BORRELPLANK MET KALKOENVULLING-RILETTE

BENODIGDHEDEN 100 gr kalkoenvulling 1 el mayonaise ½ tl gerookt paprikapoeder BEREIDINGSWIJZE Meng de mayonaise met het paprikapoeder en roer door de kalkoenvulling. Serveer met een selectie Engelse [...]

MAALTIJDSOEP MET KALKOEN, VOOR 4 PERSONEN

BENODIGDHEDEN 200 g rijst 1 pastinaak 2 uien 2 stengels prei boter 1 el paprikapoeder 1 el gedroogde tijm 200 g broccoliroosjes 800 g tomatenblokjes 2 kippenbouillonblokjes 1 l water 400 g stukjes van de overgebleven kalkoen peper zout BEREIDINGSWIJZE Kook de [...]

Romige schorseneren

Benodigheden 1 kg schorseneren 3dl kookroom groente bouillon kruiden (1 blokje, ca. 10g) peper en zout nootmuskaat Bereidingswijze Schorseneren goed wassen en dan schillen en in stukken snijden. Daarna [...]

Rode bieten met appel

Benodigheden 500 gram voorgekookte bieten 2 Jona Gold of Elstar appels kaneel naar smaak Bereidingswijze Bieten en daarna ook de appel in blokjes snijden en met elkaar mengen [...]

Zoete aardappel rosti

Benodigheden 500gr geschilde zoeteaardappel 3 bosuitjes 40 gram bloem 2 eieren 2 teentjes knoflook 1 theelepel gehakte rozemarijn peper en zout Bereidingswijze De zoete aardappel dun raspen met [...]

Polenta met parmezaanse kaas

Benodigheden 1 liter groenten bouillon 220 gram polenta 75 gram parmezaanse kaas 1 rode ui 3 bosuitjes Bereidingswijze Groente bouillon aan de kook brengen met de gehakte knoflook [...]

Rode wijn sjalotten compote

Benodigheden 500 gram sjalotten 15 gram riet suiker 600 gram rode wijn 3 blaadjes laurier peper en zout Bereiding Sjalotten in halve ringen snijden en deze in een [...]

Pompoen crème

Ingrediënten (6 personen) 400 gr schonen pompoen 1 eetlepel crème fraiche peper zout BEREIDINGSWIJZE Schil de pompoen en zorg dat alle pitten zijn verwijderd. Snijd de pompoen in [...]

Gebraiseerde witlof

Ingrediënten (6 personen) 9 stuks witlof 2 eetlepels suiker 25 gr roomboter 2 eetlepels olijfolie peper zout Bereidingswijze  Maak de witlof blaadjes los door de onderkant los [...]

Chef Bert’s Rode Kool

Bereidingstijd 90 min Ingrediënten (4-5 personen) 400 gr dungesneden rode kool 3dl rode wijn 50 gr crème de cassis 50 gr cassis puree/couli 2 jenever bessen 1 laurier [...]

Ga naar de bovenkant