaren beproefd en leveren een speciale marinade en een echte vleesthermometer mee om een perfect gegaard eindresultaat te garanderen.

Tot slot hebben we nog paupiettes, gevulde kalkoenrolletjes van Adlington, omwikkeld met heerlijke bacon.

COPAS ROLLADE VAN KALKOEN CA. 1.5 KG

MET HEERLIJKE ZOETE EN HARTIGE VULLING

  • Verfijnd kalkoen en kip gehakt
  • Cranberries, appeltjes, abrikozen
  • Kastanjechampignons
  • Bosui, rode uit, paprika
  • Kruiden en specerijen

€95,00

€13,50 pp.

COPAS ROLLADE VAN KALKOEN CA. 1.5 KG

heerlijk zoete en hartige vulling met FIGS & EXTRA SPICES

  • Verfijnd kalkoen en kip gehakt
  • Cranberries, appeltjes, abrikozen
  • Kastanjechampignons
  • Bosui, rode uit, paprika
  • Kruiden en specerijen
  • Extra: vijgen, kaneel, kardemom en vleugje kruidnagel

€95,00

€13,50 pp.

TURKEY PAUPIETTES
4 X 230 GRAM

GEVULDE KALKOENROLLETJES MET BACON OMWIKKELD

  • ADLINGTON TURKEY PAUPIETTES
  • GEVULDE KALKOENROLLETJES
  • MET BACON OMWIKKELD
  • 4 STUKS VAN CA. 230 GRAM
  • Boers&Boers of Adlington vulling

€39,00

€9,75 pp / €8,75 pp.
Nog voldoende voorraad

GRATIS FLES PROSECCO (€ 16.50) BIJ BESTEDING VANAF € 225,-

ADLINGTON CHICKEN
CA. 3 KG

APPLE FED COCKEREL ENGLISH LABEL
ONTBEEND EN TRADITIONEEL GEVULD

  • Kalkoen en kip gehakt
  • Cranberries, appeltjes, abrikozen
  • Kastanjechampignons, bosui, rode uit, paprika
  • Kruiden en specerijen

€97,50

€13,75 pp.

ADLINGTON CHICKEN
CA. 3.0 KG

APPLE FED COCKEREL ENGLISH LABEL
HEEL (NIET ONTBEEND) ONGEVULD








€75,00

€10,75 pp.

Onze zeer speciale kip komt van onze partner Adlington, het familiebedrijf met eigen farm dat ook onze Copas kalkoenen ontbeent en vult. We zeggen kip maar officieel is het een prijswinnende “free range cockerel”, dus een vrij rondlopende haan, net als onze kalkoenen met alle zorg omgeven en gevoed met lokale granen en, heel bijzonder, appels! Het gevogelte wordt zoals onze kalkoenen met zorgvuldige aandacht en respect geslacht en het vlees wordt op traditionele en ambachtelijke wijze bereid, vergelijkbaar met hoe dat met wild gebeurt. Prachtig van smaak en niet te vergelijken met wat er regulier te koop is.

Onze gevulde kip is al helemaal ontbeend en gevuld. Voor de vulling gebruiken we verfijnd kalkoen- en kipgehakt, gecombineerd tot een heerlijk zoet hartig recept met onder meer cranberries, kastanjechampignons, appeltjes, abrikozen, een bosuitje, rode ui en paprika en bij kerst passende kruiden.

Net als de kalkoen kunnen we de kip ook ongevuld leveren, zodat je er zelf nog mee aan de slag kan. Bijvoorbeeld met onze losse vulling, met je eigen vulling of op de BBQ met een ‘beer can’ voor de ruigere kerstvierders onder ons!

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

THE PERFECT KNIFE

Samen met familiebedrijf en dé messenspecialist Robert Herder hebben we het ideale mes ontworpen voor het aansnijden van gevulde kalkoen, Beef Wellington of andere mooie vleesgerechten. Volledig met de hand gemaakt en van de allerbeste kwaliteit, voor levenslang culinair plezier! We bieden dit mes aan voor de helft van de prijs (van € 110 voor € 55) bij aankoop van minimaal € 125 (excl. bezorgkosten) aan andere producten. Nergens anders te koop en een prachtige “tool” voor de culinaire liefhebber. Mooier wordt het niet!

HÉT IDEALE MES

€110,00

GRATIS FLES PROSECCO (€ 16.50) BIJ BESTEDING VANAF € 225,-

HERTENRUGFILET
500 GR -1 KG

€55-€99

€15,50 pp / €13,25 pp.

HERTENBIEFSTUK
2 X CA. 150 GRAM

€19,95

€10,00 pp.

REERUGFILET
Ca. 300 gram

€37,50

€17,75 pp.

WILDGERECHTEN

Om ons assortiment nog completer en passender te maken voor het ultieme kerstdiner hebben we ook een aantal hele mooie wildspecialiteiten. We zijn hiervoor een verdere samenwerking aangegaan met Jager&Boer na het succes en de goede reviews van vorig jaar. Het assortiment is inmiddels meer dan volwaardig met hertenrugfilet en hertenbiefstuk van Veluws edelhert en we gaan ook op herhaling met de reerugfilet. De filets zijn beiden boterzacht en de hertenbiefstuk heeft wat meer structuur voor de echte vleesliefhebbers die van wat meer “bite” houden.

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

WILDGERECHTEN

Naast hert en ree hebben we nog een aantal hele mooie andere wildopties, allemaal van eigen bodem. Nieuw is rollade van wildzwijn scharrelend op de Veluwe, met een verfijnde wildsmaak en mooi gekruid voor een feestelijk braadstuk op de kerstdis. En natuurlijk hebben we ook de successen van vorig jaar toegevoegd: een rijk gevulde Wildsoep, een prachtige Wildstoof en natuurlijk Hazenpeper. Huisgemaakt door Jager&Boer en boordevol passie voor lekker eten.

WILDZWIJNROLLADE
Ca. 1000 gram

€42,50

€8,50 pp.

AMBACHTELIJKE WILDSTOOF
CA. 6OO GRAM

€20,95

€8,50 pp.

TRADITIONELE HAZENPEPER
CA. 600 GRAM

€21,50

€8,50 pp.
WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

Beef wellington
550 GRAM Chateaubriand +
400 GRAM vulling en ham

€79,00

€15,75 pp.

HEREFORD TOURNEDOS
2 x 180 GRAM

€24,50

€12,25 pp.

HEREFORD RIBEYE
2 x 220 GRAM

€21,50

€10,75 pp.

BEEF SPECIALTIES

Ons veelgeprezen Beef Wellington pakket hebben we deze voor kerst weer samengesteld met een zorgvuldig geselecteerde chateaubriand van Hereford rund uit ons eigen Limburg! Daarnaast ham van Limburgs Kloostervarken en natuurlijk onze eigen speciale vulling met onder meer kipgehakt, sjalotjes, kastanjechampignons en ei.

NOp verzoek hebben we ons aanbod voor “beef” dit jaar verder uitgebreid met twee opties die populair zijn met kerst, maar dan met de topkwaliteit die bij Boers&Boers hoort. Van dezelfde Limburgse boerderij waar we het vlees halen voor de Beef Wellington hebben we nu ook een botermalse tournedos en een ribeye. De laatste is ideaal voor op de BBQ, want een groeiend deel van onze klanten staat ook met kerst lekker achter de BBQ!

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

OTHER DELICIOUS SPECIALTIES

Naast onze gevogelte- en beef specialiteiten hebben we ook dit jaar nog een aantal andere opties om deze kerst tot een waar culinair feest te maken.

Samen met Jager&Boer hebben we de perfecte eendenborstfilet gevonden en een heerlijke lamsrack. Twee gerechten die sowieso al vaak in Nederland op het kerstmenu staan, maar nu ook bij ons verkrijgbaar zijn met de kwaliteit die je van Boers&Boers mag verwachten.

Daarnaast natuurlijk de Bourgondische beenham van Limburgs kloostervarken. Om het nog specialer te maken hebben we een zakje glacé toegevoegd dat je eventueel kunt aanbrengen voor het bereiden in de oven. Onze chef Bert heeft deze samengesteld van honing, mosterd en wat sinaasappel voor een heerlijke finishing touch!

Tot slot op herhaling natuurlijk ook weer de traditioneel Pigs in Blanket, eveneens van Limburgs Kloostervarken, heerlijk bij de kalkoen of als snackje om de kinderen in het gareel te houden!

EENDENBORSTFILET
2 X CA. 400 GRAM

€29,95

€7,50 pp.
Lamsbout

LAMSRACK
CA. 400 GRAM

FRENCHED RACK VAN GRASLAM

€27,50

€13,75 pp.

BOURGONDISCHE BEENHAM
CA. 1.2 kg

VAN LIMBURGS KLOOSTERVARKEN
MET LOS ZAKJE GLACÉ VAN HONING, MOSTERD EN SINAASAPPEL

€39,00

 
Beperkte voorraad

Pigs in Blanket
14 stuks (450G)

 

€17,50

 

Kreeftensoep
1 liter

€19,50

RIJK GEVULDE WILDSOEP
1 LITER

€12,75

BOSPADDENSTOELENSOEP
1 liter

€12,25

SOEPEN

Met de toevoeging van een mooie bospaddenstoelensoep van onze eigen chef Bert hebben we nu een mooi en volwaardig assortiment soepen om het kerstmenu ook vooraf of tussendoor van heerlijke smaken te voorzien.

Naast de bospaddenstoelensoep hebben we natuurlijk ook weer onze eigen romige kreeftensoep, eveneens van de meesterhand van fijnproever Bert. En we gaan op herhaling met de zeer gewaardeerde wildsoep die we met Jager&Boer hebben ontwikkeld.

FISH &MORE

Heerlijke visspecialiteiten, samen met topleverancier Schmidt Zeevis samengesteld. Zoals gerookte Schotse zalm en de heerlijke Gravad Lachs met mosterd dillesaus. Maar ook paling en forel, eventueel te combineren tot een Trio van Vis met de gesneden gerookte zalm. En heerlijke Hollandse garnalen en speciaal door onze chef Bert bereide romige kreeftensoep.

Gerookte paling
100 GRAM

€11,95

Gerookte schotse zalm
200 GRAM

€17,50

Gravad Lachs
200 GRAM

MET MOSTERD DILLE DAUS

€18,50

Gerookte forel
100 GRAM

€8,50

Hollandse garnalen
500 GRAM

€39,00

GRATIS FLES PROSECCO (€ 16.50) BIJ BESTEDING VANAF € 225,-

Ultieme kaasselectie

TOP COMBINATE VAN ALLERMOOISTE KAZEN

  • PETEMOEI CA. 200 GRAM
  • FIORE OUDWIJKER CA. 200 GRAM
  • KIRKHAM’S LANCASHIRE CA. 200 GRAM
  • SHROPSHIRE BLUE CA. 200 GRAM

€40,00

Kerstbrood van Broodheeren
735 GRAM

Het lekkerste kerstbrood van Nederland!







€12,50

Nog voldoende voorraad

Pannetone
500 GRAM

DÉ ITALIAANSE KERSTTRAKTATIE VAN BROODHEEREN







€29,50

ERVOOR, ERNA OF ERBIJ

Op veler verzoek is kaas weer terug in ons assortiment, met een geweldige selectie via Betty Koster, de (on)gekroonde kaaskoningin van Nederland. Samen met haar en Felix Wilbrink hebben we een combinatie van Nederlandse en Engelse kazen waarmee je jezelf en jouw gasten geen groter culinair plezier kunt doen.

Om het menu compleet te maken hebben we nog een aantal fantastische producten, stuk voor stuk ‘beauties’ die we al eens eerder in ons assortiment hadden, soms op een andere manier, zoals onze kazen en het inmiddels legendarische kerstbrood. Of ook nieuw zoals een geweldige Pannetone, eveneens van onze partner Broodheeren. Panettone is een Italiaans luxebrood met vruchten. Van oorsprong komt het uit Milaan. Het wordt vooral rond Kerstmis gegeten. Het brood heeft een luchtige structuur en wordt gebakken in een hoge ronde vorm. Het wordt gemaakt van een zacht, onvolledig gekookt deeg dat suiker, rozijnen en gekonfijt fruit bevat.

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

BIJZONDERE SMAAKMAKERS

We hebben een aantal mooie jus producten, huisgemaakt door onze eigen chef kok Bert, voor bij kalkoen en hert. Met dragon voor bij gevogelte, port voor bij vlees en wild, of knoflook bij lam of bijvoorbeeld een heerlijke tournedos of ribeye. Maar in principe is elke jus bij alles te gebruiken en is het heel persoonlijk qua smaak. Daarnaast hebben we vanzelfsprekend traditioneel onze Cranberry Sauce van Copas uit Engeland.

En om het feest compleet te maken hebben we ook weer de gezouten karamel boerenboter van “Van de Koe”. Naar traditioneel Frans recept, maar dan van Nederlandse bodem. Deze zalige gezouten karamel wordt gemaakt van alleen maar gezouten boter, crème fraîche en suiker. Heerlijk bij (kerst)brood, op een pannenkoek, bij ijs of in je baksels. Of je lepelt ‘m zo uit het potje, uit ervaring weten we dat dat ook heerlijk is.

Jus
de Veau

met dragon
voor gevogelte

€5,49

Jus
de Veau

met port

€5,99

Nog voldoende voorraad

Jus
de Veau

MET GEROOKTE KNOFLOOK

€5,99

CRANBERRY COMPOTE

ambachtelijk

€7,50

Nog voldoende voorraad

Gezouten Karamel Boerenboter

€8,99

Nog voldoende voorraad

Prosecco Asolo docg Brut 'Prapian Presa No. 3'

€16,50

DUMANET VIOGNIER

€10,50

CHENIN BLANC
SPIER SIGNATURE

€10,50

The First Lady
Chardonnay
Warwick

€13,50

Pinot Grigio, Cembra

€13,50

WITTE WIJN HEERLIJK BIJ GEVOGELTE EN VIS

Als instapper voor onze witte wijnen hebben we de Viognier van Dumanet. Mooi zacht bloemig, rijp en mollig maar niet zo vettig als chardonnays kunnen zijn. De andere zeer toegankelijke witte wijn is de Signature Chenin Blanc van het Zuid Afrikaanse wijnhuis Spier. Heerlijk fris, zeer elegant en bijzonder lekker als aperitief, maar ook ideaal bij vis en gevogelte.

Natuurlijk hebben we ook weer de Zuid Afrikaanse chardonnay van Warwick. Romig mondvullend, maar ook fris dankzij het zomerse briesje dat door dit droge gebied zwiert.

Verder een mooie Pinot Grigio als iets frisser alternatief. Van de terrasvormige wijngaarden van de Cembra-vallei, die gemiddeld op ca. 400 meter hoogte liggen, wat bijdraagt aan de exclusieve frisheid van de wijn.

En tot slot natuurlijk de heerlijk sprankelende Prosecco van het huis Sacchetto. Heerlijk bij de borrel, maar ook lekker bij vis of ham bijvoorbeeld. En in een prachtige fles, uitstekend om het kerstdiner bruisend te beginnen!

WE LEVEREN DIT JAAR OP 22 EN 23 DECEMBER

RODE WIJN VOOR HET PERFECTE KERSTDINER

Tijdens het kerstdiner pakken we uit. We halen alles uit de kast en hebben al snel de neiging om een wijn te kiezen die imponeert in plaats van één die perfect bij het eten past. Bij kalkoen moet je toch een beetje oppassen. Tannines zijn de vijand. Die doet het goed bij een sappig stuk rood vlees, maar niet bij delicate kalkoen.

Zoek dus een dito wijn uit. Geen krachtpatser, maar een elegante, gracieuze wijn. Laat dat nu net het synoniem voor Pinot Noir zijn. Deze druif laat zich niet gek maken. Doet niet aan concessies. Met zijn dunne schil is hij zeer gevoelig voor ziektes en moet hij niets hebben van hitte. Het is, kortom, een druif die de wijnboer met zachte hand moet verzorgen.

Zeg je pinot noir, dan zeg je Bourgogne. Natuurlijk. Klassieke stijl, waar aardse tonen voorop staan met zo’n typerend stalluchtje waar wijnliefhebbers gek genoeg dol op zijn. Dat alles gaat gepaard met rijp rood fruit, denk aan: net geplukte kersen, aardbeien en frambozen. We hoeven niet uit te leggen hoe goed dat gaat bij de vulling, toch?

We hebben een klassieke Franse Pinot Noir uit de Bourgogne van Pascal Clement. We hebben bij de speciale wijnen zelfs nog een hele mooie, wat zwaardere en dito geprijsde Pinot Noir van Domaine Perdrix, eveneens uit de Bourgogne. Maar daarnaast hebben we ook wat goedkopere alternatieven, zoals de ‘Godfather in the kitchen’, de Zinfandel van de regisseur Coppola, een iets zwaardere rode wijn van de zinfandel druif, vergelijkbaar met de Italiaanse primitivo. Nog steeds niet overheersend bij de kalkoen en daardoor heerlijk bij de vulling met vijgen en ook heerlijk bij rood vlees.

Verder hebben we gekozen voor een mooie betaalbare Valpolicella  en tot slot een heerlijke soepele en makkelijke rode wijn, de Sembro, voor ons een rode favoriet om werkelijk overal bij te drinken, zelfs heerlijk gewoon zo, op een mooi winter namiddag.

Sembro Ribera del Duero Tempranillo

€15,00

Coppola Zinfandel ‘Diamond Collection’

€22,50

Valpolicella Ripasso doc 'Soprasasso'

€16,50

Savigny-les-Beaune Rouge aoc 'Pascal Clément'

€42,50

St Marceaux Brut Champagne

€39,00

Soprasasso Amarone della Valpolicella

€32,50

Château Musar Red 2017

€55,00

Nuits St. Georges aoc 'Domaine des Perdrix' 2021

€85,00

ONZE SPECIALE WIJNEN

We konden de verleiding niet weerstaan om een klein beetje decadent te doen. Het is tenslotte maar één keer per jaar kerst. Voor wie wil uitpakken, hebben we een aantal hele bijzondere wijnen uitgekozen.

We hebben de heerlijke en relatief goed betaalbare Champagne de St Marceaux om het kerstdiner bruisend te beginnen, maar natuurlijk ook heerlijk om het nieuwe jaar straks feestelijk in te luiden.

Verder hebben we een van onze eigen absolute favorieten toegevoegd, de Amarone versie van de Valpolicella van het huis Soprasasso. Echt prachtig, heerlijk vol, lekker bij vlees, maar ook kaas. Misschien wat zwaar voor bij de kalkoen, maar wel verleidelijk om het stiekem toch gewoon te doen.

Daarnaast hebben we een hele bijzondere rode wijn in ons assortiment. Château Musar 2017 uit Libanon. Je zou het niet zeggen, maar Libanon is een van de oudste wijnlanden ter wereld. Hier vond al wijnbouw plaats nog voordat ze er ook maar aan dachten in Frankrijk. Château Musar staat aan de top en wordt in dezelfde adem genoemd met de grote namen uit Bordeaux, Bourgogne en de Rhône. Vergelijken kun je ze niet, het is een unieke stijl die verrassend genoeg perfect past bij kalkoen. Het geheim zit ‘m in de jarenlange rijping.

Tot slot hebben we dit jaar een absolute topper uit de Bourgogne, namelijk een Nuits St. Georges aoc ‘Domaine des Perdrix’ uit 2021 uit het noordelijke gedeelte van de Côte d’Or, de Côte de Nuits. Hier bevinden zich de wijndorpen waar de Pinot Noir het best tot rijping komt, waar de rode Bourgognes de meeste finesse hebben, in combinatie met kracht en complexiteit.